13.11.2016

Piept de porc la cuptor


Carne frageda de ti se topeste-n gura si sorici crocant ...ce-ti poti dori mai mult ? :)



loading...
       Ingrediente:
  • o bucata piept de porc cu os (1800 g)
  • 2 capatani de usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • 500 ml supa (apa)
  • 200 ml vin


Aici gasiti reteta de CEAFA DE PORC LA CUPTOR



Mod de preparare:
Spalam carnea de porc, o tamponam cu prosoape de hartie si o crestam pe partea cu soriciul, in romburi.
O condimentam cu sare, piper proaspat macinat, boia si cimbru.
Masam bine, insistand printe crestaturi. 
Punem bucata de porc intr-o punga si o dam la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem bucata de piept din punga si-o asezam intr-o tava.
Punem 2 capatani de usturoi intregi (curatam doar primul strat de coji…usturoiul la final va fi un deliciu) si turnam 500 ml supa (apa). 
Acoperim tava cu folie de aluminiu sau hartie de copt si o dam la cuptor, la foc potrivit. 






Dupa o ora si jumatate scoatem tava, indepartam folia si o reintroducem in cuptor pentru aproximativ doua ore, doua ore si jumatate, depinde de grosimea carnii.
Intre timp adaugam vinul si mai completam cu supa (apa) cand aceasta scade.
Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Cand soriciul se rumeneste frumos si carnea este bine, bine patrunsa, friptura este gata.
O lasam 10 minute la “odihnit” si o servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente