Translate

28.05.2017

Perisoare cu sos de smantana si marar

Un preparat delicios cu o aroma deosebita. Se gateste foarte usor, contine ingrediente la indemana oricui, iar gustul este pe masura. Recomand reteta cu incredere!

Daca probatiu reteta mea de Perisoare cu sos de smantana si marar, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.



loading...
      Ingrediente
      Perisoare:
  • 600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
  • o ceapa
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare
  • piper
      Sos:
  • 250 g smantana fermentata (20% grasime)
  • 2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
  • o lingura cu varf de faina
  • putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
  • 2 catei mari de usturoi
  • sare(vegeta)
  • piper
  • o legatura de marar verde




Aici gasiti reteta CHIFTELELOR CU CARTOFI LA CUPTOR.

Aici gasiti reteta CIORBEI DE PERISOARE DREASA CU OU SI SMANTANA.


Mod de preparare
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat, ceapa si verdeata tocat marunt. Condimentam cu sare si piper, apoi amestecam ingredientele. Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.
Punem o oala pe foc cu aproximativ 2 litri de apa si un varf  cutit de sare. Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute. Indepartam spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, le scoatem cu spumiera pe un platou. Pastram zeama in care au fiert.
Sos:
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina. Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi turnam treptat din zeama in care au fiert perisoarele, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam, si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele. 

Lasam sa fiarba 5-10 minute, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam usturoiul tocat marunt. Mai lasam sa dea 2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. Au iesit o bunatate!

Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu PREPARATE DIN CARNE/PESTE.









Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

20 de comentarii:

  1. Exceptional de buna si gustoasa reteta !!!
    A mancat si mama care are diabet !
    Multumesc din suflet <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag!O zi frumoasa si sanatate mamei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata apetisant voi incerca neaparat ,multumesc pentru idee .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Astept sa-mi spui cum v-a placut!

      Ștergere
  4. Anonim3/8/18

    Cam cat se pune din supa in care au fiert perisoarele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Aproximativ 2 cani de supa...scrie si in reteta. Iti doresc un weekend minunat si iti multumesc pentu vizita.

      Ștergere
  5. Foarte Buna.. .multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna am incercat astăzi piftelutele cu sos de smintana si marar sunt fantastice de bune multumesc de reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca au fost si pe gustul vostru. Te pup si iti mulumesc si eu de vizita!

      Ștergere
  7. Foarte gustos, sau primit exact ca în poza. Mulțumim pentru recentă!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Cu mare drag si ma bucur mult ca au fost si pe gustul vostru. Iti doresc sa ai o noapte linistita si iti multumesc si eu pentru vizitasi mesaj. <3

      Ștergere
  8. Arată apetisant perișoarele,o să le pregătesc și eu. Am încercat și alte rețete ale dumneavoastră și au fost pe măsura așteptărilor.Mulțumesc pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult! Ma bucur mult ca retetele mele te inspira, ca le incerci si mai ales ca iti plac!. O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  9. Tocmai am incercat, cu amprenta personală, desigur. Foarte gustoase, voi repeta experimentul. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si mesaj...o zi frumoasa!

      Ștergere
  10. Buna seara!am facut si eu perisoarele cu smantana!au iesit nemaipomenite.multumim pt reteta.👍🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur mult ca ti-au placut. O zi frumoasa si te mai astept la mine in bucatarie!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...