13.11.2016

Piept de porc la cuptor


Carne frageda de ti se topeste-n gura si sorici crocant ...ce-ti poti dori mai mult ? :)



loading...

      Ingrediente:
  • o bucata piept de porc cu os (1800 g)
  • 2 capatani de usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • 500 ml supa (apa)
  • 200 ml vin



Mod de preparare:

Spalam carnea de porc, o tamponam cu prosoape de hartie si o crestam pe partea cu soriciul, in romburi.
O condimentam cu sare, piper proaspat macinat ,boia si cimbru.
Masam bine, insistand printe crestaturi. 
Punem bucata de porc intr-o punga si o dam la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem bucata de piept din punga si-o asezam intr-o tava.
Punem 2 capatani de usturoi intregi (curatam doar primul strat de coji…usturoiul la final va fi un deliciu) si turnam 500 ml supa (apa). 
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la foc potrivit. 




Dupa o ora si jumatate scoatem tava, indepartam folia si o reintroducem in cuptor pentru aproximativ doua ore,doua ore si jumatate, depinde de grosimea carnii.
Intre timp adaugam vinul si mai completam cu supa (apa) cand aceasta scade. 
Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Cand soriciul se rumeneste frumos si carnea este bine, bine patrunsa, friptura este gata. 
O lasam 10 minute la “odihnit” si o servim alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente