Daca probati reteta mea de Prajitura Tavalita-varianta de post sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
- 300 g faina(2 cani)
- 200 g zahar(1 cana)
- 125 ml ulei(½ cana)
- 250 ml apa minerala(1 cana)
- 8 g fulgi de cocos(2 linguri cu varf)
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit de sare
- 150 g margarina vegetala(la pachet)
- 200 ml apa
- 25-30 g cacao neagra(o lingura cu varf)
- 75 g zahar( 3 linguri cu varf)
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (24x24cm) cu hartie de copt.
Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, sarea si fulgii de cocos. Amestecam toate ingredientele cu telul in forma de para si incepem sa adaugam treptat apa minerala. Amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Turnam si uleiul in fir subtire, aromatizam cu coaja de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam cu telul cateva minute(2-3).
Turnam aluatul in tava pregatita anterior si o dam la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Dupa primele 25-30 de minute putem sa facem testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt. Daca pe scobitoare se prinde aluat mai lasam prajitura 5-7 minute si repetam testul. Cand este gata, scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. De preferat este sa facem blatul de seara. Cand se raceste, indepartam marginile cu un cutit bine ascutit si portionam prajitura. Eu am taiat-o in patrate mai mari.
Glazura:
Intr-o craticioara punem cacao si zaharul, apoi amestecam cu telul. Turnam treptat apa si omogenizam. Punem craticioara pe foc mic si amestecam continuu cu telul. Cand zaharul se dizolva punem margarina, amestecam pana se topeste si mai lasam sa dea 2- 3 clocote. Dam deoparte si lasam glazura sa se raceasca putin.
Luam un patrat de prajitura, il scufundam in glazura (ne ajutam de o furculita), apoi il scoatem, il tavalim prin nuca de cocos si il asezam pe un platou. Procedam la fel si cu celelalte. Intr-o ora (daca aveti rabdare) prajitura se poate servi. De-li-ciu😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Au iesit sunt super multumesc frumos
RăspundețiȘtergereBuna! Ma bucur nespus ca a fost si pe gustul vostru. Te pup si iti multumesc si eu pentru vizita!
ȘtergereFoarte buna varianta de post
ȘtergereFoarte bună!!!O fac de fiecare dată cînd este post.
ȘtergereMa bucur sa aud asta, o zi buna!
ȘtergereSănătate multă și succes
ȘtergereMultumesc frumos, sanatate si voua!
ȘtergereSe menține asa câteva zile ? Vreau sa o fac cu 3 zile înainte de a o consuma
ȘtergereDa, se mentine.
ȘtergereE la fel de buna ca varianta cu ouă.nici o diferență!
RăspundețiȘtergereAsa este! Pup, la multi ani!
ȘtergereBuna! Ma bucur ca v-a placut si voua! O zi frumoasa si Paste linistit!
ȘtergereBuna ziua merge sa o pun in tava de
RăspundețiȘtergereLa cuptor iese inalta?
Buna. Nu, trebuie o tava mai mica si mai inalta.
ȘtergereOare se poate înlocui margarina cu ulei de cocos?
RăspundețiȘtergereCred ca merge si uleiul de cocos :) O zi buna!
ȘtergereMaxim de buna prăjitura asta! Îmi place mai mult decât oricare alta varianta încercată! Mulțumim pentru reteta și spor în continuare!
RăspundețiȘtergereMa bucu mult ca v-a placut. Multumesc pentru aprecieri si vizita, o zi buna!
ȘtergereFoarte gustoasa și ușor de preparat .
ȘtergereAsa este , o zi frumoasa!
ȘtergereFoarte bună.
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereEste o prăjitură de post super!
RăspundețiȘtergereVă mulțumesc frumos pentru rețetă!
Cu mare drag! Sanatate multa iti doresc!
ȘtergereIm place se citesk recetele dumiavoastre ma bucur ka sint asa oameni talentati si buni la suflet,kare dau un svat bun de folos,sanatate multa si spor in munka. Multumim de recete.
RăspundețiȘtergereIti multumesc si eu, sanatate multa si voua.
ȘtergereE foarte buna reteta! Chiar e un deliciu ,aceasta prajitura!Eu pun deasupra ,unele patrate nuca macinata si unele cu nuca de cocos pt.diversitate!
RăspundețiȘtergereAsa este, un deliciu. Ideea de ornare este super...o zi frumoasa!
ȘtergereDelicioasa! 😍
RăspundețiȘtergereSuper reteta.
RăspundețiȘtergereAm sa o fac . Va multumim ptr.toate retetele dvs.
Cu mare drag!
ȘtergereE prima data când fac această prăjitură o am la cuptor! De-abia aștept să văd ce iese!
RăspundețiȘtergereHei! Pana la urma cum a iesit? Sper ca v-a placut.
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioasă!!! Astăzi voi face aceasta prăjitură pentru a doua oară. Mulțumesc pentru rețetă!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur enorm sa aud asta. O zi frumoasa!
ȘtergereMulțumesc frumos, SĂRBĂTORI FERICITE!!!
RăspundețiȘtergereCu drag, sarbatori frumoase sa aveti si dvs!
ȘtergereAstăzi am facut-o si eu maine o glazurez multumesc ptr reteta
RăspundețiȘtergereCu mare drag...sper ca v-a placut.
Ștergere