04.08.2018

Prajitura Tavalita- varianta de post

Inca o prajitura minunata de post. Se prepara rapid, contine ingrediente ieftine si este delicioasa...nici nu zici ca este de post. Recomand reteta cu drag!



Daca probati reteta mea de Prajitura Tavalita-varianta de post, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...

      Ingrediente:
  • 300 g faina(2 cani) 
  • 200 g zahar(o cana)
  • 125 ml ulei(1/2 cana)
  • 250 ml apa minerala(o cana)
  • 8 g fulgi de cocos(2 linguri cu varf)
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
      Glazura:
  • 150 g margarina(la pachet)
  • 200 ml apa
  • 25-30 g cacao neagra(o lingura cu varf)
  • 75 g zahar( 3 linguri cu varf)
      In plus:
  • fulgi de cocos


Aici gasiti reteta PRAJITURII TAVALITE-DIN ALBUSURI.


Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la foc mediu(180°).
Tapetam o tava(24x24cm)cu hartie de copt.
Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, sarea si nuca de cocos. Amestecam toate ingredientele cu telul si incepem sa adaugam treptat apa minerala. Amestecam bine ca sa nu faca cocoloase. Turnam si uleiul in fir subtire, aromatizam cu coaja de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam cu telul cateva minute(4-5).
Turnam aluatul in tava pregatita anterior si o dam la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Dupa primele 25-30 de minute facem testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea,inseamna ca blatul este copt). Cand este gata, scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. De preferat este sa facem blatul de seara. Cand se raceste, indepartam marginile cu un cutit bine ascutit si portionam prajitura. Eu am taiat-o in patrate mai mari.
Glazura:
Intr-o craticioara punem cacao si zaharul, apoi amestecam cu telul. Turnam treptat apa si omogenizam. Punem craticioara pe foc mic si amestecam continuu cu telul. Cand zaharul se dizolva punem margarina, amestecam pana se topeste si mai lasam sa dea 2- 3 clocote. Dam deoparte si lasam glazura sa se raceasca putin.
Luam un patrat de prajitura, il scufundam in glazura(ne ajutam de o furculita), apoi il tavalim prin nuca de cocos si il asezam pe un platou. Procedam la fel si cu celelalte. Intr-o ora (daca aveti rabdare) prajitura se poate servi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.
















Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente