20.02.2016

Peste marinat la rece

De ce sa-l cumparam, cand putem sa-l preparam acasa. Se poate folosi macrou, stavrid congelat/proaspat sau orice fel de peste va place. Reteta este super usoara, nu are cum sa nu iasa ;)


Daca probati reteta mea de Peste marinat la rece, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cuat de mult v-a placut.


   
loading...
      Ingrediente:
  • 1,200 kg peste( macrou, hering, stavrid congelat sau proaspat sau orice peste va place) 
  • sare (cam o lingura cu varf) 
      Saramura:
  • 500 ml apa 
  • 225 ml otet 
  • 100 ml ulei 
  • o lingurita piper boabe 
  • 2 frunze de dafin 
  • o lingura sare de muraturi 
  • o lingurita de zahar In plus:
  • 2 lingurite boabe de mustar 
  • 2 morcovi 
  • 2 cepe mari 





Aici gasiti reteta PLACHIEI DE CRAP.
Aici gasiti reteta MACROULUI CU SOS DE ROSII LA CUPTOR


Mod de preparare:
Daca folosim peste congelat il lasam la dezghetat, apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem in rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs, apoi le dam cu sare.
Le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.
Pentru saramura:
Punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam lichidul la racit.
Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs.
Morcovii ii curatam si ii taiem in rondele, iar ceapa solzisori.
Intr-un borcan(borcane) care se inchide etans, asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.
Adaugam boabele de mustar(se poate si fara boabe de mustar) si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.
Dupa maxim o saptamana pestele se poate consuma. E simplu, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu PESTE .



Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 



loading...

15 comentarii:

  1. Arata extrem de apetisant, sigur voi reveni cat de curand cu o poza ,sper sa-mi iasa si mie cat de cat la fel,multumesc de reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc Lacra! cu siguranta o sa-ti iasa...astept poza de la tine :)Seara frumoasa sa ai!

      Ștergere
    2. waw, ce bine arata.Imi face pofta, ca nu am mai mancat asa ceva de ani si ani de zile.Dar nici peste Macrou nu am mai vazut de ani de zile.

      Ștergere
  2. sanda17/4/16

    Unde si cum poti posta aici ce ai facut?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim31/8/16

    Ce fel de sare ati folosit la sararea pestelui? fina sau mare...si cam cata ? sa acopere bine pestele??multumesc, Julia Tanase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Julia ,am folosit aproximativ doua linguri cu sare mare.Iti multumesc si eu pentru vizita, o zi buna!

      Ștergere
  4. cu alta natie de peste nu merge?? a incercat cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulian, poti inlocui macroul cu hering,scrumbie etc. Iese la fel de bun. O seara buna iti doresc!

      Ștergere
  5. Dana M29/4/17

    Multumesc frumos de rețeta,așteptam cu nerăbdare sa treacă săptămâna ptr a mânca peste murat.��

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim18/10/17

    A fost delicios! Multumim pentru reteta si succes in continuare. Aveti retete excelente!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim22/9/18

    multumesc ptr reteta

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...