Ingrediente:
- fasole galbena(aproximativ 400 g)
- un dovlecel mai mare
- o ceapa
- un morcov
- un ardei gras
- o bucata radacina telina(cat un ou)
- o ceasca rosii cubulete sau o cana suc de rosii
- bors (dupa gust)
- sare
- cateva fire de patrunjel si leustean
Mai intai pregatim legumele: spalam pastaile de fasole, le rupem capetele si daca sunt mai mari le rupem/taiem in jumatati. Daca nu este sezon, putem folosi fasole congelata. Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si seminte si il taiem in cuburi potrivit de mari. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul, telina, le spalam si le taiem cat de marunt dorim.
Punem o oala cu doi litri de apa la fiert si cand aceasta clocoteste adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina. Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt usor patrunse adaugam fasolea galbena. Dupa 5-6 minute punem si dovleceii. Acoperim oala partial cu capac si lasam sa fiarba pana toate legumele sunt bine patrunse. Daca apa scade prea mult completam cu alta fierbinte. Cand legumele sunt fierte adaugam o ceasca cu rosii cubulete sau o cana cu suc de rosii.
Punem si bors dupa gust(il dam inainte in 2-3 clocote). Potrivim gustul de sare si dupa cateva clocote dam oala deoparte si adaugam verdeata tocata marunt. Ciorba este gata! :) Este o ciorba de vara, delicioasa. Optional, se pot cali legumele( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) in 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga apa si in continuare se procedeaza cum am scris mai sus. Buna si sanatoasa aceasta ciorbita!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!Punem si bors dupa gust(il dam inainte in 2-3 clocote). Potrivim gustul de sare si dupa cateva clocote dam oala deoparte si adaugam verdeata tocata marunt. Ciorba este gata! :) Este o ciorba de vara, delicioasa. Optional, se pot cali legumele( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) in 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga apa si in continuare se procedeaza cum am scris mai sus. Buna si sanatoasa aceasta ciorbita!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta CHIFTELUTELOR DIN DOVLECEI.
Aici gasiti reteta SALATEI DE FASOLE GALBENA CU MAIONEZA.
Aici gasiti reteta SALATEI DE FASOLE GALBENA CU MAIONEZA.
Foarte buna. Felicitari
RăspundețiȘtergereIti multumesc! Te pup, o seara frumoasa!
ȘtergereCiorba de fasole galbena cu dovlegei ??,😅in ce regiune se face asta ?dar castraveti nu puneti ca la Turquie ?🤣🤣
RăspundețiȘtergereDa....parca as fi prezentat o reteta de ciorba de fasole cu prune coapte :)
ȘtergereDelicioasă!Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereCu drag, Tantica! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. te mai astept, o zi minunata!
ȘtergereMulțumim pentru inspirație draga Gicuta!
RăspundețiȘtergereE delicioasa 😊
Chiar mâine dimineață o voi face. Mulțumim pt inspirație
RăspundețiȘtergereCu drag
ȘtergereEu adaug și cartofi, o legătură de mărar, iar când dau borșul în fiert pun în el tijele de la leuștean și o crenguța mică de vișin
ȘtergereFoartre buna trebuie sa fie. O zi frumoasa!
ȘtergereMă inspirați , vă mulțumesc!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, pup.
ȘtergereFasole verde cu maioneza
RăspundețiȘtergereSalata de fasole cu maioneza
RăspundețiȘtergereÎmi place la nebunie ! Chiar acuma vreau sa pregătesc .Mulțumesc .
RăspundețiȘtergereCu drag, sa va fie de bine!
Ștergere