01.07.2017

Supa de rosii cu galuste din gris

O supa lejera de vara.


loading...
       Ingrediente:
  • 500 ml suc de rosii ( preparat ca aici)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un  pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • o bucata radacina telina 
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde


       Galuste
  • 2 oua
  • 7 linguri rase cu gris
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit de sare



Mod de preparare:
Curatam legumele,le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 2 litri si jumatate de apa si un praf de sare.Dupa aproximativ o jumatate de ora cand sunt bine patruse,le scoatem (fara a arunca supa in care au fiert)si cand se racoresc le pasam cu mixerul vertical .Daca doriti ca supa sa fie mai subtire indepartati legumele si folositi doar zeama in care acestea au fiert.
Punem oala cu zeama de legume pe foc si adaugam legumele pasate.Lasam sa fiarba la foc mic apoi adaugam si sucul de rosii.
Pregatim galustile: spargem ouale intr-un castron, adaugam peste ele un varf cutit de sare si le batem cu telul.Adaugam grisul in ploaie, lingura cu lingura si amestecam bine. La sfarsit punem cele doua linguri de ulei ,pe rand.Omogenizam si lasam amestecul deoparte 5-10 minute.





Luam cu lingura din  aluatul de galuste, dintr-o parte,fara sa mai amestecam in compozitie si punem in oala.Trecem lingura de fiecare data prin apa rece.Punem capacul si lasam sa fiarba inca 10-15 minte la foc mic. Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece. Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjelul tocat.Dupa preferinta se poate adauga si 1 -2 catei de usturoi,putin zahar si alte condimente, dupa gustul fiecaruia.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu supe/ciorbe.











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente