Translate

06.11.2016

Chec oparit

Un chec aromat, foarte foarte pufos si usor de preparat. A fost “bataie” pe el :) . Recomand cu drag si aceasta reteta!

Daca icercati reteta mea de Chec oparit, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...
   
      Ingrediente:
  • 9 oua mari
  • 2 cani rase cu zahar(cana de 250 ml) 
  • 2 cani si jumatate cu  faina(rase)-masuram cu aceeasi cana
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa 
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare

 



Aici gasiti reteta CHECULUI DE POST.
Aici gasiti reteta CHECULUI CU IAURT SI LAMAIE

Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam esentele si coaja de lamaie.
Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba cateva minute, pana se dizolva zaharul si se formeaza un sirop. 
Mixam albusurile spuma cu sarea. Turnam treptat siropul  fierbinte peste spuma de albus, apoi adaugam  amestecul de galbenus si ulei. 
Cu ajutorul telului sau a unei spatule de bucatarie, incorporam faina cernuta cu praful de copt amestecand usor, de jos in sus, cu miscari largi.
Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonaccu dimensiunea de 7x12x33cm)) cu hartie de copt. 
Turnam aluatul in tavi si oprim 4-5 linguri in vas, peste care punem cacaoa. Amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam compozitia de cacao peste compozitia alba si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt.). Optional se poate pudra cu zahar. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

5 comentarii:

  1. La checul oparit nu e nevoie de praf de copt

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara. Azi am facut chec după reteta dv. Vreau să vă spun că nu am mîncat un chec mai bun decît acesta. Va felicit...va multumesc pt rețetă si va mai astept cu retete similare....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur mult ca v-a placut. O zi frumoasa! <3

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...