Daca probati reteta mea de Ciorba de miel dreasa cu ou si iaurt, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mul v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste inavata💙.
Ingrediente:
- 700 g coaste de miel sau orice carnita cu os
- o ceapa
- un morcov
- o bucata telina (radacina)
- ardei gras rosu si verde
- 2 oua
- 300 ml iaurt gras
- zeama de lamaie dupa gust
- sare
- cateva fire de marar
Mod de preparare:
Portionam, spalam bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 2 litri si jumatate de apa. Indepartam spuma ori de cate ori se formeaza.
Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in cubulete. Telina o dam pe razatoarea cu orificii mari. Daca doriti puteti folosi si alte radacinoase: patrunjel, pastarnac. Adaugam legumele in oala cand este carnea pe jumatate fiarta(dupa 15-20 minute). Daca apa scade prea mult completam cu apa fierbinte. Lasam sa fiarba in continuare la foc potrivit.
Cand legumele si carnita sunt fierte, scoatem un polonic din zeama si o lasam sa se raceasca/racoreasca.
Adaugam in oala cu ciorba sare si zeama de lamaie dupa gust. Oprim focul de sub oala.
Batem ouale intr-un castron impreuna cu iaurtul si diluam cu supa racorita.
Turnam treptat amestecul de oua si iaurt in ciorba fierbinte amestecand tot timpul cu telul. La sfarsit presaram mararul tocat. Servim ciorba cu paine proaspata si ardei iute. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu SUPE/CIORBE.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu