25.06.2017

Ciorba de miel, cu iaurt

Ne plac mult ciorbitele albe. Le prepar cu orice fel de carnita(pasare,porc,vitel), dovlecei sau cartofi. Seamana foarte mult cu ciorba a la grec doar ca am inlocuit smantana cu iaurt iar ouale le-am adaugat intregi.Merita incercata!
loading...
      Ingrediente:
  • 700 g coaste de miel
  • o ceapa
  • un morcov
  • o bucata telina radacina

  • ardei gras rosu si verde
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt gras
  • zeama de lamaie
  • sare
  • cateva fire de marar

Mod de preparare:
Spalam bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 2 litri si jumatate de apa. Indepartam spuma ori de cate ori se formeaza.
Curatam si spalam legumele, apoi le taiem cubulete.Le adaugam in oala cand carnea este fiarta pe jumatate(dupa 15-20 minute).Daca este nevoie mai adaugam apa fierbinte. Lasam sa fiarba in continuare la foc potrivit.
Cand carnita si legumele sunt fierte scoatem un polonic din zeama si lasam sa se raceasca.




Adaugam sare si zeama de lamaie dupa gust.Oprim focul si dam oala deoparte.
Batem ouale intr-un castron impreuna cu iaurtul si diluam cu supa racorita. 
Turnam amestecul de oua si iaurt in ciorba fierbinte ,amestecand cu telul.La sfarsit presaram mararul tocat.
Sa va fie de folos!










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente