30.11.2016

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos (de post)


Chiar daca nu contine oua, lapte sau unt, este un desert delicios..Pot spune ca este cea mai buna prajitura de post pe care am preparat-o pana acum.




     
loading...
      Ingrediente
      Foi:

  • 250 g faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 8 linguri ulei 
  • 8 linguri apa 
  • 4 linguri zahar 
  • 1 lingurita amoniu de prajituri 
  • 2 lingurite esenta de rom 
  • 1 lingurita otet 
  • un varf cutit de sare 
     Crema:
  • 1 cutie crema nuca de cocos(400 ml)se poate cumpara si de AICI
  • 150 ml lapte de soia 
  • 5 linguri fulgi nuca de cocos 
  • 5 linguri zahar 
  • 4 linguri amidon alimentar 
  • 100 g margarina vegetala 
  • 1 fiola esenta de vanilie 



Aici gasiti reteta DELICIOASEI NEGRESE DE POST.

Mod de preparare
Foi
:
Amestecam zaharul ,sarea si cacaoa intr-o craticioara ,apoi turnam apa si uleiul omogenizand cu telul.
Punem craticioara pe foc si o lasam cat sa se topeasca zaharul,apoi dam deoparte si cand se raceste transferam “sosul” obtinut intr-un castron.
Adaugam amoniul stins in otet , esenta, apoi incepem sa framantam adaugand faina treptat.
Rasturnam aluatul pe blatul de lucru si il mai framantam cateva minute .
Daca aluatul este prea moale, mai adaugam faina(eu am mai adaugat aproximativ 2 linguri).
Infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider o jumatate de ora, dupa care il impartim in trei si intindem foi pe care le coacem pe dosul tavii.
Eu am intins foile direct pe hartie de copt si le-am transferat cu totul pe fundul unei tavi(23x23 cm). Am copt fiecare foaie aproximativ 8-10 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.





Crema:
Intr-un vas amestecam zaharul cu amidonul ,adaugam laptele de soia si amestecam cu telul
Punem intr-o craticioara pe foc crema de nuca de cocos, iar cand se infierbanta turnam in fir subtire amestecul de lapte,zahar si amidon.
Lasam sa fiarba la foc mic amestecand continuu cu telul, pana compozitia se ingroasa ca o smantana.
Cand este gata o lasam sa se raceasca .Cu ajutorul mixerului incorporam margarina si fulgii de cocos.
Asamblare:
Asezam prima foaie pe o tava si intindem peste ea jumatate din crema.
Asezam a doua foaie,apasam usor si intindem restul de crema.
Acoperim cu ultima foaie,ïmbracam"prajitura cu ofolie alimentara si punem deasupra ei un tocator , ca sa se preseze.Lasam prajitura la loc racoros pana a doua zi.
A doua zi folile se vor inmuia si putem portiona si servi prajitura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!














loading...
loading...

5 comentarii:

  1. Crema de nuca de cocos se numeste cumva si lapte de cocos?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,Nicole! Este o crema de consistenta smantanii...poti folosi si laptele de cocos si adaugi o lingura de amidon in plus. Te pup si-ti multumesc de vizita :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica11/3/17

    Bună!
    Unde găsim aceasta crema de nuca de cocos?
    Mulțumesc!
    Prajitura arata foarte bine! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foile mi se sfarama ce pot face???

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente