13.05.2017

Negresa cu bezea

O prajitura delicioasa ,care contine ingrediente putine si se prepara usor.



loading...
      Ingrediente
      Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 175 g zahar
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare

      Bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit  sare
      In plus:
  • 4 linguri gem de prune



Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc potrivit.
Blat:
Mixam galbenusurile cu sarea, apoi punem zaharul treptat si mixam pana acestea se albesc. Adaugam untul moale,laptele si esenta.Mixam bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cerunta si amestecata cu cacao si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava (24x24 cm)pe care o ungem cu putin ulei si o captusim cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii (infigem o scobitoare in mijlocul  aluatului  si daca iese curata aluatul este copt).
Cu 10-15 minute inainte ca blatul sa fie gata pregatim bezeaua:




Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam in mai multe reprize zaharul ,zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste si se formeaza bezeaua.
Cand blatul a trecut testul scobitorii intindem peste el (asa fierbinte) un strat de gem, apoi bezeaua. Facem diferite forme cu furculita. Dam din nou tava cu prajitura la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana bezeaua capata o culoare usor maronie.
Cand este gata ,lasam prajitura sa se raceasca apoi o portionam cu un cutit umezit.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu dulciuri preparate in bucataria mea.










loading...
loading...

Un comentariu:

  1. Anonim7/6/17

    Mie îmi tot cade bezeaua in cuptor...ce gresesc oare?

    RăspundețiȘtergere

..

Articole recente