30.04.2020

Briose din albusuri cu mac si visine

Pentru ca de Paste am facut cozonacul cu 10 de galbenusuri(4 bucati) si maioneza pentru salate, mi-au ramas o parte din albusuri pe care le-am pastrat la congelator. Astazi le-a venit randul si am facut aceste briose minunate, plus doua checuri fine si delicioase pline cu fructe si ciocolata. Asa ca, daca aveti albusuri pastrate in congelator, nu mai stati pe ganduri, faceti aceste delicioase briose.


Daca probati reteta mea de Briose din albusuri cu mac si visine, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.



    Ingrediente:
  • 280 g albus(albusul de la 9 oua medii)
  • 200 g zahar
  • 125 g faina
  • 50 g fulgi de cocos
  • 50 g seminte de mac
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
    In plus:
  • 1 borcan de 400 g cu visine pentru prajituri- se pot folosi si alte fructe
  • zahar pudra




Mod de preparare:

Daca folosim visine sau alte fructe din compot sau puse la borcan le lasam din timp la scurs intr-o strecuratoare. Putem folosi fructe proaspte, cum ar fi; capsuni, visine, cirese, etc... sau bucatele de ciocolata.
Pornim cuptorul la foc mediu(170-180°C). Punem formele de briose pe o tava mai mare(am folosit tava de aragaz) si asezam in ele hartiutele speciale de briose.
Cantarim si masuram ingredientele. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt, fulgii de cocos si semintele de mac.
Punem albusurile(sa fie la temperatura camerei) in bolul mixerului sau in alt bol si adaugam sarea peste ele. Le mixam la viteza mare pana se formeaza o spuma consistenta, apoi adaugam zaharul in 2 reprize. Mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.
Lasam mixerul deoparte si adaugam amestecul de ingredientele uscate si jumatate din ulei. Amestecam cu miscari largi (de jos in sus) cu o spatula de bucatarie si avem grija ca sa nu ramana urme de faina. Spre sfarsit punem uleiul ramas si esenta. Amestecam la fel, apoi luam cu lingura din compozitie si punem in fiecare hartiuta. Le umplem cam trei sferturi, apoi deasupra punem fructele. Le impingem usor cu degetul in aluat. Mie mi-au incaput doar doua forme in cuptor, restul aluatului l-am lasat deoparte si l-am pus in alta forma cand primele briosele au fost aproape gata.
Dam tava cu briose la cuptorul incins pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand briosele se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata, le scoatem din forme si le lasam la racit pe un gratar(am folosit gratarul cuptorului). Inainte de servire indepartam hartiutele si pudram briosele cu zahar pudra. Sunt un deliciu, pe cuvant!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).