13.11.2018

Ciorba din carne de oaie

Ne place carnea de oaie…pastrama, friptura la gratar sau cuptor, dar si o ciorba acrisoara si aromata😊. La aceasta ciorbita legumele pot varia in functie de ce avem la indemana. Se mai pot adauga boabe de piper, cimbru sau tarhon.


Daca probati reteta mea de Ciorba din carne de oaie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfturile/sugestiile primite de la voi sunt bievnite....omul cat traieste inavata.
     
    Ingrediente:
  • 1 kg oase de oaie cu carnita pe ele 
  • o ceapa 
  • o mana de ardei gras(am folosit congelat) 
  • 2-3 cartofi 
  • un morcov mai mare 
  • o bucatica de telina(cat un ou) 
  • o radacina de patrunjel 
  • un "covrigel" de fidea 
  • 3 linguri cu zarzavat pentru ciorbe sau rosii cubulete. 
  • bors (dupa gust) 
  • sare 
  • cateva fire de leustean 




Mod de preparare:

Portionam, degresam(daca este cazul) si spalam bine oasele de oaie, apoi le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa. Pe parcurs, daca este nevoie, mai putem completa cu apa fierbinte. Indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Curatam si spalam legumele. Taiem in cubulete ceapa si morcovul si in cuburi mai mari cartofii. Telina si radacina de patrunjel le dam pe razatoarea cu orificii mari.
Adaugam legumele in oala cu ciorba cand este fiarta pe jumatate carnita de pe oase. 
Cand legumele incep sa se patrunda punem si zarzavatul pentru ciorba. Lasam sa fiarba in continuare pana carnea si legumele sunt bine patrunse. Adaugam borsul pe care il dam inainte in 1-2 clocote si potrivim gustul de sare. Punem fideaua si mai lasam aproximativ 5 minute ciorba pe foc. La sfarsit presaram leusteanul tocat. Servim ciorba fierbinte, cu paine proaspata si ardei iute. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








8 comentarii: