Daca probati reteta mea de Piept de porc la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- o bucata piept de porc cu os (1800 g)
- 2 capatani de usturoi
- sare grunjoasa
- piper macinat
- boia
- cimbru
- 400-500 ml supa (apa)
- 200 ml vin alb
Punem bucata de porc intr-o punga si o dam la frigider peste noapte sau cel putin pentru 3-4 ore.
Dupa acest timp, scoatem bucata de piept din punga si o asezam intr-o tava. O lasam sa ajunga la temperatura bucatariei.
Punem 2 capatani de usturoi intregi (curatam doar primul strat de coji…usturoiul la final va fi un deliciu) si turnam supa sau apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu sau hartie de copt si o dam la cuptor la foc potrivit.
Dupa o ora si jumatate scoatem tava, indepartam folia si o reintroducem in cuptor pentru aproximativ o ora. Timpul de gatire poate varia in functie de grosimea carnii.Intre timp adaugam vinul si mai completam cu supa (apa) cand zeama din tava scade prea mult. Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Cand soriciul se rumeneste frumos si carnea este bine patrunsa, friptura este gata.
O lasam 10 minute la “odihnit” si o servim cu mare pofta...garnitura o alegeti voi😊. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Foarte gustoasă și simplu de făcut. Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereCu drag, o seara frumoasa!
Ștergere