Ingrediente
Perisoare:
- 600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
- o ceapa
- 3 linguri orez
- un ou
- cateva fire de marar si patrunjel
- sare
- piper
- 250 g smantana fermentata (20% grasime)
- 2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
- o lingura cu varf de faina
- putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
- 2 catei mari de usturoi
- sare
- piper
- o legatura de marar verde
Mod de preparare
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat, ceapa si verdeata tocat marunt. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi amestecam ingredientele. Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezm pe un platou.
Punem o oala pe foc cu aproximativ 2 litri de apa si un varf cutit de sare. Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute. Indepartam spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, le scoatem cu spumiera pe un platou. Pastram zeama in care au fiert.
Sos:
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina. Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi turnam treptat din zeama in care au fiert perisoarele amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote punem perisoarele.
Lasam sa fiarba 5-10 minute, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam usturoiul tocat marunt. Mai lasam sa dea 2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. Lasam putin sa se racoreasca, apoi le putem servi...cu paine proaspata si gogosari murati.😉 Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💙. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu PREPARATE DIN CARNE/PESTE.
Exceptional de buna si gustoasa reteta !!!
RăspundețiȘtergereA mancat si mama care are diabet !
Multumesc din suflet <3
Cu mult drag!O zi frumoasa si sanatate mamei!
RăspundețiȘtergereMa pun pe treaba.interesante si pofticioase
ȘtergereSa ai spor! :)
ȘtergereArata apetisant voi incerca neaparat ,multumesc pentru idee .
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Astept sa-mi spui cum v-a placut!
ȘtergereCam cat se pune din supa in care au fiert perisoarele?
RăspundețiȘtergereBuna! Aproximativ 2 cani de supa...scrie si in reteta. Iti doresc un weekend minunat si iti multumesc pentu vizita.
ȘtergereFoarte Buna.. .multumesc .
RăspundețiȘtergereCu drag! O seara frumoasa!
ȘtergereBuna am incercat astăzi piftelutele cu sos de smintana si marar sunt fantastice de bune multumesc de reteta
RăspundețiȘtergereBuna! Ma bucur mult ca au fost si pe gustul vostru. Te pup si iti mulumesc si eu de vizita!
ȘtergereFoarte gustos, sau primit exact ca în poza. Mulțumim pentru recentă!!!
RăspundețiȘtergereBuna! Cu mare drag si ma bucur mult ca au fost si pe gustul vostru. Iti doresc sa ai o noapte linistita si iti multumesc si eu pentru vizitasi mesaj. <3
ȘtergereArată apetisant perișoarele,o să le pregătesc și eu. Am încercat și alte rețete ale dumneavoastră și au fost pe măsura așteptărilor.Mulțumesc pentru tot.
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult! Ma bucur mult ca retetele mele te inspira, ca le incerci si mai ales ca iti plac!. O saptamana frumoasa!
ȘtergereTocmai am incercat, cu amprenta personală, desigur. Foarte gustoase, voi repeta experimentul. Multumesc!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si mesaj...o zi frumoasa!
ȘtergereBuna seara!am facut si eu perisoarele cu smantana!au iesit nemaipomenite.multumim pt reteta.👍🙂
RăspundețiȘtergereBuna. Ma bucur mult ca ti-au placut. O zi frumoasa si te mai astept la mine in bucatarie!
ȘtergereWow! Suna tare bine. Reteta asta e pe lista, sa o fac in curand. Voi folosi carne de berbecuț
RăspundețiȘtergereMultumesc, Olivia! Sunt sigura ca va iesi o bunatate cu carnea de berbecut. :) O zi buna si un An Nou minunat sa aveti!
ȘtergereMulțumesc mult pentru rețetă am să o incerc chiar mâine!
RăspundețiȘtergereCu drag! Ai facut-o, cum ti-a iesit/placut?
ȘtergereNu am facut inca,dar saptamana vitoare sigur voi face. Cred ca este un deliciu. Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCu drag. Noua ne plac tare mult. Iti multumesc si eu pentr aprecieri si comentariu.
ȘtergereSuperba mancare!! felicitari!!! ne ai invatat ceva deosebit de gustos si usor de preparat.
RăspundețiȘtergereNumai bine iti dorim. Mia
Mia, iti multumesc tare mult pentru aprecieri. pentru aprecieri. O zi frumoasa!
Ștergere