Translate

15.08.2017

Zarzavat pentru ciorbe

Este foarte aromat, ideal pentru ciorbe. Cantitatile de legume pot varia dupa gustul fiecaruia. Sa-l faceti neaparat, sa vedeti ce bine va prinde la iarna.

Daca probati reteta mea de Zarzavat pentru ciorbe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...
       Ingrediente:
  • 5 kg rosii
  • 2 kg ardei(am folosit gras si capia)
  • 1 kg morcov
  • 500 g radacina de telina
  • 500 g radacina de patrunjel si pastarnac
  • 3 legaturi leustean
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 8 linguri sare pentru muraturi





Aici gasiti reteta ROSIILOR CUBULETE IN SUC PROPRIU(PENTRU IARNA)
Aici gasiti reteta CASTRAVETILOR IN OTET(BULGARESTI)


Mod de preparare:
Mai intai am spalat legumele si verdeturile, apoi le-am lasat sa se scurga bine de apa.
Am taiat rosiile cubulete, indepartand cotorul si coaja partial.
Ardeii curatati de seminte si cotoare i-am tocat marunt.
Am decojit morcovii si i-am dat pe razatoarea cu orificii mari.
Celelalte radacinoase le-am curata si spalat, apoi le-am dat pe razatoarea mica.
Verdeturile le-am tocat marunt.
Dupa curatare mi-au ramas 7 kg de legume.
Le-am pus pe toate intr-un vas mare, am presarat sare peste ele si le-am amestecat bine. Le-am lasat aproximtiv o ora, amestecand din cand in cand in ele.
Am umplut borcane de 750 ml(cu tot cu zeama lasata), le-am inchis cu capace si le-am pus intr-o cratita pe fundul careia am asternut hartie(coli pentru scris). Am turnat apa rece pana aproape de capace si am pus cratita pe foc potrivit. Cand a inceput sa clocoteasca apa am redus focul si le-am lasat sa fiarba 50 de minute. Cand apa din cratita a scazut am completat cu alta clocotita.
Am lasat borcanele sa se raceasca lent in apa care au fiert, acoperite cu o patura groasa.
Din cantitatile mentionate mi-au iesit 11 borcane. Este foarte bun pentru ciorbite si se pastreaza bine si cativa ani.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de CONSERVE/MURATURI.
















Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

46 de comentarii:

  1. Cum stau peste iarnă fara sa le puneți conservant? Mie îmi este cam teamă!! Reteta este minunată!!👍👍😉😉😊😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! In primul rand tin sa-ti multumesc pentru vizita si ma bucur ca iti place reteta. Daca streilizarea borcanelor cu zarzavat se face corect, iti garantez ca zarzavatul tine si doi ani. Trebuie sa fim ff atenti ca legumele sa nu fie patate/stricate, iar borcanele sa se inchida perfect. Se depoziteaza la loc mai racoros. Te pup, o zi frumoasa in continuare!

      Ștergere
    2. Stau foarte bine fierte la bleumarin, sterilizate bine.

      Ștergere
    3. Dacă ai citit atentă rețeta ai văzut că scrie ca sunt sterikizate prin fierbere, țin foarte bine, asta estesibideea să nu se foloseasca conservanți, macar ce facem joi in bucătărie să fie bio , multumesc pt rețetă, am să fac și eu , așa face și mama zarzavaturi pt ciorba...

      Ștergere
  2. Bună ziua... eu zic ca mai bine va pun banii în cont și îmi trimiteți mie borcanele��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ana! Am nevoie doar de adresa ta, iti fac cadou cateva borcanele ;) Te pup si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere
    2. Mulțumesc mult pentru rețetă, am să o fac și eu!

      Ștergere
    3. Mulțumesc mult pentru rețetă, am să o fac și eu!

      Ștergere
    4. Cu drag! O zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Felicitari si multumim pentru retete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Ii multumesc si pentru apreciere si pentru vizita! O zi buna!

      Ștergere
  5. Voi incerca cu drag aceasta rețetă...multumesc si multă sanatate va doresc.....si eu tot fara conservat fac toate conservele pentru iarnă, sterilizatul este foarte ok....multumim pentru retetele tale...o zi frumoasă iti doresc ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru incredere si pentu vizita, Renesmee. Te pup, o noapte linistita!

      Ștergere
  6. Bună vă mulțumesc pentru rețetă ieste foarte bună și stă doi ani nu se strică

    RăspundețiȘtergere
  7. E o problema daca radacinoasele le dau pe razatoarea mica?

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim10/8/18

    Am facut anul trecut. M-ai am cateva borcane,ca am pus in borcane mici. S-au pastrat ff.bine si anul acesta o sa pun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, se pastreaza foarte bine si 2 ani. Iti multumesc pentrui vizita,te mai astept cu drag in bucataria mea virtuala.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună o întrebare am și eu aceasta rețetă o pot face fara fierbere și să pun conservant in ea?oricum o sa incerc și asta sigur este buna,mulțumesc!🤗

    RăspundețiȘtergere
  11. Mulțumesc frumos pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna reteta am sa incerc si eu va multumesc





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Astept impresii... o saptamana frumoasa, Vali!

      Ștergere
  13. Va salut ! Am vazut la unele zarzavaturi ca se pune aspirina e ok daca pun si eu ??? Anul trecut am facut si eu dar era alta reteta cu cate 6 kg din fiecare ardei galbeni capia rosi etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dany! La aceasta reteta nu este nevoie de niciun fel de conservant.Daca tu consideri ca locul de depozitare nu este unul racoros, poti adauga o aspirina la kg de legume. Iti doresc o zi frumoasa si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere
  14. Ok va multumesc frumos . Eu o tin intr-un dulap protajate cu o patura asta fiind intr-o hala ca acolo lucrez , dar ce sa zic au fost ok si anul trecut nu au inchetat ca am pus cam de tot ce sa putut dar uitasem reteta si de aceea am intrebat

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună. Ceva de genul fac si eu numai că nu știam că se pot fierbe puneam doar conservant. SI ceapă 😉

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Daca le fierbi, nu mai este nevoie de conservant :)

      Ștergere
  16. Buna Gicuta! Multumesc pt reteta, de-abia astept sa o incerc. Ceapa se poate adauga sau ii schimba complet gustul? Se mai pot pune si alte condimente, gen oregano, busuioc, ulei de masline?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu, iti recomand sa faci reteta cu ingredientele descrise.... Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  17. Buna ziua!O reteta cu zarzavat dar fara rosii si ardei se poate sa mi spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte bun a iesit. Am facut anul trecut din cantitati duble, acum am revenit iar pt retete :)
    Va multumim 💖

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim7/9/19

    Am facut 3 ani la rand reteta .A iesit bine in primii 2 dar in ultimul an mi s-a stricat fierbeau .Eu cred ca e de la sare era trasa ca mi s-au stricat si unele muraturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Da, sarea are un rol foarte important in conservarea legumelor. Imi pare rau pentru esec, o zi frumoasa!

      Ștergere
  20. Am facut reteta ta,mi se pare cea mai buna combinatie intre cantitati deoarece telina si pastarnacul au un gust mai intepator, iar celelalte legume sunt mai dulci..au iesit perfecte la gust .revin si cu poze.
    Multtumesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma bucur mult ca iti place :) Pup, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...