29.06.2017

Ciorba de fasole galbena si dovlecel

Ne place mult aceasta ciorba...se prepara rapid, este sanatoasa si savuroasa. Noi o mancam rece, de la frigider😋.


Daca probati reteta mea de Ciorba de fasole galbena cu dovlecei  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

     

    Ingrediente:
  • fasole galbena(aproximativ 400 g)
  • un dovlecel mai mare
  • o ceapa 
  • un morcov 
  • un ardei gras
  • o bucata radacina telina(cat un ou)
  • o ceasca rosii cubulete sau o cana suc de rosii
  • bors (dupa gust)
  • sare
  • cateva fire de patrunjel si leustean
Mod de preparare:
Mai intai pregatim legumele: spalam pastaile de fasole, le rupem capetele si daca sunt mai mari le rupem/taiem in jumatati. Daca nu este sezon, putem folosi fasole congelata. Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si seminte si il taiem in cuburi potrivit de mari. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul, telina, le spalam si le taiem cat de marunt dorim.
Punem o oala cu doi litri de apa la fiert si cand aceasta clocoteste adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina. Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt usor patrunse adaugam fasolea galbena. Dupa 5-6 minute punem  si dovleceii. Acoperim oala partial cu capac si lasam sa fiarba pana toate legumele sunt bine patrunse. Daca apa scade prea mult completam cu alta fierbinte. Cand legumele sunt fierte adaugam  o ceasca cu rosii cubulete sau o cana cu suc de rosii.
Punem si bors dupa gust(il dam inainte in 2-3 clocote). Potrivim gustul de sare si dupa cateva clocote dam oala deoparte si adaugam verdeata tocata marunt. Ciorba este gata! :)  Este o ciorba de vara, delicioasa. Optional, se pot cali legumele( ceapa, morcovul, ardeiul si telina)  in 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga apa si in continuare se procedeaza cum am scris mai sus. Buna si sanatoasa aceasta ciorbita!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.






17 comentarii:

  1. Ciorba de fasole galbena cu dovlegei ??,😅in ce regiune se face asta ?dar castraveti nu puneti ca la Turquie ?🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da....parca as fi prezentat o reteta de ciorba de fasole cu prune coapte :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cu drag, Tantica! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. te mai astept, o zi minunata!

      Ștergere
  3. Anonim1/7/22

    Mulțumim pentru inspirație draga Gicuta!
    E delicioasa 😊

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim1/7/22

    Chiar mâine dimineață o voi face. Mulțumim pt inspirație

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim30/6/24

      Eu adaug și cartofi, o legătură de mărar, iar când dau borșul în fiert pun în el tijele de la leuștean și o crenguța mică de vișin

      Ștergere
    2. Foartre buna trebuie sa fie. O zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim26/6/23

    Mă inspirați , vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim29/6/23

    Fasole verde cu maioneza

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim29/6/23

    Salata de fasole cu maioneza

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim27/6/24

    Îmi place la nebunie ! Chiar acuma vreau sa pregătesc .Mulțumesc .

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!