29.06.2017

Ciorba de fasole galbena si dovlecel

Ne place mult aceasta ciorba...se prepara rapid, este sanatoasa si savuroasa. Noi vara o mancam rece, de la figider.

Daca probati reteta mea de Ciorba de fasole galbena cu dovlecei, va astept sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...

       Ingrediente:
  • fasole galbena(aproximativ 400 g, se poate folosi si congelata)
  • un dovlecel mai mare
  • o ceapa 
  • un morcov 
  • un ardei gras
  • o bucata radacina telina(cat un ou)
  • o ceasca rosii cubulete in suc propriu sau o cana suc de rosii
  • bors (dupa gust)
  • sare
  • cateva fire de patrunjel si leustean





Mod de preparare:
Mai intai pregatim legumele: curatam fasolea de capete, o spalam si daca este mai mare o rupem in doua. Daca punem fasole congelata, o folosim ca atare. Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si seminte si il taiem in cubulete potrivit de mari. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul, telina, apoi le spalam si le tocam cat de marunt dorim.
Punem o oala cu doi litri de apa la fiert si cand clocoteste adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina. Lasam sa fiarba la foc mic, iar cand sunt usor patrunse adaugam fasolea galvena. Dupa 5-6 minute punem  si dovleceii. Acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba pana toate legumele sunt bine patrunse. Daca apa scade prea mult completam cu alta fierbinte. Cand legumele sunt fierte adaugam  o ceasca cu rosii cubulete sau o cana cu suc de rosii.
Punem si bors dupa gust(il dam inainte in 1-2 clocote). Potrivim gustul de sare si dupa cateva clocote dam oala deoparte si adaugam verdeata tocata marunt. Este o ciorbita de vara delicioasa. Noua ne place sa servim aceasta ciorbita, rece. Optional, se poate Puteti cali ceapa, morcovul, ardeiul si telina in 2-3 linguri de ulei cateva minute pana se inmoaie, apoi turnati apa peste ele si in continuare procedati cum am mentionat mai sus. Buna si sanatoasa aceasta ciorbita!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.







loading...

2 comentarii:

Postări populare

Articole recente