24.03.2016

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Imi place pestele la nebunie...daca ar fi dupa mine numai peste as manca. Aceasta reteta este printre preferatele mele.

 
Daca probati reteta mea de Macrou cu sos de rosii la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
       Ingrediente:
  • 4 bucati macrou 
  • 3 rosii (se pot inlocui cu o cutie rosii cubulete) 
  • 3 cepe 
  • 1/2 capatana usturoi 
  • o lamaie 
  • zeama de la o lamaie 
  • o lingura pasta de ardei 
  • o frunza de dafin 
  • busuioc uscat 
  • sare 
  • piper 
  • 30 ml ulei 
  • 100 ml vin alb 
  • o legatura patrunjel 








Aici gasiti reteta CRAPULUI CU LEGUME LA CUPTOR


Aici gasiti reteta PESTELUI MARIANAT LA RECE.



Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si indepartam capetele, cozile si aripioarele.
Il spalam bine cu apa rece, il tamponam cu prosoape de hartie, apoi il condimentam in interior si pe exterior cu sare si piper. Il stropim cu zeama de lamaie si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Cat timp pestele sta la rece punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna putin, apoi adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem frunza de dafin, busuiocul, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote dupa care transferam sosul intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se poate praji usor pestele inainte de a-l pune in tava, dar eu am ales aceasta varianata. Daca doriti, il puteti portiona in bucati mai mici.
Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar il pensulam din cand in cand cu sosul din tava.
Il lasam la cuptor aproximativ o ora, o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos.
Cu 5-10 minute inainte de a fi gata adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt. Este un preparat simplu si delicios!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE CU PESTE























Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

15 comentarii:

  1. Anonim24/4/16

    Imi ploua ingura cand vad asa bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador macroul in cuptor!Îl voi incerca si pe ăata. Mulțumesc mult de idee!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim8/4/17

    O rețetă minunată și a-ți explicat pas cu pas foarte bine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru apreciere si pentru vizita ! Te pup, o noapte linistita !

      Ștergere
  4. O SA INCERC RETETA,MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Astept sa revii si sa-mi spui cum v-a placut.

      Ștergere
  5. Mulțumesc frumos pentru rețete! O să încerc și eu!😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! :) Astept sa-mi spui cat de mult v-a placut :)

      Ștergere
  6. Cum arată sosul de ardei? De unde l-ați luat? Sau poate e praf de paprică?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Pasta de ardei sau bulion de ardei. Gasesti reteta pe blog.

      Ștergere
  7. E o rețetă minunana, deja de două ori am preparat aceasta rețetă in decurs de o lună,numai că eu am făcut cu păstrăv. Mulțumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, bucur mult ca iti place. Sunt convinsa ca este delicioasa si cu pastrav. O zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...