04.08.2018

Prajitura Tavalita- varianta de post

Inca o prajitura minunata de post. Se prepara rapid, contine ingrediente ieftine si este delicioasa...nici nu zici ca este de post. Daca nu aveti cantar, puteti masura ingredientele cu o cana cu volumul de 250 ml. Recomand reteta cu drag! 💜



Daca probati reteta mea de Prajitura Tavalita-varianta de post  
sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 300 g faina(2 cani) 
  • 200 g zahar(1 cana)
  • 125 ml ulei(½  cana)
  • 250 ml apa minerala(1 cana)
  • 8 g fulgi de cocos(2 linguri cu varf)
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
   Glazura:
  • 150 g margarina vegetala(la pachet)
  • 200 ml apa
  • 25-30 g cacao neagra(o lingura cu varf)
  • 75 g zahar( 3 linguri cu varf)
    In plus:
  • fulgi de cocos


Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (24x24cm) cu hartie de copt.
Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, sarea si fulgii de cocos. Amestecam toate ingredientele cu telul in forma de para si incepem sa adaugam treptat apa minerala. Amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Turnam si uleiul in fir subtire, aromatizam cu coaja de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam cu telul cateva minute(2-3).
Turnam aluatul in tava pregatita anterior si o dam la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Dupa primele 25-30 de minute putem sa facem testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt. Daca pe scobitoare se prinde aluat mai lasam prajitura 5-7 minute si repetam testul. Cand este gata, scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. De preferat este sa facem blatul de seara. Cand se raceste, indepartam marginile cu un cutit bine ascutit si portionam prajitura. Eu am taiat-o in patrate mai mari.
Glazura:
Intr-o craticioara punem cacao si zaharul, apoi amestecam cu telul. Turnam treptat apa si omogenizam. Punem craticioara pe foc mic si amestecam continuu cu telul. Cand zaharul se dizolva punem margarina, amestecam pana se topeste si mai lasam sa dea 2- 3 clocote. Dam deoparte si lasam glazura sa se raceasca putin.
Luam un patrat de prajitura, il scufundam in glazura (ne ajutam de o furculita), apoi il scoatem, il tavalim prin nuca de cocos si il asezam pe un platou. Procedam la fel si cu celelalte. Intr-o ora (daca aveti rabdare) prajitura se poate servi. De-li-ciu😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.

39 de comentarii:

  1. Au iesit sunt super multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur nespus ca a fost si pe gustul vostru. Te pup si iti multumesc si eu pentru vizita!

      Ștergere
    2. Foarte buna varianta de post

      Ștergere
    3. Foarte bună!!!O fac de fiecare dată cînd este post.

      Ștergere
    4. Ma bucur sa aud asta, o zi buna!

      Ștergere
    5. Anonim27/11/22

      Sănătate multă și succes

      Ștergere
    6. Multumesc frumos, sanatate si voua!

      Ștergere
    7. Anonim23/2/23

      Se menține asa câteva zile ? Vreau sa o fac cu 3 zile înainte de a o consuma

      Ștergere
  2. E la fel de buna ca varianta cu ouă.nici o diferență!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Pup, la multi ani!

      Ștergere
    2. Buna! Ma bucur ca v-a placut si voua! O zi frumoasa si Paste linistit!

      Ștergere
  3. Buna ziua merge sa o pun in tava de
    La cuptor iese inalta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Nu, trebuie o tava mai mica si mai inalta.

      Ștergere
  4. Oare se poate înlocui margarina cu ulei de cocos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca merge si uleiul de cocos :) O zi buna!

      Ștergere
  5. Maxim de buna prăjitura asta! Îmi place mai mult decât oricare alta varianta încercată! Mulțumim pentru reteta și spor în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucu mult ca v-a placut. Multumesc pentru aprecieri si vizita, o zi buna!

      Ștergere
    2. Anonim25/10/23

      Foarte gustoasa și ușor de preparat .

      Ștergere
    3. Asa este , o zi frumoasa!

      Ștergere
  6. Anonim2/8/22

    Foarte bună.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim16/11/22

    Este o prăjitură de post super!
    Vă mulțumesc frumos pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim18/11/22

    Im place se citesk recetele dumiavoastre ma bucur ka sint asa oameni talentati si buni la suflet,kare dau un svat bun de folos,sanatate multa si spor in munka. Multumim de recete.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim19/11/22

    E foarte buna reteta! Chiar e un deliciu ,aceasta prajitura!Eu pun deasupra ,unele patrate nuca macinata si unele cu nuca de cocos pt.diversitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, un deliciu. Ideea de ornare este super...o zi frumoasa!

      Ștergere
  10. Anonim23/11/22

    Delicioasa! 😍

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim18/3/23

    Super reteta.
    Am sa o fac . Va multumim ptr.toate retetele dvs.

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim25/6/23

    E prima data când fac această prăjitură o am la cuptor! De-abia aștept să văd ce iese!

    RăspundețiȘtergere
  13. Hei! Pana la urma cum a iesit? Sper ca v-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim4/12/23

    Absolut delicioasă!!! Astăzi voi face aceasta prăjitură pentru a doua oară. Mulțumesc pentru rețetă!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim24/12/23

    Mulțumesc frumos, SĂRBĂTORI FERICITE!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim11/7/24

    Astăzi am facut-o si eu maine o glazurez multumesc ptr reteta

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!