Translate

13.05.2017

Negresa cu gem si bezea

O prajitura delicioasa care contine ingrediente la indemana oricui si se prepara usor. Merita sa incercati reteta, o sa o repetati, va asigur :)

Daca probati reteta mea de Negresa cu gem si bezea, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

     Ingrediente
     Blat:

  • 5 galbenusuri 
  • 175 g zahar 
  • 200 g faina 
  • 125 g unt 
  • 2 linguri cacao neagra 
  • 200 ml lapte 
  • 2 lingurite esenta de rom 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare
     Bezea:
  • 5 albusuri 
  • 200 g zahar 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • un varf cutit sare
      In plus:
  • 4 linguri gem de prune

                                             



Aici gasiti reteta NEGRESEI CIOCOLATOASE.

Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.


Mod de preparare
Aprindem cuptorul la foc potrivit.
Blat:
Mixam galbenusurile cu sarea, apoi punem zaharul treptat si mixam pana acestea se albesc . Adaugam untul moale, laptele si esenta .Mixam bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cerunta si amestecata cu cacao si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava (24x24 cm) in care am pus hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins(170-180 grade) pentru aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii (infigem o scobitoare in mijlocul blatului  si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt).
Cu 10-15 minute inainte ca blatul sa fie gata incepem sa pregatim bezeaua:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam in mai multe reprize zaharul, zaharul vanilat si mixam pana acestea se dizolva si se formeaza bezeaua.
Cand blatul a trecut testul scobitorii intindem peste el (asa fierbinte) un strat de gem, apoi bezeaua. Facem diferite forme cu furculita. Dam din nou tava cu prajitura la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana bezeaua capata o culoare usor maronie.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam cu un cutit trecut prin apa. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.
                                                       











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

3 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...