02.08.2018

Supa de rosii cu taitei de casa

Ce pofta ne era de o supa de rosii cu taitei de casa. Este o supa dulce-acrisoara cu gust minunat. In urma cu trei zile am facut prima serie de suc de rosii pe anul acesta si m-am gandit “sa-i fac proba” folosind-ul in aceasta supa. A iesit delicioasa. Haideti sa va spun cum am facut-o…

Daca probati reteta mea de Supa de rosii cu taitei de casa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
      Ingrediente:
  • 500 ml suc de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • o bucatica de telina(cat un ou)
  • o radacina de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita zahar(optional)
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel
  • taitei de casa dintr-un ou(reteta aici)




Aici gasiti reteta SUPEI DE ROSII CU GALUSTE DIN GRIS.
Aici gasiti reteta CIORBEI DE DOVLECEI SI FASOLE GALBENA.



Mod de preparare:
Curatam si spalam ceapa, morcovul, ardeiul, telina si patrunjelul, apoi le taiem in cubulete.
Incingem uleiul in oala in care vom prepara supa si adaugam legumele si doua linguri cu apa. Le inabusim 2- 3 minute, apoi turnam aproximativ 2,5 litri cu apa, acoperim partial oala cu capac si lasam sa fiarba. Daca apa scade prea mult si legumele nu sunt patrunse mai adaugam apa fierbinte.
Cand legumele sunt fierte, le scoatem intr-o strecuratoare, apoi le pasam cu mixerul vertical. Adaugam in supa legumele pasate si sucul de rosii. Daca este prea putin lichid mai putem pune o  cana cu apa fierbinte. Trebuie sa tinem cont ca si taiteii vor mai absorbi din lichid. Cand supa clocoteste, adaugam taiteii si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugam zaharul, piper si sare dupa gust. La sfarsit presaram patrunjel verde tocat. Cam asta-i tot…simplu si tare bun!
Sucul de rosii se poate inlocui cu un kg de rosii bine coapte pe care le oparim aproximativ 10 minute in apa, ca sa le putem decoji. Le scoatem cotoarele si le pasam odata cu legumele. Fierbem totul aproximativ 15 minute inainte de a adauga taiteii.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente