30.11.2016

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos (de post)


O prajitura delicioasa chiar daca este de post.Pot spune ca este cea mai buna prajitura de post pe care am preparat-o pana acum.


loading...


       Ingrediente
       Foi:

    • 250 g faina
    • 2 linguri cacao
    • 8 linguri ulei
    • 8 linguri apa
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingurita amoniu de prajituri
    • 2 lingurite esenta de rom
    • 1 lingurita otet
    • un varf cutit de sare


        

           Crema:
    • o cutie crema nuca de cocos(400 ml)
    • 150 ml lapte de soia
    • 5 linguri fulgi nuca de cocos
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri amidon alimentar
    • 100 g margarina vegetala
    • o fiola esenta de vanilie



    Mod de preparare
    Foi:
    Amestecam zaharul ,sarea si cacaoa intr-o craticioara ,apoi turnam apa cu uleiul si omogenizam cu telul.
    Punem craticioara pe foc si o lasam cat sa se topeasca zaharul,apoi dam deoparte si cand se raceste transferam “sosul” astfel obtinut intr-un castron.
    Adaugam amoniul stins in otet si esenta, apoi incepem sa framantam adaugand faina treptat.
    Rasturnam aluatul pe blatul de lucru si il mai framantam cateva minute .
    Daca aluatul cere, mai adaugam faina(eu am mai adaugat aproximativ 2 linguri).



    Infoliem aluatul si il dam la frigider o jumatate de ora, dupa care il impartim in trei si intindem foi pe care le coacem pe dosul tavii.
    Eu am intins foile direct pe hartie de copt si le-am transferat cu totul pe fundul unei tavi(23x23 cm). Am copt fiecare foaie aproximativ 8-10 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.

    Crema: 
    Amestecam zaharul cu amidonul intr-un vas ,adaugam laptele si omogenizam .
    Punem intr-o craticioara pe foc crema de nuca de cocos, iar cand se infierbanta turnam in fir subtire amestecul de lapte,zahar si amidon.
    Lasam sa fiarba la foc mic amestecand continuu cu telul, pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana.
    Cand este gata o lasam sa se raceasca,apoi adaugam margarina treptat si fulgii de cocos. Mixam bine.






    Asamblare: 
    Asezam prima foaie pe o tava si intindem peste ea jumatate din crema.
    Asezam a doua foaie,apasam usor si intindem restul de crema.
    Acoperim cu ultima foaie,punem o folie alimentara peste prajitura si un tocator deasupra, sa fie presata.
    A doua zi folile se vor inmuia si putem portiona si servi prajitura.
    Sa va fie de folos!
    Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.




















    loading...

    loading...

    3 comentarii:

    1. Crema de nuca de cocos se numeste cumva si lapte de cocos?

      RăspundețiȘtergere
    2. Buna,Nicole! Este o crema de consistenta smantanii...poti folosi si laptele de cocos si adaugi o lingura de amidon in plus. Te pup si-ti multumesc de vizita :)

      RăspundețiȘtergere
    3. Monica11/3/17

      Bună!
      Unde găsim aceasta crema de nuca de cocos?
      Mulțumesc!
      Prajitura arata foarte bine! Felicitări!

      RăspundețiȘtergere

    p.b.
    });

    Articole recente