14.11.2016

Ciorba de perisoare cu smantana



O ciorbita tare buna...va recomand cu drag sa o incercati!



loading...



     Ingrediente:
  • o ceapa
  • un morcov
  • ardei gras rosu si verde (cate ½ bucata)
  • o telina mica
  • 2oua
  • 3 linguri pline cu smantana fermentata
  • suc de lamaie
  • sare
  • cateva fire de patrunjel

     Pentru perisoare:
  • ½ kg carne tocata (porc si vita)
  • un ou
  • o ceapa
  • cateva fire de patrunjel
  • vegeta(sare)
  • cimbru
  • piper









Mod de preparare:

Curatam legumele si le spalam.
Dam telina pe razatoare iar restul legumelor le taiem cubulete .
Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.

Peste carnea tocata adaugam oul, ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, cimbru, patrunjelul tocat marunt,vegeta(sare) si piper.
Omogenizam , apoi cu mainile umezite in apa luam din compozitie, formam perisoare si le asezam pe un platou.
Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele
Lasam in continuare la foc mic si indepartam spuma care se formeaza.
Cand perisoarele sunt aproape fierte, potrivim gustul de sare.





Batem cu telul ouale intr-un castron si adaugam smantana.
Omogenizam si diluam cu un polonic din supa(racorita).
Turnam smantana incet in oala,amestecand continuu.
Adaugam suc de lamaie dupa gust si mai lasam ciorba sa fiarba foarte incet, inca 5-6 minute.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Servim ciorba fierbinte cu ardei iute .
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente