Daca probati reteta mea de Plachie de crap sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
Mod de preparare:Ingrediente:
- 1,300 kg trunchi de crap
- 3 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- un ardei gras rosu
- o cutie rosii cubulete(400 g). Se pot folosi si ½ kg rosii proaspete, decojite.
- 200 ml vin alb
- 3-4 linguri de ulei
- sare
- piper macinat
- o frunza de dafin
- patrunjel verde
- 3-4 linguri ulei pentru prajit pestele
Curatam pestele de solzi si intestine, il portionam si il spalam bine insistand si in interior unde trebuie sa indepartam toata pielita neagra ca altfel va da gust amar pestelui. Dupa ce il spalam il mai putem tine 15- 20 de minute intr-un vas cu apa rece, apoi il clatim din nou si il punem intr-o strecuratoare. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam sa stea asa o jumatate de ora.
Dupa acest timp incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim putin bucatile de peste.
Separat, in alt vas, incingem uleiul si adaugam ceapa taiata solzisori si un varf cutit de sare. Lasam ceapa doar cat sa se inmoaie fara sa se prajeasca, apoi adaugam ardeiul taiat in fasii. Dupa 2-3 minute punem rosiile cubulete, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper macinat. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care punem usturoiul zdrobit si turnam vinul. Vinul se poate inlocui cu apa sau supa de legume in care punem o lingurita cu otet.
Dupa ce da cateva clocote transferam sosul intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180 °C ) pentru aproximativ 40 minute sau pana pestele este bine patruns. Timpul de gatire poate varia in functie de marimea bucatilor de peste. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava.
La sfarsit presaram patrunjel tocat. Servim plachia calda sau rece...cum va place. Este o reteta rapida, delicioasa si sanatoasa pe care o recomad din inima💚.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
corect
RăspundețiȘtergereArata extraordinar! O s-o fac!
RăspundețiȘtergereSuperb.. Cu siguranță voi face și eu...
RăspundețiȘtergereMultumesc! <3
ȘtergereArată bine...mulțumesc!💐
RăspundețiȘtergereIti multumesc si eu. Pup, o saptamana frumoasa!
ȘtergereVa mulțumesc din inima.....suflet drag și bun.Pentru ca nu ne treceți cu vederea și ne arătați toate bunătățile.Mult spor în continuare și multa sănătate.
ȘtergereCu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!
ȘtergereMultumesc pt. reteta , maine dimineata voi pregati plachia , dar cu macrou , sper sa arate la fel ca cea postata de dvs.O zi buna va doresc.
RăspundețiȘtergereCu drag, sper ca v-a placut :)
ȘtergereMultumesc! O idee excelenta pentru weekend-ul urmator!
RăspundețiȘtergereCu drag! O zi frumoasa, Rita!
ȘtergereO idee excelenta, o mancare foarte buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.
ȘtergereBună ziua d-na Gicuța va mulțumesc frumos pentru rețete culinare pe care dstra ni le postați sunt super cel puțin plakia de peste o adoram foarte mult multă sănătate va doresc ,,,
ȘtergereBuna seara!Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!
ȘtergereMultumesc! Am sa incerc reteta dumneavoastra.
RăspundețiȘtergereCu drag! Astept sa imi spui cat de mult v-a placut.
ȘtergereDelicios
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereLa plachie eu folosesc și lamaie
RăspundețiȘtergereO idee buna.
ȘtergereF.buna plachie de crap! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, o zi frumoasa!
ȘtergereDacă nu am crap,cu fitofag merge?
RăspundețiȘtergereBuna seara. Merge facuta cu orice peste aveti. O seara frumoasa!
ȘtergereCea mai corecta reteta de plachie.Fara probleme poate concura la ''Gusturile copilariei''.Vinul merge foarte bine daca este sec sau,ok,demisec.Si chiar doi-trei ardei,chiar si capia,morcov taiat felii calit putin cu ceapa si alte alea....in balta,la mamaia,plachia nu se refuza niciodata....Insula Mare a Brailei....
RăspundețiȘtergereTe imbratisez cu drag!
Ștergere