28.05.2017

Perisoare cu sos de smantana si marar


Un preparat delicios cu o aroma deosebita.Sa-l faceti ca nu stiti ce pierdeti.


loading...

      Ingrediente
      Perisoare:
  • 600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
  • o ceapa
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare
  • piper
      Sos:
  • 250 g smantana fermentata (20% grasime)
  • 2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
  • o lingura cu varf de faina
  • putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
  • 2 catei mari de usturoi
  • sare(vegeta)
  • piper
  • o legatura de marar verde


Aici gasiti reteta de CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR


Mod de preparare
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat,  ceapa si verdeata tocat marunt. Condimentam cu sare si piper, apoi amestecam ingredientele. Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.
Punem o oala pe foc cu aproximativ 2 litri de apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot, adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute. Indepartam spuma care se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem cu spumiera pe un platou. Pastram zeama in care au fiert.




Sos:
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina. Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi turnam treptat din zeama in care au fiert perisoarele, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele. Lasam sa fiarba 5-10 minute, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam usturoiul tocat marunt. Mai lasam sa dea 2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. A iesit o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.








loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Exceptional de buna si gustoasa reteta !!!
    A mancat si mama care are diabet !
    Multumesc din suflet <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag!O zi frumoasa si sanatate mamei!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente