28.03.2018

Prajitura cu foi si crema fiarta de cacao

Prajitura cu foi si crema fiarta de cacao este un desert clasic pe care il adoram in copilarie. Astazi m-am intors in timp si v-am adus si voua reteta.

loading...
      Ingrediente
      Foi:

  • 650-700g faina
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
      Crema:
  • 800 ml lapte
  • 200 g unt(margarina)
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de rom





Aici gasiti reteta PRAJITURII ALBINITA.

Mod de preparare
Foi:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam uleiul, laptele si bicarbonatul stins in putin otet. Cernem faina cu praful de copt si  o adaugam treptat in compozitia lichida, amestecand cu mana. Transferam aluatul pe masa de lucru infainata si il  framantam cateva minute. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeste de maini. Cand este gata, punem aluatul din nou in bol, acoperim bolul cu folie alimentara sau o punga de plastic si il   lasam la odihnit(la temeratura camerei) o jumatate de ora.
Impartim aluatul in patru parti egale. Intindem (pe rand) cu sucitorul  patru foi pe care le coacem pe dosul tavii de aragaz .Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt, l-am intepat cu furculita, apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Coacem fiecare foaie 7-8 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
Crema:
Intr-un vas(oala/cratita) cernem faina si cacao, apoi cu ajutorul telului le amestecam cu zaharul. Turnam laptele rece si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa. Cand este gata, dam vasul deoparte , il lasam 2-3 minute sa se racoreasca si incorporam untul taiat cubulete.La final adaugam esenta, apoi lasam crema sa se raceasca.
Asamblare:
Montam prajitura in tava pe fundul careia am copt foile. Impartim crema in trei. Asezam prima foaie in tava si o ungem cu o parte din crema. Punem a doua foaie peste crema si apasam usor. Procedam la fel pana terminam crema si foile. Punem o greutate peste prajitura(am pus un tocator mare) ca sa stea presata si o lasam pana a doua zi, pana foile se inmoaie. Portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.





















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente