29.02.2016

Suc de rosii

Sucul de rosii este esential pentru multe mancaruri, este bun si natural! L-am facut din rosii bio din gradina de la tara. ✌✌ Tine garantat 2-3 ani.


Daca probati reteta mea de Suc de rosii, va astept cu drag sa reveniti si sa  imi spuneti cat de bun a fost si cum s-a pastrat. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.



     Ingrediente:
  • 20 kg de rosii
  • 6 linguri rase cu sare grunjoasa
  • 6 linguri rase cu zahar
  • ulei ( cate o lingura pt. fiecare sticla )






Mod de preparare:
Alegem rosii bine coapte si carnoase.
Le spalam, le lasam la zavantat, apoi le taiem in felii indepartand cotorul.
Le trecem de doua ori prin masina de presat rosii.
Sucul obtinut il punem intr-un vas cu fundul gros(am folosit o oala de tuci). Punem vasul pe foc mediu si cand incepe sucul sa fiarba reducem focul la mic. Avand cantitate mai mare, am fiert sucul aproximativ trei ore pana a scazut la jumatate. Mi-ai iesit un suc mai gros, concentrat.
La inceput amestecam ocazional in oala cu suc si spre sfarsit amestecam mai des ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
La jumatatea fierberii adaugam sarea si zaharul. Sarea ajuta la conservarea sucului de rosii si nu mai trebuie sa fierbem sticlele in baie de aburi, iar zaharul mai taie din aciditatea rosiilor.
Cand este gata, turnam sucul fierbinte in sticlele sterilizate, punem cate o lingura de ulei deasupra si sigilam cu capace (dopuri).
Acoperim sticlele cu o patura mai groasa si le lasam pana a doua zi sa se raceasca lent. Depozitam sticlele in loc mai racoros. La iarna tare bine ne va prinde.😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru insiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💋. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

18 comentarii:

  1. As dori sa stiu ce fel de masina se stors rosii folositi si daca sinteti multumita cum functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata.Eu am aceasta masina https://www.cel.ro/masini-de-tocat/masina-de-tocat-rohnson-1700w-functie-revers-accesoriu-carnati-accesoriu-suc-de-rosii-3-site-alb-pNioxMDQs-l/?gclid=CjwKCAjw1rnqBRAAEiwAr29II6E6p2ixvm4PqU6KyiUgPHBy9Jwtd1BnUhyO6yfMyppooJOEPKqOxxoC-ioQAvD_BwE, dra sfatul meu este sa-ti achizitionezi una cu putere mai mare ;)

      Ștergere
  2. Gicuta, felicitari pentru cum arata sucul dar, pozele au dezvaluit un secret de care nu ai amintit. Pentru imbutelierea sucului ai consumat o baveta cu bere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gicuta, felicitari pentru cum arata sucul dar, pozele au dezvaluit un secret de care nu ai amintit. Pentru imbutelierea sucului ai consumat o baveta cu bere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, Viki! Iti multumesc mult pentru comentariu si aprecierei....m-ai facut sa rad in hohote :)))) Asa este, despre bere(pe care a trebuit sa o bem:)))) ) nu am scris in articol. Pup, o zi frumoasa! <3

      Ștergere
  4. abia astept sa-l fac si eu te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru reteta am sa fac si eu acum incep sa se coaca rosiile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag. Iti multumesc si eu pt. vizita si comentariu....o zi minunata sa ai!

      Ștergere
  6. Super reteta acum am facut și eu🤗

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim29/7/22

    Aceeași rețetă folosesc și eu- este f bună!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim30/7/22

    Am cules 20kg rosii si voi face suc de rosii asa cum prevede reteta ta.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag. Astept sa imi spui cum ti-a iesit.

      Ștergere
    2. Anonim19/7/23

      Dacă am pus conservat pot sa îl mai fierb

      Ștergere
    3. Da, trebuie fiert sa scada

      Ștergere
  9. Anonim5/8/24

    Va mulțumesc pentru rețetă.
    Recomand.

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!