Daca probati reteta mea de Chec umed cu cacao- reteta copilariei sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de Facebook- Facebook.
- 8 oua
- 350 g zahar
- 500 g faina
- 250 ml ulei
- 250 ml lapte
- un pliculet praf de copt(10 g)
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu((170-180°C).
Tapetam 2 tavi mari de cozonac(7x12x33cm) cu hartie de copt. Udam tavile inainte ca sa putem aseza hartia frumos in ele.
Spargem ouale in vazul mixerului sau in alt vas, presaram sarea peste ele si le mixam 5-6 secunde. Adaugam zaharul (tot odata) si mixam pana acesta se dizolva si compozitia isi dubleaza volumul. Turnam in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Aromatizam cu coaja de lamaie si esenta de vanilie. Repartizam trei sferturi din aluat in cele doua tavi. In aluatul ramas adaugam cacao si esenta de rom. Amestecam bine, apoi il punem in tavi, deasupra aluatului alb. Amestecam usor cu o furculita cele doua compozitii pentru a-i da aspect marmorat. Introducem tavile in cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana checurile trec testul scobitorii (infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt). In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Cand checul este copt, il scoatem din tavi si cernem deasupra putin zahar pudra. Feliem checul rece si il mancam cu mare pofta, asa cum faceam in copilarie.💜💜💜
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta CHECULUI CU APA MINERALA.
un desert desăvârșit și ușor de făcut, o rețetă de excepție
RăspundețiȘtergereun desert desăvârșit și ușor de făcut, o rețetă de excepție
RăspundețiȘtergereTe imbratisez cu drag si iti multumesc!
Ștergere400g zahar ????? sper ca este o greseala
RăspundețiȘtergereNu este nicio greseala...eu atat am folosit.
ȘtergereSiguranta este gresita cantitatea
ȘtergereFoarte bun și gustos!!Multumim de reteta🤗
RăspundețiȘtergereCu drag! O zi minunata sa ai!
ȘtergereSuper bun si usor de facut! A iesit moale si umed, este perfect, multumesc pt reteta
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a palcut. O zi minunata sa aveti! <3
ȘtergereSuper gustos,pufos și umed! Mulțumesc tare mult pentru reteta!!
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-a placut. O seara frumoasa!
ȘtergereLa c'è temperatura sa fie cuptorul? Va multumesc
RăspundețiȘtergereEu l-am copt in cuptorul clasic la temperatura medie.
ȘtergereCea mai bună reteta de chek! O caut de mult timp, este reteta chekului ușor umed, nu inecacios!
RăspundețiȘtergereVa urmăresc rețetele, mi se par cele mai apropiate stilului meu de gătit!
Buna. Ma bucur sa aud asta, o zi minunata!
ȘtergereAti copt cu ventilatie?
ȘtergereFoarte bun, va multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergereRețeta dumneavoastră a dat roade de bucurie, întrucât checul mi-a ieșit delicios și aspectuos. Vă mulțumesc!🌻
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut. O zi minun ata!
ȘtergereBuna ziua! checul il coaceti cu functia ventilatie? si la cate grade va rog. Multumiri Dm Gicuta.
ȘtergereAcesta este adevăratul chec,nu cel de tip pandișpan!
RăspundețiȘtergereO sa l fac în curând,multumesc
Cu drag, ma bucur ca ai gasit reteta :)
ȘtergereMulțumim frumos pt toate rețetele dv.
RăspundețiȘtergereVa urmăresc cu drag !
Cu drag! O seara minunata sa ai!
ȘtergereO bunătate!
ȘtergereEste exact gustul de chec pe care mi-l doream,deloc înecăcios!Mulțumim pt. rețetă!
Mulțumim pt.re
Cu mare drag, ma bucur ca v-a placut. O primavara frumoasa sa ai!
ȘtergereO bunătate ! 😋Pentru mine mereu sunteți o sursă de inspirație ! 💐
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta, o seara frumoasa!
ȘtergereVa mulțumesc mult foarte bun
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v- a placut.
ȘtergereBună, am făcut și eu rețeta cu chec ne place.
RăspundețiȘtergereMultă sănătate!
Buna, ma bucur ca este si pe gustul vostru. O seara frumoasa!
ȘtergereAveti toate retetele gustoase, reteta de chec este un deliciu, multumesc ❤
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!
ȘtergereBuna ziua,in acest moment checul dvs este in cuptor! Abia aștept să văd cum mi-a ieșit 😘
RăspundețiȘtergereBuna. Cum a iesit checul...sper ca v-a placut :)
ȘtergereO bunătate! Mulțumim pt.retete!
ȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. Te pup.
ȘtergereBună ziua! Doresc sa știu, dacă putem folosi compoziția și la brioșe?
RăspundețiȘtergereBuna
RăspundețiȘtergereDaa, este foarte bun aluatul si pentru briose. Se pot adauga si fructe.
Foarte bun, l-am incercat. felicitari
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut. O zi frumoasa!
ȘtergereAm încercat și eu rețeta dv și a ieșit foarte bun , doar ca eu nu am pus laptele , dar a ieșit super și fără , sunteți minunată ! ❤️
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur ca v-a placut checul. Sarbatori binecuvantate!
ȘtergereMulțumesc pentru rețetă!!! L-am făcut astăzi! A ieșit super bun! 😋
RăspundețiȘtergereCu mare drag. Ma bucur mult ca v-a placut. O zi frumoasa!
Ștergere