Daca probati reteta mea de Scaricica(coaste) de porc la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
- 1,200 kg scaricica de porc
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rasa piper
- 1 lingurita condimente pt.carne de porc
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingura miere de albine
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita rasa boia afumata
Mod de preparare:
Spalam bucatile de scaricica si le lasam la scurs.
Intr-un bol punem sarea, piperul macinat, condimentele pentru carne de porc, boiaua dulce si praful de ghimbir. Le amestecam bine. Presaram bucatile de coaste cu acest amestec si le masam bine pe toate partile. Suprapunem bucatile de coasta, le infasuram in folie alimentara sau intr-o punga si le dam la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.
A doua zi scoatem coastele din frigider si le asezam intr-o tava. Le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Turnam pe langa ele un pahar cu apa(sa fie de un deget in tava). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor(foc mediu) pentru aproximativ 2 ore. Din cand in cand verificam ca apa din tava sa nu scada prea mult si daca este nevoie mai adaugam cate o jumatate de cescuta cu apa. Dupa aproximativ o ora si jumatate, cand scaricica este aproape gata(furculita trebuie sa intre usor in carnita), indepartam folia de deasupra si lasam carnea sa se rumeneasca.
Sos: Amestecam toate ingredientele si pensulam bucatile de scaricica inainte cu 10 minute de a fi gata.
Cam asta-i tot…rezultatul: costite fragede, aromate si delicioase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Spalam bucatile de scaricica si le lasam la scurs.
Intr-un bol punem sarea, piperul macinat, condimentele pentru carne de porc, boiaua dulce si praful de ghimbir. Le amestecam bine. Presaram bucatile de coaste cu acest amestec si le masam bine pe toate partile. Suprapunem bucatile de coasta, le infasuram in folie alimentara sau intr-o punga si le dam la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte.
A doua zi scoatem coastele din frigider si le asezam intr-o tava. Le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Turnam pe langa ele un pahar cu apa(sa fie de un deget in tava). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor(foc mediu) pentru aproximativ 2 ore. Din cand in cand verificam ca apa din tava sa nu scada prea mult si daca este nevoie mai adaugam cate o jumatate de cescuta cu apa. Dupa aproximativ o ora si jumatate, cand scaricica este aproape gata(furculita trebuie sa intre usor in carnita), indepartam folia de deasupra si lasam carnea sa se rumeneasca.
Sos: Amestecam toate ingredientele si pensulam bucatile de scaricica inainte cu 10 minute de a fi gata.
Cam asta-i tot…rezultatul: costite fragede, aromate si delicioase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Arata senzational ! Sigur voi incerca si eu ! Pana acum am incercat coaste de piept in bere , sub forma asta nu am riscat de teama sa nu iasa dulci ( se pune miere ) ! Nu imi place combinatia de dulce sarat la mancaruri ce trebuie sa fie sarate in mod normal . Ies dulci ??
RăspundețiȘtergereIti multumesc, Maria! O lingura de miere la peste un kg de coaste aproape ca nici nu se simte. Daca doresti, poti renunta la ea. O seara frumoasa si te astept cu drag sa mai revi.
ȘtergereArata super! Urmează sa încerc rețeta în curând.
RăspundețiȘtergereIti multumesc, Andreea! Iti recomand reteta cu drag!
ȘtergereSint extraordinare, ador rețeta aceasta
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri!
ȘtergereArată foarte bine ,mă gândesc să fac și eu.
RăspundețiȘtergereIti multumesc! Eu nu as mai sta pe ganduri, as face-o cu prima ocazie ;) te pup, o seara frumoasa!
ȘtergereScarita este proaspata,da?
ȘtergereMultumesc!
Daa, proaspata. O zi frumoasa cu spor in toate!
ȘtergereSalut Gicuța, super scăriță. Spune-mi daca vrei ingredientele condimentului pentru carne de porc. Mulțumesc
RăspundețiȘtergereBuna, iti multumesc! Am folosit un amestec in proportii egale de:cimbru, oregano,rozmarin si busuioc
ȘtergereAm făcut, sînt ,,mortale" coastele la cuptor.....era că un reflex, în fiecare săptămînă.. 5kg am plusat😀,dacă este să mănînci ceva extraordinar .. eu cred că astea sunt pe primul loc 👍
RăspundețiȘtergereDe acord cu tine :) ...o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereBună ziua..imi puteti recomanda o garnitura pentru costite?..Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereBuna. Pentru mine, in acest anotimp, garnitura preferata este o salata de varza si morcov sau o salata cu sfecla rosie si hrean. Merg foarte bine si niste carofi gatiti in cuptor. O sear frumoasa sa ai!
ȘtergereFelicitari.. Arata minunat
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Ștergeredelicioase,am primit cadou o portie ,super ,nu stiu de unde se cumpara ?
RăspundețiȘtergereGasesti in macelarii. O dupa-amiaza placuta!
ȘtergereLa cite grade sa fie cuptorul?
RăspundețiȘtergere180-190 grade
ȘtergereBuna ziua! Nu cred ca am înțeles, la cuptor scarita o lasati invelita in folie si pe langa punetia apa si dupa folia de aluminiu?
RăspundețiȘtergereBuna. In tava cu coaste punem apa...nu turnam direct pe coaste ca sa nu spalam condimentele de pe ele, apoi acoperim tava cu folia :)
ȘtergereAm incercat. Sant foarte bune. Le fac mereu
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Un An Nou fericit sa aveti!
ȘtergereAu iesit senzationaleee recomand cu drag🤩🤩🤩🤩🤩
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-au placut. O zi frumoasa!
ȘtergereSunt minunate! Nu am avut scaricica, le-am facut cu coaste de porc. Si asa au iesit foarte bune de ne-am lins pe degete. Azi vreau sa le fac din nou.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut, o zi frumoasa!
ȘtergereCât se țin la cuptor??
RăspundețiȘtergereAproximativ 2 ore
ȘtergereBuna ziua,sunt delicioase.
RăspundețiȘtergereBuna, iti multumesc pentru aprecieri. O zi minunata sa ai!
ȘtergereMulțumim pentru rețete, am încercat rețeta și multe alte rețete. Au ieșit super. 😍🥰💐💐👍👍👍
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-a placut. O zi frumoasa si iti multumesc si eu pentru aprecieri!
Ștergere