17.07.2017

Rosii cubulete in suc propriu

Rosiile cubulete in suc propriu sunt o conserva rapida, usor de facut si tare buna. Se pot folosi in ciorbite sau diverse tocanite.



Daca probati reteta mea de Rosii cubulete in suc propriu, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

    Ingrediente:
  • rosii carnoase si bine coapte
  • sare de muraturi



Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de borcane: le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le clatim din abundenta cu apa rece. Le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcanele in cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute. Cuptorul NU trebuie preincalzit dinainte. Dupa acest timp inchidem cuptorul, punem si capacele bine spalate in tava cu borcane si le lasam acolo pana pregatim rosiile.
Punem un vas cu apa pe foc.... cand fierbe, cufundam rosiile spalate. Le lasam sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoatem cu o spumiera si le lasam sa se racoreasca. Indepartam pielita si cotoarele acestora, apoi le tocam cubulete. Le punem in borcanele sterilizate mai inainte. Eu am folosit 6 borcane cu volumul de 720 ml in care mi-au intrat 5 kg rosii cantarite inainte de curatare. La fiecare borcan adaugam cate o lingurita rasa de sare. Inchidem borcanele cu capace si le punem la fiert in vase pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie, un prosop de bucatarie sau o laveta curata. Eu am folosit coli de scris. Turnam apa macar pana la umarul borcanelor (daca aveti vase mai inalte puteti acoperi borcanele cu apa) si le fierbem  50-60 de minute...cronometram din momentul in care apa da in clocot. Dupa acest timp, oprim focul de sub cratita  si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. A doua zi depozitam borcanele cu rosii in beci sau camara. Simplu de facut, nu-i asa? :😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpil prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe 
pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul 
"Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.























33 de comentarii:

  1. Am dubii ca fara o fierbere initiala, rosiile vor rezista peste iarna. Apoi, se fierb fara zeama/suc?!
    Nu cred ca e buna hartia, eu folosesc material textil (prosop).
    Capacele se pot pune in cuptor dupa inchiderea focului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constantin, rosiile fierb in suc propriu si garantat tin peste iarna.Eu am asternut mai multe straturi de hartie pe fundul vaselor si borcanele au ramas intacte dupa 50 minute de fierbere. Iti multumesc pentru sugestii si pentru vizita! O seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Acum 2 ani am pregatit roșiile dupa aceasta reteta si au iesit extrem de gustoase! Anul acesta o pregătesc din nou!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta :)

      Ștergere
    2. O sa incerc si eu anul acesta.va multumesc

      Ștergere
    3. Anonim25/6/23

      Exact așa procedez și eu,dar timpul de sterilizare la jumătate ,nu folosesc sare.Borcanele le pun sub pătură cu gura în jos și ramin așa pină se răcesc,ies perfect.

      Ștergere
    4. Am sa incerc si eu anul aceasta sa fac fara sa mai pun sare. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Sunt f.bune si eu fac aceasta reteta.O zi buna va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fac si eu reteta asta de la dv. si sunt foarte multumita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur ca iti place!

      Ștergere
    2. Anonim17/8/22

      Si eu am făcut această rețetă anul trecut și acum și este foarte buna!

      Ștergere
    3. Ma bucur ca v-a placut. O zi frumoasa!

      Ștergere
  5. La fel le fac și eu, de mulți ani, numai că eu nu le pun sare. Mă tem să nu mi se acrească, în cămară.
    Țin și peste 2 ani, în felul acesta.
    Am să încerc să fac câteva borcane și după rețeta ta, adică cu sare. Mulțumesc și,, LA mai multe rețete! 😘🌹

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim13/8/20

    Buna ziua. Am preparat roșiile ca în rețeta dv, tăiate cubulețe, cu o parte din zeama adunată ( era prea multa), dar am pus sare grunjoasa iodata ( nu am avut sare de sac) și am adăugat zeama de lămâie ( adjuvant pt aciditate și împotriva fermentării). Le-am sterilizat o ora la bain-marie, lăsat în patra sa se răcească treptat. Dimineața, le-am găsit separate, apa din roșii în josul borcanelor ( cam 1/3 din borcan), bucățile de roșii ridicate. Pare să fie și aer in borcan, se vad bule mici. Credeți că au fermentat peste noapte? Mulțumesc anticipat pt răspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Daca s-au separat, nu este nicio problema, asa se intampla cand rosiile au prea multa zeama. Nu aveau cum sa fermenteze, asa, peste noapte. Verifica si vezi daca capacele sunt bombate spre exterior. Daca sunt, trebuie sa le inlocuiesti si sa mai fierbi borcanele 20 de minute.

      Ștergere
  7. Anonim14/8/20

    Am verificat, capacele sunt perfect plate, nu se mișcă la apăsare. Doamne ajuta sa nu fermenteze, e primul an când fac rețetă așa, și cu roșii din gradina proprie ( tot primul an când plantam), deci ...presiune mare pe gospodina familiei să iasă toate bune!
    Mulțumesc pt sfat și spor in toate! Să fim sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Sa le consumati sanatosi la iarna, oameni gospodari! Pup si sanatate multa sa aveti!

      Ștergere
  8. De mulți ani fac această rețetă! Tin foarte bine si doi ani ! Adaug și o mână de verdeață: leustean,pătrunjel,timbru proaspăt....e minunată reteta ! Seară frumoasă și linistită!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anul acesta am pus rosii cubulete in 3 borcane mici la care am adaugat 1 lingurita sare. Sper sa fie ok. Dupa ce le-am pus la fiert am intrat pe net sa caut reteta cu rosii cubulete pentru iarna si tare m-am bucurat ca reteta exista si e testata. Multumesc mult aceasta reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Vor rezista cu siguranta :) Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu, o zi frumoasa!

      Ștergere
  10. Anonim22/9/20

    Cand folosesc rosii proaspete pasate la mancare, adaug intotdeauna o lingurita de zahar pentru a corecta aciditatea naturala a rosiilor. Anul acesta, pentru prima data, as vrea sa pun rosii la borcan. Nu se acresc / devin prea acide daca nu le pun si zahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Eu nu am folosit zahar, prefer sa corectez aciditatea rosiilor cand le folosesc in mancare. Daca doresti, poti adauga 1 lingurita cu zahar la fiecare borcan. O zi frumoasa! :)

      Ștergere
  11. Camelia17/7/21

    Si eu pun asa de multi ani doar ca fără sare... roșiile le tai feli mai groase le clădesc mai usor .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta am sa le pregatesc si eu fara sare. O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  12. Excelenta reteta si eu folosesc de ceva ani.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am făcut anul trecut aceasta rețetă și o fac și anul acesta. Este excepțională aceasta rețetă. Mulțumesc mult doamna.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua.V-as ruga sa-mi spuneti catitatea exacta de rosii,n-as vrea sa dau gres ,mai ales fiind prima data cand vreau sa fac aceasta reteta.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim16/8/22

    Bună ziua, vreau să fac roşiile la cuptor în tavă cu apă cam cât ar trebui să le las la cuptor şi ce temperatură cam 150°C aşa las şi compotul. Vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Am vazut mesajul cam tarziu...cel putin o ora se sterilizeaza si in cuptor, la foc mic...150 grade cum ai zis si tu. O zi buna!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).