15.11.2016

Crap cu legume la cuptor

 
Un preparat delicios si sanatos. In aceasta reteta puteti folsi pestele care va place.

loading...

      Ingrediente:
  • un crap(1,400 kg)
  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o rosie mare
  • cateva felii de lamaie
  • cateva fasii de ardei gras
  • 2-3 linguri ulei
  • o lingura ketchup sau 2cu suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel

Aici gasiti reteta PLACHIEI DE CRAP.

Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si solzi, il spalam foarte bine si indepartam capul si coada(le vom folosi la o ciorbita).
Portionam in bucati potrivite trunchiul crapului si il presaram cu sare. Aceasta operatiune o vom face cu cel putin o ora inainte de gatirea pestelui. Pestele trebuie sa isi ia putina sare, inainte de a-l gati.
Curatam si spalam legumele apoi le taiem in bucati potrivite.
Le asezam intr-o tava (ardeiul gras il lasam deoparte) impreuna cu feliile de lamaie si le asezonam cu sare si piper.
Asezam deasupra bucatile de peste si stropim totul cu ulei.

Turnam apa cat sa acopere legumele si dam tava la cuptor( foc mediu), pentru aproximativ 45 de minute. Daca in acest timp apa din tava scade prea mult mai adaugam putina apa fierbinte.
Cu 10-15 minute inainte ca pestele sa fie gata adaugam fasiile de ardei si ungem pestele cu ketchup sau suc de rosii(pentru o culoare frumoasa). Este un preparat delicios si sanatos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.






loading...

9 comentarii:

  1. Wooww, dar ce bine arata.!! FELICITARI!. Aici nu gasesc crap asa mic. Toti au de la 4 kg in sus, si nu-mi permit si nici nu vreau asa mare. Iar rondelele sunt cam scumpe. O sa fac precis ,dar cu alt peste. Nu murezi lamai? Sa vezi ce gust bun are mancarea cand pui lamaie murata. Eu folosesc si la pui. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, cum murezi lamaia?

      Ștergere
    2. Multumesc frumos,Sanda!Sa ne spui si noua cum murezi lamaile. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
    3. Anonim29/12/16

      Lamaie taiata in 4 pe lung dar nu pana la capat. Se pone in lamaie in crestatura o lingurita de sare grunjoasa si se asaza in borcan. Sa adauga apa călduță-caldă pana se acopera apoi se pne capacul si sr depoziteaza timp de o luna in camara. Eu am incercat prima data cu o singura lamaie in borcan mic. Deliciul consta in coaja lamaiei.

      Ștergere
  2. Anonim29/12/16

    arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

      Ștergere
  3. Please, I want to translate this page to Arabic or English. Can you help me

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim6/2/18

    Tava se baga la cuptor neacoperita,fara folie de aluminiu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nevoie sa o acoperim, pestele se gateste bine in acest fel.

      Ștergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente