Daca probati reteta mea de Chec cu apa minerala sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
- 4 oua
- 300 g faina(12 linguri)
- 200 g zahar(8 linguri)
- 150 ml apa minerala
- 50 ml ulei(5 linguri)
- 25 g cacao(1 lingura)
- un pliculet praf de copt(10 g)
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita esenta de rom
- un varf cutit de sare
- zahar pudra pentru pudrat checul
Mod de preparare:
Tapetam o tava mai mare (am folosit tava de cozonac cu dimensiunile de 7x12x33 cm) cu hartie de copt si pornim cuptorul la foc mediu(170-180°C). Putem sa udam inainte tava in interior ca hartia sa se aseze mai bine in ea.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si le mixam cu sarea si zaharul pe care il vom adauga in 3-4 transe. Daca doriti, puteti reduce putin cantitatea de zahar. Mixam pana compozitia se albeste si zaharul se dizolva complet. Adaugam treptat, in fir subtire si uleiul in timp ce mixam. Dam mixerul la viteza cea mai mica si incorporam in 2-3 reprize faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu apa minerala. La sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie.
Punem 3/4 din aluat in tava, iar in cel ramas adaugam cacao si esenta. Amestecam bine. Punem in tava compozitia maro peste cea alba si o amestecam usor cu furculita.
Dam tava la cuptor pentru 40- 45 minute sau pana trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare este prins aluat, mai lasam checul 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem checul din tava, il pudram cu zahar si il lasam sa se raceasca. Cam asta-i tot... se prepara rapid si este bun si gustos.💚
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.
Aici gasiti reteta CHECULUI CU RAHAT, CACAO SI IAURT.
Ies 2 sau 1?
RăspundețiȘtergereAm vazut,acum,iese o tava!
ȘtergereDa Viorica, o tava./ Iti multumesc pentru vizita si iti doresc o noapte linistita! :)
ȘtergereAcum l am bagat la cuptor....sa vedem ce o iesi.....
RăspundețiȘtergereBuna! Cum ti-a iesit checul? :)
ȘtergereSuper arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! O zi frumoasa!
ȘtergereFoarte frumos și bun!
ȘtergereMultumesc tare mult. Te imbratisez cu drag!
ȘtergereArată super credk e si bun am sa îl fac astazi
RăspundețiȘtergereBuna! Iti multumesc frumos! Ai facut checul, cum ti-a iesit? :)
ȘtergereArată super bine...si cred ca e bun o sa incerc si eu reteta asta cu apa minerală
RăspundețiȘtergereBuna, Cristina! Iti multumesc pentru mesaj si apreciere!. Sa-l faci ca este pufos si delicios. O zi frumoasa sa ai!
ȘtergereO sa încerc și eu reteta.
RăspundețiȘtergereBuna! Iti recomand cu mare drag sa-l faci si astept impresii . O zi buna!
ȘtergereOuăle trebuie separate sau se poate pune împreună ?
RăspundețiȘtergereBuna! Ouale se bat intregi, exact cum am scris in reteta . O zi frumoasa!
ȘtergereE super.am făcut.este pufos eu am dublat reteta.au ieșit 2 Tavi de cozonac.multumesc pentru rețetă.acum pot mânca și eu chec .nu mi se mai pare inecacios
RăspundețiȘtergereLa cate grade ati copt...si la ce functie?
ȘtergereO sa incerc chiar azi! Va mulțumesc
RăspundețiȘtergereCu mult drag! L-ai facut, cum ti-a iesit? :)
ȘtergereGustos!!!!
RăspundețiȘtergereLa 2 dublez și faina?
RăspundețiȘtergereDesigur, dublezi toate ingredientele
ȘtergereFac tot mereu rețetele și sânt delicioase !!😉
RăspundețiȘtergereMa bucur mult, te pup, o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereToate rețetele sânt delicioase de bune!!! Multumesc!!!
RăspundețiȘtergereBuna, ma bucur sa aud asta. Iti doresc sa ai o zi frumoasa! Te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru vizita!
ȘtergereFoarte bun🥰🥰🥰
ȘtergereMa bucur ca v-a placut. O zi buna!
ȘtergereSuper tare și bun. Am probat
RăspundețiȘtergereBuna! Ma bucur ca ti-a placut, o zi frumoasa! <3
ȘtergereBuna seara! Am pregatit acest chec dupa reteta dvs, acum e la cuptor. Abia astept sa vad cum a iesit. Revin cu un feedback. Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereBuna! Cum ti-a iesit?
ȘtergereAveti niste retete foarte bune usor de preparat si gustoase...toate sunt nemaipomenite..o seara buna
RăspundețiȘtergere👍👍👍👍👍👍Foarte bun
RăspundețiȘtergereIti multumesc!
ȘtergerePt a face 4 checuri ce cantități trebuie sa pun ?
RăspundețiȘtergereBuna. Inmultesti totul(ingredientele) cu 3...adica 12 oua, 900 g faina...
ȘtergereAm incercat si eu aceasta reteta :) Am dublat ingredientele si am obtinut 2 tavi mari :D A iesit foarte frumos si nu s-a lasat deloc in timpul racirii ♥
RăspundețiȘtergereLa gust mi se pare usor inecacios, dar langa cafea a fost minunat ♥
Te invit sa vezi cum a iesit checul meu :D https://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2019/04/chec-cu-apa-minerala.html
Sa ai o zi minunata! :*
Buna. Am intrat pe blogul tau si am vazut cum ti-a iesit checul...arata foarte bine. PS: mie nu mi se pare inecacios :) Pup, o zi frumoasa!
ȘtergereChestiune de gusturi :)
ȘtergereCum am precizat insa, langa cafea a fost minunat ♥
Buna seara,stiu ca nu are legatura intrebarea mea cu reteta,dar...imi puteti spune daca aveti o reteta de blat de tort fara oua.Va multumesc foarte mult❤
RăspundețiȘtergereBuna. Poti prepara blatul dupa reteta mea de prajitura tavalita( de post). Apa minerala se poate inlocui cu suc de portocale sau lapte. Acesta este link-ul spre reteta: https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com/2018/08/prajitura-tavalita-varianta-de-post.html
ȘtergereSuper am probat !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut!
Ștergere
RăspundețiȘtergereAm sa fac si eu checu cu apa mineral
Il recomand cu drag!
ȘtergereUn chec simplu și gustos! Multumesc!
RăspundețiȘtergereCu mare drag!
ȘtergereDacă adaug nuca,rahat și stafide ,…oare se va lasă?!
RăspundețiȘtergereDaca nu adugi prea multe, nu se lasa.
ȘtergereSper sa fie reteta pe care o caut demult (pufos si un pic umed)!!revin cu o recenzie!!!🥮🍹
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag...sper din suflet sa iti placa
ȘtergereSuper reteta!! Am încercat!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut. O seara frumoasa!
ȘtergereSuper reteta! Au iesit perfect! Multumim frumos pentru reteta!
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur mult ca v-a placut. O zi minunata!
ȘtergereDa,,,foarte bun checul,,băiatul meu de când a găsit aceasta rețetă, îl face mereu
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Sarbatori fericite!
Ștergere