15.08.2017

Zarzavat pentru ciorbe

Este foarte aromat, ideal pentru ciorbe. Cantitatile de legume pot varia dupa gustul fiecaruia.
       Ingrediente:
  • 5 kg rosii
  • 2 kg ardei(am folosit gras si capia)
  • 1 kg morcov
  • 500 g radacina de telina
  • 500 g radacina de patrunjel si pastarnac
  • 3 legaturi leustean
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 8 linguri sare pentru muraturi

Mod de preparare:
Mai intai am spalat legumele si verdeturile, apoi le-am lasat sa se scurga bine de apa.
Am taiat rosiile cubulete, indepartatand cotorul si coaja, partial.
Ardeii curatati de seminte si cotoare i-am tocat marunt.
Am decojit morcovii si i-am dat pe razatoarea cu orificii mari.
Celelalte radacinoase le-am curata si spalat, apoi le-am dat pe razatoarea mica.
Verdeturile le-am tocat marunt.
Dupa curatare mi-au ramas 7 kg de legume.
Le-am pus pe toate intr-un vas mare, am presarat sare peste ele si le-am amestecat bine. Le-am lasat aproximtiv o ora, amestecand din cand in cand in ele.
Am umplut borcane de 750 ml(cu tot cu zeama lasata), le-am inchis cu capace si le-am pus intr-o cratita pe fundul careia am asternut hartie(coli pentru scris). Am turnat apa rece pana la baza borcanelor si am pus cratita pe foc potrivit. Cand a inceput sa clocoteasca apa am redus focul si le-am lasat sa fiarba 50 de minute. Cand apa din cratita a scazut am completat cu alta clocotita.
Am lasat borcanele sa se raceasca lent in apa care au fiert, acoperite cu o patura groasa.
Din cantitatile mentionate mi-au iesit 11 borcane. Este foarte bun pentru ciorbite si se pastreaza bine si cativa ani.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu CONSERVE/MURATURI.







loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Cum stau peste iarnă fara sa le puneți conservant? Mie îmi este cam teamă!! Reteta este minunată!!👍👍😉😉😊😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! In primul rand tin sa-ti multumesc pentru vizita si ma bucur ca iti place reteta. Daca streilizarea borcanelor cu zarzavat se face corect, iti garantez ca zarzavatul tine si doi ani. Trebuie sa fim ff atenti ca legumele sa nu fie patate/stricate, iar borcanele sa se inchida perfect. Se depoziteaza la loc mai racoros. Te pup, o zi frumoasa in continuare!

      Ștergere
  2. Bună ziua... eu zic ca mai bine va pun banii în cont și îmi trimiteți mie borcanele��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ana! Am nevoie doar de adresa ta, iti fac cadou cateva borcanele ;) Te pup si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente