19.08.2018

Chec cu apa minerala

Dupa parerea mea, aceasta reteta de chec cu apa minerala este printre primele cele mai usoara retete de chec. Chiar daca ouale le batem intregi, fara a le separa, rezultatul este unul pufos si delicios.💜 Recomand cu drag sa-l incercati si voi!

Daca probati reteta mea de Chec cu apa minerala sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


   Ingrediente:
  • 4 oua 
  • 300 g faina(12 linguri)
  • 200 g zahar(8 linguri) 
  • 150 ml apa minerala 
  • 50 ml ulei(5 linguri) 
  • 25 g cacao(1 lingura)
  • un pliculet praf de copt(10 g)
  • 1 lingurita coaja de lamaie 
  • 1 lingurita esenta de rom 
  • un varf cutit de sare 
  • zahar pudra pentru pudrat checul 

Mod de preparare:
Tapetam o tava mai mare (am folosit tava de cozonac cu dimensiunile de 7x12x33 cm) cu hartie de copt si pornim cuptorul la foc mediu(170-180°C). Putem sa udam inainte tava in interior ca hartia sa se aseze mai bine in ea.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si le mixam cu sarea si zaharul pe care il vom adauga in 3-4 transe. Daca doriti, puteti reduce putin cantitatea de zahar. Mixam pana compozitia se albeste si zaharul se dizolva complet. Adaugam treptat, in fir subtire si uleiul in timp ce mixam. Dam mixerul la viteza cea mai mica si incorporam in 2-3 reprize faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu apa minerala. La sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie.
Punem 3/4 din aluat in tava, iar in cel ramas  adaugam cacao si esenta. Amestecam bine. Punem in tava compozitia maro peste cea alba si o amestecam usor cu furculita.
Dam tava la cuptor pentru 40- 45 minute sau pana trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare este prins aluat, mai lasam checul 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem checul din tava, il pudram cu zahar si il lasam sa se raceasca. Cam asta-i tot... se prepara rapid si este bun si gustos.💚
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.

Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.
Aici gasiti reteta CHECULUI CU RAHAT, CACAO SI IAURT.

60 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Am vazut,acum,iese o tava!

      Ștergere
    2. Da Viorica, o tava./ Iti multumesc pentru vizita si iti doresc o noapte linistita! :)

      Ștergere
  2. Acum l am bagat la cuptor....sa vedem ce o iesi.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată super credk e si bun am sa îl fac astazi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Iti multumesc frumos! Ai facut checul, cum ti-a iesit? :)

      Ștergere
  4. Arată super bine...si cred ca e bun o sa incerc si eu reteta asta cu apa minerală

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Cristina! Iti multumesc pentru mesaj si apreciere!. Sa-l faci ca este pufos si delicios. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  5. O sa încerc și eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Iti recomand cu mare drag sa-l faci si astept impresii . O zi buna!

      Ștergere
  6. Ouăle trebuie separate sau se poate pune împreună ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ouale se bat intregi, exact cum am scris in reteta . O zi frumoasa!

      Ștergere
  7. E super.am făcut.este pufos eu am dublat reteta.au ieșit 2 Tavi de cozonac.multumesc pentru rețetă.acum pot mânca și eu chec .nu mi se mai pare inecacios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12/3/24

      La cate grade ati copt...si la ce functie?

      Ștergere
  8. O sa incerc chiar azi! Va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. La 2 dublez și faina?

    RăspundețiȘtergere
  10. Fac tot mereu rețetele și sânt delicioase !!😉

    RăspundețiȘtergere
  11. Toate rețetele sânt delicioase de bune!!! Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, ma bucur sa aud asta. Iti doresc sa ai o zi frumoasa! Te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere
    2. Foarte bun🥰🥰🥰

      Ștergere
    3. Ma bucur ca v-a placut. O zi buna!

      Ștergere
  12. Super tare și bun. Am probat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur ca ti-a placut, o zi frumoasa! <3

      Ștergere
  13. Buna seara! Am pregatit acest chec dupa reteta dvs, acum e la cuptor. Abia astept sa vad cum a iesit. Revin cu un feedback. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Aveti niste retete foarte bune usor de preparat si gustoase...toate sunt nemaipomenite..o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  15. 👍👍👍👍👍👍Foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  16. Pt a face 4 checuri ce cantități trebuie sa pun ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Inmultesti totul(ingredientele) cu 3...adica 12 oua, 900 g faina...

      Ștergere
  17. Am incercat si eu aceasta reteta :) Am dublat ingredientele si am obtinut 2 tavi mari :D A iesit foarte frumos si nu s-a lasat deloc in timpul racirii ♥
    La gust mi se pare usor inecacios, dar langa cafea a fost minunat ♥
    Te invit sa vezi cum a iesit checul meu :D https://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2019/04/chec-cu-apa-minerala.html

    Sa ai o zi minunata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Am intrat pe blogul tau si am vazut cum ti-a iesit checul...arata foarte bine. PS: mie nu mi se pare inecacios :) Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Chestiune de gusturi :)
      Cum am precizat insa, langa cafea a fost minunat ♥

      Ștergere
  18. Buna seara,stiu ca nu are legatura intrebarea mea cu reteta,dar...imi puteti spune daca aveti o reteta de blat de tort fara oua.Va multumesc foarte mult❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poti prepara blatul dupa reteta mea de prajitura tavalita( de post). Apa minerala se poate inlocui cu suc de portocale sau lapte. Acesta este link-ul spre reteta: https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com/2018/08/prajitura-tavalita-varianta-de-post.html

      Ștergere







  19. Am sa fac si eu checu cu apa mineral

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim29/10/22

    Un chec simplu și gustos! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim26/11/22

    Dacă adaug nuca,rahat și stafide ,…oare se va lasă?!

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim18/8/23

    Sper sa fie reteta pe care o caut demult (pufos si un pic umed)!!revin cu o recenzie!!!🥮🍹

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu drag...sper din suflet sa iti placa

      Ștergere
  23. Anonim18/8/23

    Super reteta!! Am încercat!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    RăspundețiȘtergere
  24. Andreea3/12/23

    Super reteta! Au iesit perfect! Multumim frumos pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur mult ca v-a placut. O zi minunata!

      Ștergere
  25. Anonim24/12/23

    Da,,,foarte bun checul,,băiatul meu de când a găsit aceasta rețetă, îl face mereu

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!