29.02.2016

Suc de rosii

Esential pentru multe mancaruri...bun si natural! L-am facut din rosii bio din gradina mamei-soacre.


Daca probati reteta mea de Suc de rosii, va astept cu drag sa reveniti si sa  imi spuneti cat de bun a fost si cum s-a pastrat.



loading...

       Ingrediente:
  • 20 kg de rosii
  • 6 linguri cu sare grunjoasa
  • 6 linguri cu zahar
  • ulei ( cate o lingura pt. fiecare sticla )




Aici gasiti reteta ZARZAVATULUI PENTRU CIORBE.
Aici gasiti reteta ROSIILOR CUBULETE IN SUC PROPRIU


Mod de preparare:
Alegem rosii bine coapte si carnoase.
Le spalam si dupa ce se zvanta  le taiem in felii, indepartand cotorul.
Le trecem de doua ori prin masina de presat rosii.
Sucul obtinut il punem intr-un vas cu fundul gros(am folosit o oala de tuci). Punem vasul pe foc mediu si cand incepe sucul sa fiarba reducem focul la mic. Fiind cantitate mai mare, am fiert sucul aproximativ patru ore, pana a scazut la jumatate. Mi-ai iesit un suc mai gros, concentrat.
La inceput amestecam ocazional in oala cu suc si spre sfarsit amestecam mai des ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
La jumatatea fierberii adaugam sarea si zaharul.
Cand este gata, turnam sucul fierbinte in sticlele sterilizate, punem cate o lingura de ulei deasupra si sigilam cu capace (dopuri).
Acoperim sticlele cu o patura mai groasa si le lasam pana a doua zi, sa se raceasca lent. Depozitam sticlele in loc mai racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente