11.07.2016

Pizza cu mezeluri

Niciodata nu as refuza o felie de pizza... si voi la fel, nu-i asa? Recomand cu drag sa incercati reteta. Toping-ul poate varia...dupa gust si preferinta.😉

Daca probati reteta mea de  Pizza cu mezeluri  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata 


Ingrediente
 Blat:

  • 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1-2 linguri ulei
  • ¼ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar

Topping:

  • sos de rosii sau ketchup (dupa gust)
  • mezeluri (salam, sunca, carnati)
  • cateva felii de ardei copt (puteti folosi proaspat)
  • masline
  • cascaval
  • oregano (optional)
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare
Blat:
Punem drojdia la inmuiat in 4-5 linguri de apa calduta sau o amestecam cu faina...vedeti indicatiile de pe ambalaj. Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si punem sarea, zaharul si drojdia inmuiata. Framantam adaugand treptat apa, iar cand aluatul se formeaza il rasturnam pe blatul de lucru. Il framantam 5-7 minute cu mainile unse cu ulei sau pana obtinem un aluat elastic. Cand este gata, punem din nou aluatul in castron, acoperim castronul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
*
O alta varianta este sa framantam aluatul de seara si sa il tinem in frigider la dospit peste noapte.... il scoatem cu cel putin o ora inainte de a pregati pizza.
Ungem o forma (am folosit o forma rotunda cu diametrul de 32 cm) cu unt.
Framantam putin aluatul deja crescut, il intindem cu sucitorul si il asternem in forma unsa. Daca doriti putei asterne hartie de copt. Il intepam din loc in loc cu furculita si il ungem in strat subtire cu ketchup. Asezam mezelurile taiate, ardeiul rupt in fasii, apoi maslinele. Presarma putin oregano si radem cascaval din abundenta.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc  mare(200-220°C) pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana pizza se rumeneste putin pe margini. Cand este gata, scoatem pizza din tava, o asezam pe un platou si cand se racoreste putin o portionam si o putem servi. Delicioasa!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu....rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aicigasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


Aici gasiti reteta pentru PIZZA CU TON.



2 comentarii:

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!