Ingrediente:
- o ceapa
- un morcov
- ardei gras rosu si verde (cate ½ bucata)
- o telina mica
- 2 oua
- 3 linguri pline cu smantana (fermentata)
- zeama de lamaie
- sare
- cateva fire de patrunjel
- ½ kg carne tocata (porc si vita)
- un ou
- o ceapa
- cateva fire de patrunjel
- sare
- cimbru
- piper
Mod de preparare:
Curatam legumele si le spalam.
Dam telina pe razatoarea cu orificii mari, iar restul legumelor le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si putina sare.
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, cimbru, sare si piper macinat dupa gust. Amestecam totul bine, apoi cu mainile umezite in apa luam din compozitie, formam perisoare si le asezam pe un platou.
*
Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam perisoarele si lasam in continuare sa fiarba la foc mic...indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.
Cand perisoarele sunt aproape fierte potrivim gustul de sare, apoi scoatem un polonic din zeama si lasam sa se racoreasca.
Cand perisoarele sunt fierte, punem compozitia de smantana si oua. O turnam in fir subtire in timp amestecam continuu cu telul in forma de para sau lingura. Acrim dupa gust cu suc de lamaie si mai lasam ciorba pe foc, fara sa clocoteasca, inca 1-2 minute. La sfarsit presaram patrunjel tocat.
Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute si painica proaspata😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z,
Așa o fac și eu!Este minunată!😋
RăspundețiȘtergereMa bucur ca avem aceleasi gusturi. O seara frumoasa si sarbatori fericite sa aveti!
ȘtergereCred că a ieșit f.buna. Îți.urez să ai poftă și cred că mai poți adăuga un păhărel de pălincă înainte de servire. Te aștept și cu alte rețete locale de .mmâncare
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult. ...da, este foarte buna.
ȘtergereMulțumesc pentru tot!O zi frumoasă!
RăspundețiȘtergere