03.07.2018

Scaricica(coaste) de porc la cuptor

Aseara va aratam cum am pregatit costitele pe care urma sa le pun astazi in cuptor. Acum am venit si cu rezultatul final: costite fragede, aromate si delicioase. Arata apetisant, nu-i asa?

Daca probati reteta mea de Scaricica(coaste) de porc la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
     Ingrediente:
  • 1,200 kg scaricica de porc 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita rasa piper 
  • 1 lingurita condimente pt.carne de porc 
  • 1 lingurita boia dulce 
  • 1 lingurita ghimbir pudra 
     Sos:
  • 100 ml suc de rosii 
  • 1 lingura miere de albine 
  • 1 lingura ulei 
  • 1 lingurita rasa boia afumata 

Aici gasiti reteta PIEPTULUI DE PORC LA CUPTOR.

Mod de preparare:
Spalam bucatile de scaricica si le lasam la scurs.
Intr-un bol punem sarea, piperul, condimentele pt. carne de porc, boiaua dulce si praful de ghimbir, apoi le amestecam. Presaram bucatile de coaste cu acest amestec si le masam usor pe toate partile. Suprapunem bucatile de coasta, le infasuram in folie alimentara sau intr-o punga si le dam la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem coastele din frigider si le asezam intr-o tava. Turnam pe langa ele un pahar cu apa(sa fie de un deget in tava). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor(foc mediu) pentru aproximativ 2 ore. Din cand in cand verificam ca apa din tava sa nu scada prea mult si daca este nevoie mai adaugam cate o jumatate de cescuta cu apa. Dupa aproximativ o ora si jumatate cand scaricica este aproape gata(furculita trebuie sa intre usor in carnita) indepartam folia de deasupra si lasam sa se rumeneasca.
Sos: Amestecam toate ingredientele si pensulam bucatile de scaricica inainte cu 10 minute de a fi gata.
Cam asta-i tot…rezultatul: costite fragede, aromate si delicioase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

5 comentarii:

  1. Arata senzational ! Sigur voi incerca si eu ! Pana acum am incercat coaste de piept in bere , sub forma asta nu am riscat de teama sa nu iasa dulci ( se pune miere ) ! Nu imi place combinatia de dulce sarat la mancaruri ce trebuie sa fie sarate in mod normal . Ies dulci ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Maria! O lingura de miere la peste un kg de coaste aproape ca nici nu se simte. Daca doresti, poti renunta la ea. O seara frumoasa si te astept cu drag sa mai revi.

      Ștergere
  2. Andreea19/10/18

    Arata super! Urmează sa încerc rețeta în curând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Andreea! Iti recomand reteta cu drag!

      Ștergere
  3. Sint extraordinare, ador rețeta aceasta

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente