29.02.2016

Ciorba de perisoare

Daca tot s-a mai racorit afara am zis ca o ciorba consistenta si gustoasa este alegerea perfecta. Perisoare moi, pufoase si o zeama acrisoara si delicioasa...bunatate😋!

Daca probati reteta mea de Ciorba de perisoare  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente
    Pentru perisoare:
  • 1/2 kg carne tocata (porc si vita)
  • 1 ou mai micut
  • 1 lingura orez 
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper macinat 
    Alte ingrediente:
  • o ceapa 
  • un ardei gras
  • 1 morcov 
  • o cana cu rosii cubulete
  • 1 bucata mica de telina 
  • 2 linguri cu orez 
  • cimbru uscat 
  • sare 
  • piper 
  •  bors dupa gust
  • cateva fire de leustean si patrunel


Mod de preparare:

Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu aproximativ 3 litri de apa. Le lasam sa fiarba pana se patrund putin.
Cat timp legumele fierb pregatim perisoarele:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul, cimbrul, sare si piper macinat si putin patrunjelul tocat. Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu mainile umezite in apa luam din compozitie si formam perisoare. In timp ce le formam le asezam pe un platou. Cand legumele sunt patrunse pe jumatate adaugam rosiile, apoi punem perisoarele, una cate una. Rosiile cubulete se pot inlocui cu suc de rosii, iar daca se doreste se poate adauga si zarzavat pentru ciorbe. Acoperim oala partial cu un capac si  lasam sa fiarba la foc mic. Dupa 10 minute punem orezul si amestecam ca sa nu se prinda de fundul oalei.
Punem, sare, piper macinat si cimbru dupa gust si mai lasam sa fiarba pana perisoarele sunt bine patrunse.
Acrim ciorba cu borsul(reteta borsului de casa o gasiti aici) pe care care il dam inainte in 2-3 clocote si mai lasam sa fiarba cu totul aproximativ 5 minute. Dupa acest timp oprim focul de sub oala si presaram leusteanul tocat. Ciorba-i gata, va astept la masa! 😊 Lasam ciorba sa se racoreasca 15 minute, apoi o putem servi...cu paine proaspata si ardei iuti😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.





6 comentarii:

  1. ai uitat sa mentionezi cand pui rosiile......

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim16/8/20

    nici eu nu am vazut cand punem roșiile si cum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A spus clar.Dupa ce legumele sunt fierte pe jumatate se adauga rosiile.

      Ștergere
  3. Multumim pentru retete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu drag! Te mai astept....o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!