09.03.2016

Plachie de crap


Una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.


loading...
     Ingrediente:
  • 1,300 kg trunchi de crap 
  • 3 cepe mari 
  • 3 catei de usturoi 
  • un ardei gras rosu

  • o cutie rosii in bulion cubulete(400g) 
  • 200 ml vin alb 
  • 4-5 linguri de ulei 
  • sare 
  • piper 
  • o frunza de dafin 
  • patrunjel verde 
  • ulei pentru prajit pestele 

Aici gasiti reteta de MACROU CU SOS DE ROSII LA CUPTOR
Aici gasiti reteta de MACROU MARINAT LA RECE
Aici gasiti reteta de CRAP CU LEGUME LA CUPTOR

Mod de preparare:

Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.
Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il prajim putin, doar cat sa se rumeneasca.

Separat, in alt vas, infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata solzisori.
Lasam sa se inmoaie,apoi adaugam ardeiul taiat fasii.
Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.





Lasam sa fiarba cateva minute dupa carem punem usturoiul zdrobit si vinul.
Lasam sa dea cateva clocote, apoi turnam sosul astfel format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.
Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!

Aici gasiti mai multe retete cu PESTE 











loading...
loading...

Un comentariu:

p.b.
});

Articole recente