21.11.2018

Negresa glazurata de post

Cel mai bun, usor si rapid desert. Se poate face in perioada postului, dar si in restul zilelor de peste an. Este absolut delicios, iar eu recomand aceasta reteta cu drag!


Daca probati reteta mea de Negresa glazurata de post, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
       Ingrediente
       Blat:
       Pentru masurarea ingredientelor folosim o cana de 250 ml

  • 2 cani cu varf de faina(350 g)
  • 1 cana zahar(200 g)
  • 1 cana apa minerala
  • ½ cana ulei
  • 1 borcan mic cu gem de prune(375 g)
  • 2 linguri cacao(50 g)
  • 75 g stafide inmuiate intr-o lingura de rom/esenta de rom
  • 75 g nuci uscate in cuptor si tocate cu cutitul
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • un varf cutit de sare
      Glazura:
  • 6 linguri zahar(150 g)
  • 3 linguri cacao(75 g)
  • 6 linguri apa(aproximativ 100 ml)
  • 6 linguri ulei(aproximativ 100 ml)



Aici gasiti reteta CHECULUI DE POST.
Aici gasiti reteta PRAJITURII BOEMA DE POST.


Mod de preparare:
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul la foc mediu si tapetam o tava (dimensiunea 24x24 cm) cu hartie de copt.
Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand, amestecand cu telul in forma de para,: apa minerala, uleiul, sarea, gemul si bicarbonatul stins in otet. Cernem faina impreuna cu cacao si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam bine cu telul ca sa nu mai fie urme de faina sau cocoloase, apoi incorporam stafidele si nuca tocata. Punem aluatul in tava pregatita dinainte si il nivelam. Intoducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute, sau pana prajitura trece testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul blatulu si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt). Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Glazura:
Intr-o craticioara punem zaharul si cacao. Amestecam bine cu telul, apoi turnam apa si omogenizam. Daca apa nu cuprinde tot mixtul de cacao si zahar mai adaugam o lingura de apa. Asezam craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana cand zaharul se dizolva si glazura se ingroasa putin (aproximativ 2-3 minute). Adaugam uleiul, amestecam si mai lasam sa dea cateva clocote. Dam craticioara deoparte.
Portionam prajitura si turnam deasupra ei glazura calduta. Nivelam cu lama unui cutit si dam tava cu prajitura la rece. In maxim o ora o putem servi. Este absolut delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
loading...

14 comentarii:

  1. Delicioasă prajitura. Este cea mai bună prăjitură de post !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, asa am zis si eu :) O dupa-amiaza placuta! <3

      Ștergere
    2. Va multumesc pt rreteta va pup

      Ștergere
    3. Cu drag! Pup si eu, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Delicioasă negresă! Nu zici că e de post!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! :) Iti multumesc mult pentru vizita, o seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Foarte buna,o recomand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa! Este cea mai pufoasa si bogata negresa de post pe care am mancat-o vreodata. Numai ca nu ne-a ajuns. Pentru o tava mai mare 30/34 ce cantitati sa folosim? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. O portie si jumatate cred ca ar ok pt o tava mai mare.

      Ștergere
  5. Superbe si foarte bune retete ! Felicitari Dna Gicuta si multimiri pentru ca ne impartasiti si noua aceste minunate retete !! Sanatate multa va doresc si toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult! La fel iti doresc si eu, sa auzim numai de bine!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).