17.07.2017

Rosii cubulete in suc propriu

Se fac usor, rapid si iarna sunt minunate. Sunt delicioase in ciorbite sau tocanite.



Daca probati reteta mea de Rosii cubulete in suc propriu, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.


     
loading...
      Ingrediente:
  • rosii carnoase si bine coapte 
  • sare de muraturi 

Aici gasiti reteta ZARZAVATULUI PENTRU CIORBE.


Aici gasiti reteta SUCULUI DE ROSII PENTRU IARNA.


Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de borcane:le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le clatim din abundenta cu apa rece. Le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcanele in cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute. Cuptorul NU trebuie preincalzit dinainte. Dupa acest timp, inchidem cuptorul, punem si capacele bine spalate in tava cu borcane si le lasam acolo pana pregatim rosiile.
Punem un vas cu apa pe foc si cand fierbe cufundam rosiile spalate. Le lasam sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoatem cu o spumiera si le lasam sa se racoreasca. Le indepartam pielita, le scoatem cotorul si le tocam cubulete. Le punem in borcanele sterilizate. Eu am folosit borcane de 800 de grame. La fiecare borcan adaugam cate o lingurita de sare. Inchidem borcanele cu capace si le punem la fiert in vase pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Am folosit hartie de scris.
Le fierbem aproximativ 50 minute(dupa primul clocot). Daca apa din vase scade prea mult mai completam cu apa fierbinte. Dupa acest timp, inchidem focul si acoperim vasele cu borcane cu o patura sau un prosop gros. Le lasam sa se raceasca in apa in care au fiert.
A doua zi depozitam borcanele cu rosii in beci sau camara. Sunt delicioase iarna in ciorbite sau tocanite.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe
pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu CONSERVE/MURATURI.













loading...

2 comentarii:

  1. Am dubii ca fara o fierbere initiala, rosiile vor rezista peste iarna. Apoi, se fierb fara zeama/suc?!
    Nu cred ca e buna hartia, eu folosesc material textil (prosop).
    Capacele se pot pune in cuptor dupa inchiderea focului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constantin, rosiile fierb in suc propriu si garantat tin peste iarna.Eu am asternut mai multe straturi de hartie pe fundul vaselor si borcanele au ramas intacte dupa 50 minute de fierbere. Iti multumesc pentru sugestii si pentru vizita! O seara frumoasa!

      Ștergere

Postări populare

Articole recente