Daca probati reteta mea de Macrou cu sos de rosii la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si indepartam capetele, cozile si aripioarele.
Spalam bine interiorul pestilor sub jet de apa rece si indepartam toata pielita neagra ca altfel va da gust amar pestelui. Dupa ce il spalam bine il mai putem tine 15- 20 de minute intr-un vas cu apa rece. Dupa ce se scurge il tamponam cu prosoape de hartie, apoi il condimentam in interior si la exterior cu sare si piper macinat. Il punem intr-un vas, il stropim cu zeama de lamaie si il lasam deoparte pentru cel putin o jumatate de ora acoperit cu capac. Daca este prea cald il putem tine in frigider. Macroul se poate inlocui cu orice fel de peste, de preferat sa nu aiba oase prea multe.
Cat timp pestele sta deoparte punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul curatate de coaja, spalate si tocate marunt. Le lasam cat sa se inmoaie putin, apoi punem rosiile decojite si taiate cubulete(sau conserva de rosii). Le calim impreuna putin, apoi adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Pasta de ardei se poate inlocui cu pasta de rosii, iar vinul cu apa. Punem frunza de dafin, sare si piper macinat. Lasam sa dea cateva clocote dupa care transferam sosul intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se poate praji usor pestele inainte de a-l pune in tava, dar eu am ales aceasta varianta. Daca doriti, il puteti portiona in bucati mai mici. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar il pensulam din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor aproximativ o ora, o ora si un sfert sau pana se gateste si se rumeneste usor deasupra. Timpul de gatire poate varia, depinde mult de marimea pestelui. Cu 10 minute inainte de a fi gata punem feliile de lamaie printre bucatile de peste si la sfarsit presaram verdeata tocata marunt. Lasam pestele 10-15 minute sa se racoreasca, apoi il putem servi...este tare gustos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta CRAPULUI CU LEGUME LA CUPTOR
Aici gasiti reteta PESTELUI MARIANAT LA RECE.
- 4 bucati macrou(1,2 kg)
- 3 rosii (se pot inlocui cu o cutie rosii cubulete)
- 3 cepe
- ½ capatana usturoi
- o lamaie mica feliata
- zeama de la o lamaie
- o lingura pasta de ardei sau rosii
- o frunza de dafin
- sare
- piper macinat
- 3-4 linguri cu ulei
- o cescuta cu vin alb sau apa
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si indepartam capetele, cozile si aripioarele.
Spalam bine interiorul pestilor sub jet de apa rece si indepartam toata pielita neagra ca altfel va da gust amar pestelui. Dupa ce il spalam bine il mai putem tine 15- 20 de minute intr-un vas cu apa rece. Dupa ce se scurge il tamponam cu prosoape de hartie, apoi il condimentam in interior si la exterior cu sare si piper macinat. Il punem intr-un vas, il stropim cu zeama de lamaie si il lasam deoparte pentru cel putin o jumatate de ora acoperit cu capac. Daca este prea cald il putem tine in frigider. Macroul se poate inlocui cu orice fel de peste, de preferat sa nu aiba oase prea multe.
Cat timp pestele sta deoparte punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul curatate de coaja, spalate si tocate marunt. Le lasam cat sa se inmoaie putin, apoi punem rosiile decojite si taiate cubulete(sau conserva de rosii). Le calim impreuna putin, apoi adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Pasta de ardei se poate inlocui cu pasta de rosii, iar vinul cu apa. Punem frunza de dafin, sare si piper macinat. Lasam sa dea cateva clocote dupa care transferam sosul intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se poate praji usor pestele inainte de a-l pune in tava, dar eu am ales aceasta varianta. Daca doriti, il puteti portiona in bucati mai mici. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar il pensulam din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor aproximativ o ora, o ora si un sfert sau pana se gateste si se rumeneste usor deasupra. Timpul de gatire poate varia, depinde mult de marimea pestelui. Cu 10 minute inainte de a fi gata punem feliile de lamaie printre bucatile de peste si la sfarsit presaram verdeata tocata marunt. Lasam pestele 10-15 minute sa se racoreasca, apoi il putem servi...este tare gustos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta CRAPULUI CU LEGUME LA CUPTOR
Aici gasiti reteta PESTELUI MARIANAT LA RECE.
Imi ploua ingura cand vad asa bunatate!
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte bun!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!!
ȘtergereAdor macroul in cuptor!Îl voi incerca si pe ăata. Mulțumesc mult de idee!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu!!
ȘtergereMulțumesc, super bun
ȘtergereCu drag, va multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!
ȘtergereO rețetă minunată și a-ți explicat pas cu pas foarte bine!!!
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult pentru apreciere si pentru vizita ! Te pup, o noapte linistita !
ȘtergereO SA INCERC RETETA,MULTUMESC!
RăspundețiȘtergereCu drag! Astept sa revii si sa-mi spui cum v-a placut.
ȘtergereMulțumesc frumos pentru rețete! O să încerc și eu!😘😘
RăspundețiȘtergereCu drag! :) Astept sa-mi spui cat de mult v-a placut :)
ȘtergereCum arată sosul de ardei? De unde l-ați luat? Sau poate e praf de paprică?
RăspundețiȘtergereBuna! Pasta de ardei sau bulion de ardei. Gasesti reteta pe blog.
ȘtergereE o rețetă minunana, deja de două ori am preparat aceasta rețetă in decurs de o lună,numai că eu am făcut cu păstrăv. Mulțumesc mult.
RăspundețiȘtergereBuna, bucur mult ca iti place. Sunt convinsa ca este delicioasa si cu pastrav. O zi frumoasa!
Ștergeredar daca nu am vin pot sa pun apa?
RăspundețiȘtergereDa, se poate. O zi frumoasa!
ȘtergereFoarte bun !
ȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereMulțumim
RăspundețiȘtergereCu drag! Iti multumesc si eu pentru comentariu si vizita. O zi frumoasa!
ȘtergereChiar acum ma pregătesc sa fac pestele asa ca dvs.
RăspundețiȘtergereCred ca e o reteta foarte buna !
Multumesc.
Noua ne place tare mult. Astept sa imi spui cum a iesit si cat de mult v-a placut. Sa ai spor si o zi frumoasa!
ȘtergereFoarte bune retele. Mai publication orice fel De retete sunt bine venite. O zi buna! Si va multumesc ca ne dati ideei. Spor la retete! Va pup!
RăspundețiȘtergereBuna ! La ce temperatura trebuie copt?
RăspundețiȘtergereBuna. La foc mediu, 180 grade
Ștergere