30.04.2020

Chec din albusuri cu fructe confiate si ciocolata

Pentru ca de Paste am facut cozonacul cu 10 galbenusuri(4 bucati), mi-a ramas o parte din albusuri pe care le-am pastrat in congelator. Astazi le-a venit randul si am facut acest chec fin si absolut delicios. Am mai facut si niste briose cu mac si visine de la borcan. Asa ca, daca aveti albusuri pastrate in congelator nu mai stati pe ganduri, faceti acest delicios chec.


Daca probati reteta mea de Chec din albusuri cu fructe confiate si ciocolata, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 340 g albus(albusul de la 11 oua medii)
  • 225 g zahar(9 linguri)
  • 250 g faina(10 linguri)
  • 200 g unt ( 65% grasime)
  • 150 g mix de fructe confiate/uscate
  • 100 g ciocolata 65% cacao
  • 1 lingura cu coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • ¼ lingurita cu sare
    Pentru finisat:
  • 1 lingura cu zahar pudra



Mod de preparare:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt. Eu am folosit 2 tavi(7x12x33cm) pentru cozonac.
Pornim cuptorul la foc mediu(170-180°C).
Cantarim si masuram ingredientele. Taiem grosier ciocolata. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Punem albusurile(sa fie la temperatura camerei) in bolul mixerului sau in alt bol si adaugam sarea peste ele. Le mixam la viteza mare pana se formeaza o spuma consistenta, apoi adaugam zaharul in 2 reprize. Mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Ne va iesi o bezea tare si lucioasa.
Lasam mixerul deoparte si punem faina peste bezea. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie amestecam cu miscari largi, de jos in sus, avand grija sa nu ramana urme de faina. Adaugam fructele, ciocolata, coaja de lamaie, esenta si jumatate din untul topit si racit. Amestecam usor totul, turnam untul ramas si amestecam iarasi usor. Repartizam compozitia in tavile pregatite dinainte si o nivelam. Dam tavile la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Dupa 40 de minute facem proba scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare ramane aluat, mai lasam checurile 5-7 minute in cuptor si repetam testul cu scobitoare. Cand sunt gata, scoatem checurile din tava cu hartie cu tot si le lasam la racit. Pudram si feliem checul cand se receste complet, apoi il putem servi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).