03.01.2020

Crap intreg la cuptor

Pestele este unul dintre preparatele care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Anul Nou. Eu m-am conformat si am facut un delicios Crap intreg la cuptor. Voi repeta in curand reteta ❤.


Daca probati reteta mea de Crap intreg la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.


   Ingrediente:
  • 1 crap(2 kg)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 6 rosii mici
  • o mana de mazare congelata
  • 1 lamaie
  • zeama de lamaie(dupa gust)
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura suc de rosii
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:
Curatam pestele de solzi, branhii si intestine, indepartam aripioarele si il spalam bine in mai multe ape reci. Il lasam la scurs, apoi il punem intr-o tava/platou, ii dam cu sare si il stropim cu zeama de lamaie pe interior si exterior. Il acoperim cu folie alimentara si il lasam sa stea asa aproximativ o ora.
Intre timp curatam si spalam legumele proaspete. Taiem ceapa, morcovii si rosiile in rondele si ardeii in bucati potirivite ca marime. Le punem in tava in care vom pregati pestele, adugam si mazarea si presaram peste ele sare si piper. Le amestecam si le intindem in tava. Crestam pestele(pe o singura parte) si il punem peste legume. Intre crestaturi intoducem felii de lamaie. Punem cateva bucati si in tava. Turnam vinul si completam cu apa(sa fie de 1 deget in tava), apoi acoperim pestele si legumele cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare(190°). Din cand in cand verificam ca zeama din tava sa nu scada prea mult si mai completam cu vin sau apa. Dupa aproximativ 45 de minute indepartam hartia de copt, ungem pestele cu sucul de rosii si il mai lasam la cuptor cam 15 minute, pana se rumeneste frumos. Cand este gata, presaram deasupra patrunjel verde tocat. Dupa 10-15 minute putem servi pestele. Pofta buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

6 comentarii:

  1. Draga Gicuta! Imi place nespus modul tau de prezentare! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Maria! Ma bucur sa aud asta...te imbratisez cu drag, o seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Anonim7/4/23

    FELICITĂRI SINCERE pentru tot ce faci pentru bucătăria tradițională

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim10/1/24

    Am incercat reteta si este delicioasa.Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena.. Ma bucur mult ca v-a placut. O zi frumoasa si un An Nou mai bun!

      Ștergere