06.11.2016

Chec oparit

Un chec aromat, foarte,foarte pufos si usor de preparat. A fost “bataie” pe el 😉
loading...
   
      Ingrediente:
  • 9 oua mari
  • 2 cani rase zahar(cana de 250 ml) 
  • 2 cani si jumatate cu  faina(rase)
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa

  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le batem cu uleiul pus ca la maioneza apoi adaugam esentele si coaja de lamaie.
Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba cateva minute,pana se topeaste zaharul si se formeaza un sirop. 
Mixam albusurile spuma cu sarea.Turnam treptat siropul  fierbinte peste spuma de albus, apoi adaugam  amestecul de galbenus si ulei. 
Cu ajutorul telului incorporam faina cernuta cu praful de copt amestecand usor,. de jos in sus.
Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonac) cu hartie de copt. 




Turnam aluatul in tavi si oprim 4-5 linguri in vas, peste care punem cacaoa .Amestecam pana se omogenizeaza. 
Adaugam compozitia de cacao peste compozitia alba si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!


loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente