06.11.2016

Chec oparit

Un chec aromat, foarte,foarte pufos si usor de preparat. A fost “bataie” pe el

Daca icercati reteta mea de chec oparit, va astept cu impresii, aici pe blog.
loading...
   
      Ingrediente:
  • 9 oua mari
  • 2 cani rase zahar(cana de 250 ml) 
  • 2 cani si jumatate cu  faina(rase)
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare




Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatuta camerei.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam esentele si coaja de lamaie.
Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba cateva minute, pana se dizolva zaharul si se formeaza un sirop. 
Mixam albusurile spuma cu sarea.Turnam treptat siropul  fierbinte peste spuma de albus, apoi adaugam  amestecul de galbenus si ulei. 
Cu ajutorul telului incorporam faina cernuta cu praful de copt amestecand usor, de jos in sus.
Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonac) cu hartie de copt. 
Turnam aluatul in tavi si oprim 4-5 linguri in vas, peste care punem cacaoa. Amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam compozitia de cacao peste compozitia alba si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt.). Optional se poate pudra cu zahar. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente