09.03.2016

Plachie de crap


Una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.


loading...
     Ingrediente:
  • 1,300 kg trunchi de crap 
  • 3 cepe mari 
  • 3 catei de usturoi 
  • un ardei gras rosu
  • o cutie rosii in bulion cubulete(400g) 
  • 200 ml vin alb 
  • 4-5 linguri de ulei 
  • sare 
  • piper 
  • o frunza de dafin 
  • patrunjel verde 
  • ulei pentru prajit pestele 


Aici gasiti reteta de MACROU MARINAT LA RECE


Mod de preparare:
Spalam pestele, il stergem cu prosoape absorbante si il taiem in bucati potrivite.
Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam stea o jumatate de ora, dupa care il prajim putin, doar cat sa se rumeneasca usor.
Separat in alt vas incingem uleiul si adaugam ceapa taiata solzisori.
Lasam sa se inmoaie, apoi adaugam ardeiul taiat in fasii.
Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.





Lasam sa fiarba cateva minute dupa care punem usturoiul zdrobit si vinul.
Dupa cateva clocote turnam sosul astfel format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.
Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat.Este o reteta delicioasa si sanatoasa.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu PESTE 









loading...
loading...

Un comentariu:

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente