03.07.2018

Scaricica(coaste) de porc la cuptor

Aseara va aratam cum am pregatit costitele pe care urma sa le pun astazi in cuptor. Acum am venit si cu rezultatul final: costite fragede, aromate si delicioase. Arata apetisant, nu-i asa? 😉

Daca probati reteta mea de Scaricica(coaste) de porc la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 1,200 kg scaricica de porc 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita rasa piper 
  • 1 lingurita condimente pt.carne de porc 
  • 1 lingurita boia dulce 
  • 1 lingurita ghimbir pudra 
    Sos:
  • 100 ml suc de rosii 
  • 1 lingura miere de albine 
  • 1 lingura ulei 
  • 1 lingurita rasa boia afumata 


Mod de preparare:
Spalam bucatile de scaricica si le lasam la scurs.
Intr-un bol punem sarea, piperul macinat, condimentele pentru carne de porc, boiaua dulce si praful de ghimbir. Le amestecam bine. Presaram bucatile de coaste cu acest amestec si le masam bine pe toate partile. Suprapunem bucatile de coasta, le infasuram in folie alimentara sau intr-o punga si le dam la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.
A doua zi scoatem coastele din frigider si le asezam intr-o tava. Le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Turnam pe langa ele un pahar cu apa(sa fie de un deget in tava). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor(foc mediu) pentru aproximativ 2 ore. Din cand in cand verificam ca apa din tava sa nu scada prea mult si daca este nevoie mai adaugam cate o jumatate de cescuta cu apa. Dupa aproximativ o ora si jumatate, cand scaricica este aproape gata(furculita trebuie sa intre usor in carnita), indepartam folia de deasupra si lasam carnea sa se rumeneasca.
Sos: Amestecam toate ingredientele si pensulam bucatile de scaricica inainte cu 10 minute de a fi gata.
Cam asta-i tot…rezultatul: costite fragede, aromate si delicioase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z




36 de comentarii:

  1. Arata senzational ! Sigur voi incerca si eu ! Pana acum am incercat coaste de piept in bere , sub forma asta nu am riscat de teama sa nu iasa dulci ( se pune miere ) ! Nu imi place combinatia de dulce sarat la mancaruri ce trebuie sa fie sarate in mod normal . Ies dulci ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Maria! O lingura de miere la peste un kg de coaste aproape ca nici nu se simte. Daca doresti, poti renunta la ea. O seara frumoasa si te astept cu drag sa mai revi.

      Ștergere
  2. Andreea19/10/18

    Arata super! Urmează sa încerc rețeta în curând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Andreea! Iti recomand reteta cu drag!

      Ștergere
  3. Sint extraordinare, ador rețeta aceasta

    RăspundețiȘtergere
  4. Arată foarte bine ,mă gândesc să fac și eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Eu nu as mai sta pe ganduri, as face-o cu prima ocazie ;) te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim17/2/24

      Scarita este proaspata,da?
      Multumesc!

      Ștergere
    3. Daa, proaspata. O zi frumoasa cu spor in toate!

      Ștergere
  5. Anonim23/1/19

    Salut Gicuța, super scăriță. Spune-mi daca vrei ingredientele condimentului pentru carne de porc. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, iti multumesc! Am folosit un amestec in proportii egale de:cimbru, oregano,rozmarin si busuioc

      Ștergere
  6. Am făcut, sînt ,,mortale" coastele la cuptor.....era că un reflex, în fiecare săptămînă.. 5kg am plusat😀,dacă este să mănînci ceva extraordinar .. eu cred că astea sunt pe primul loc 👍

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ziua..imi puteti recomanda o garnitura pentru costite?..Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Pentru mine, in acest anotimp, garnitura preferata este o salata de varza si morcov sau o salata cu sfecla rosie si hrean. Merg foarte bine si niste carofi gatiti in cuptor. O sear frumoasa sa ai!

      Ștergere
  8. Felicitari.. Arata minunat

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim8/12/19

    delicioase,am primit cadou o portie ,super ,nu stiu de unde se cumpara ?

    RăspundețiȘtergere
  10. La cite grade sa fie cuptorul?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua! Nu cred ca am înțeles, la cuptor scarita o lasati invelita in folie si pe langa punetia apa si dupa folia de aluminiu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. In tava cu coaste punem apa...nu turnam direct pe coaste ca sa nu spalam condimentele de pe ele, apoi acoperim tava cu folia :)

      Ștergere
  12. Am incercat. Sant foarte bune. Le fac mereu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta. Un An Nou fericit sa aveti!

      Ștergere
  13. Anonim18/5/22

    Au iesit senzationaleee recomand cu drag🤩🤩🤩🤩🤩

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim31/5/22

    Sunt minunate! Nu am avut scaricica, le-am facut cu coaste de porc. Si asa au iesit foarte bune de ne-am lins pe degete. Azi vreau sa le fac din nou.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim3/9/22

    Cât se țin la cuptor??

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim23/11/23

    Buna ziua,sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, iti multumesc pentru aprecieri. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  17. Anonim22/2/24

    Mulțumim pentru rețete, am încercat rețeta și multe alte rețete. Au ieșit super. 😍🥰💐💐👍👍👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca v-a placut. O zi frumoasa si iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!