01.07.2017

Supa de rosii cu galuste din gris

O supa lejera de vara si nu numai. Se poate face cu orez sau taitei de casa. Este o bunatate si se poate consuma atat calda cat si rece.

Daca probati reteta mea de Supa de rosii cu galuste din gris, va invit cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
       Ingrediente:
  • 500 ml suc de rosii ( preparat ca aici)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un  pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • o bucata radacina telina 
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde
       Galuste
  • 2 oua
  • 7 linguri rase cu gris
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit de sare





Aici gasiti reteta SUPEI DE PASARE CU GALUSTE.
Aici gaiti reteta TAITEILOR DE CASA.


Mod de preparare:
Curatam legumele, le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu 2,5-3 litri de apa si un praf de sare. Dupa aproximativ o jumatate de ora de fierbere, cand sunt bine patruse, le scoatem (fara a arunca supa in care au fiert)si cand se racoresc le pasam cu mixerul vertical. Daca doriti ca supa sa fie mai subtire indepartati legumele si folositi doar zeama in care acestea au fiert.
Punem oala cu zeama pe foc si adaugam legumele pasate. Lasam sa fiarba la foc mic pana da in clocot, apoi adaugam  sucul de rosii.
Pregatim galustile: spargem ouale intr-un castron, adaugam peste ele un varf cutit de sare si le batem cu telul. Adaugam grisul  lingura cu lingura si amestecam bine. La sfarsit punem cele doua linguri de ulei(pe rand). Omogenizam si lasam amestecul deoparte 5-10 minute.
Dupa acest timp, luam cu lingura din aluatul de galuste, dintr-o parte, fara sa mai amestecam in compozitie si punem in oala.Trecem lingura de fiecare data prin apa rece. Punem capacul si lasam sa fiarba inca 10-15 minte la foc mic. Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece. Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjelul tocat. Dupa preferinta se pot adauga si 1 -2 catei de usturoi, putin zahar si alte condimente, dupa gustul fiecaruia. Este tare buna!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu SUPE/CIORBE.












loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente