29.02.2016

Ciorba de perisoare

O ciorbita buna, servita alaturi de paine proaspata si de ardei. 🌝



loading...


      Ingrediente:
  • 1/2 kg carne tocata (porc si vita)
  • o ceapa
  • 1/2 buc. ardei capia
  • 1/2 buc. ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 200 g rosii la borcan (preparate in casa)

  • o telina mica
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • 1 litru bors
  • cateva fire de leustean
  • cateva fire de patrunjel 
  • cimbru uscat (o jumatate de lingurita)
  • sare
  • piper



Mod de preparare:
Curatam legumele,le spalam si le taiem cubulete.
Le  punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa , un praf de sare si rosiile cubulete.
Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper.
Omogenizam , apoi cu mainile umezite in apa luam din compozitie si formam perisoare.
Le asezam pe un platou.




Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac.
Asezonam cu sare ,piper si restul de cimbru.
Dam borsul separat intr-un clocot si cand perisoarele sunt fierte il adaugam in oala.
Lasam sa fiarba cu totul 2-3 minute ,inchidem focul si presaram leusteanul tocat.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.








loading...
loading...

2 comentarii:

});

Articole recente