29.06.2017

Ciorba de fasole verde si dovlecel

O ciorbita simpla, savuroasa si sanatoasa .Buna pentru cura de slabire
loading...
       Ingrediente:
  • fasole verde(aproximativ 400 g)
  • un dovlecel mai mare
  • o ceapa 
  • un morcov 

  • un ardei gras
  • o bucata radacina telina(cat un ou)
  • o ceasca rosii pentru ciorbe(preparata in casa)
  • bors (dupa gust)
  • sare
  • cateva fire de patrunjel si leustean



Mod de preparare:
Mai intai pregatim legumele: curatam fasolea de capete, o spalam si daca este mai mare o rupem in doua.Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si seminte si il taiem in cubulete potrivit de mari.Curatam ceapa,morcovul,ardeiul ,telina apoi le spalam si le tocam cat de marunt dorim.
Punem o oala cu doi litri de apa la fiert si cand da in clocot adaugam ceapa, morcovul,ardeiul si telina.Lasam sa fiarba la foc mic si cand sunt patrunse adaugam fasolea verde,apoi rosiile .Cand apa scade mai adaugam alta fierbinte.




Punem si dovlecelul,acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana toate legumele sunt bine patrunse.Cand legumele sunt fierte, adaugam borsul pe care il dam intr-un clocot inainte. Potrivim gustul de sare si dupa cateva clocote dam oala deoparte si adaugam verdeata tocata marunt.
 Noua ne place sa servim aceasta ciorbita, rece. Puteti cali ceapa, morcovul, ardeiul si telina  in 2-3 linguri de ulei cateva minute pana se inmoaie, apoi turnati apa peste ele si in continuare procedati cum am mentionat mai sus.
Sa va fie de folos!







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente