Daca probati reteta mea de Pizza cu mezeluri sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa
reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile
primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
Ingrediente
Blat:
- 250 g faina
- 150 ml apa calduta
- o lingurita drojdie uscata
- 1-2 linguri ulei
- ¼ lingurita sare
- ½ lingurita zahar
Topping:
- sos de rosii sau ketchup (dupa gust)
- mezeluri (salam, sunca, carnati)
- cateva felii de ardei copt (puteti folosi
proaspat)
- masline
- cascaval
- oregano (optional)
- unt pentru uns tava
Mod
de preparare
Blat:
Punem drojdia la inmuiat in 4-5 linguri de apa calduta sau o amestecam cu
faina...vedeti indicatiile de pe ambalaj. Cernem faina intr-un castron, facem o
adancitura in mijlocul ei si punem sarea, zaharul si drojdia inmuiata.
Framantam adaugand treptat apa, iar cand aluatul se formeaza il rasturnam pe
blatul de lucru. Il framantam 5-7 minute cu mainile unse cu ulei sau pana
obtinem un aluat elastic. Cand este gata, punem din nou aluatul in castron,
acoperim castronul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la
crescut pana isi dubleaza volumul.
*
O alta varianta este sa framantam aluatul de seara si sa il tinem in frigider
la dospit peste noapte.... il scoatem cu cel putin o ora inainte de a pregati
pizza.
Ungem o forma (am folosit o forma rotunda cu diametrul de 32 cm) cu unt.
Framantam putin aluatul deja crescut, il intindem cu sucitorul si il asternem
in forma unsa. Daca doriti putei asterne hartie de copt. Il intepam din loc in
loc cu furculita si il ungem in strat subtire cu ketchup. Asezam mezelurile
taiate, ardeiul rupt in fasii, apoi maslinele. Presarma putin oregano si radem
cascaval din abundenta.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mare(200-220°C) pentru
aproximativ 15-20 de minute sau pana pizza se rumeneste putin pe margini. Cand
este gata, scoatem pizza din tava, o asezam pe un platou si cand se racoreste
putin o portionam si o putem servi. Delicioasa!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete
pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un
comentariu....rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi
rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de
socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook
, pe Instagram
si Pinterest. Va
astept cu drag si in grupul "Bunatati din bucatariile
noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va
multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aicigasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
👍
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
Ștergere