29.06.2017

Ciorba de fasole galbena si dovlecel

Ne place mult aceasta ciorba...se prepara rapid, este sanatoasa si savuroasa. Noi o mancam rece, de la figider😋.


Daca probati reteta mea de Ciorba de fasole galbena cu dovlecei, va astept sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💛.

     

    Ingrediente:
  • fasole galbena(aproximativ 400 g)
  • un dovlecel mai mare
  • o ceapa 
  • un morcov 
  • un ardei gras
  • o bucata radacina telina(cat un ou)
  • o ceasca rosii cubulete sau o cana suc de rosii
  • bors (dupa gust)
  • sare
  • cateva fire de patrunjel si leustean

Mod de preparare:
Mai intai pregatim legumele: spalam pastaile de fasole, le rupem capetele si daca sunt mai mari le rupem/taiem in jumatati. Daca nu este sezon, putem folosi fasole congelata. Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si seminte si il taiem in cuburi potrivit de mari. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul, telina, le spalam si le taiem cat de marunt dorim.
Punem o oala cu doi litri de apa la fiert si cand aceasta clocoteste adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina. Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt usor patrunse adaugam fasolea galbena. Dupa 5-6 minute punem  si dovleceii. Acoperim oala partial cu capac si lasam sa fiarba pana toate legumele sunt bine patrunse. Daca apa scade prea mult completam cu alta fierbinte. Cand legumele sunt fierte adaugam  o ceasca cu rosii cubulete sau o cana cu suc de rosii.
Punem si bors dupa gust(il dam inainte in 2-3 clocote). Potrivim gustul de sare si dupa cateva clocote dam oala deoparte si adaugam verdeata tocata marunt. Ciorba este gata! :)  Este o ciorba de vara, delicioasa. Optional, se pot cali legumele( ceapa, morcovul, ardeiul si telina)  in 2-3 linguri de ulei, apoi se adauga apa si in continuare se procedeaza cum am scris mai sus. Buna si sanatoasa aceasta ciorbita!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii pus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.





13 comentarii:

  1. Ciorba de fasole galbena cu dovlegei ??,😅in ce regiune se face asta ?dar castraveti nu puneti ca la Turquie ?🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da....parca as fi prezentat o reteta de ciorba de fasole cu prune coapte :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cu drag, Tantica! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. te mai astept, o zi minunata!

      Ștergere
  3. Anonim1/7/22

    Mulțumim pentru inspirație draga Gicuta!
    E delicioasa 😊

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim1/7/22

    Chiar mâine dimineață o voi face. Mulțumim pt inspirație

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim26/6/23

    Mă inspirați , vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim29/6/23

    Fasole verde cu maioneza

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim29/6/23

    Salata de fasole cu maioneza

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!