29.05.2017

Ciorba de perisoare din carne de pui

Ne place ciorbita de perisoare in toate variantele...dreasa cu ou si smantana, dreasa cu ou zdrente sau simpla. Astazi am ales varianta cu ou zdrente. A iesit o bunatate!😋


Daca probati reteta mea de Ciorba de perisoare din carne de pui, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata❤.


   Ingrediente:
  • o ceapa 
  • un morcov 
  • o radacina telina(de marimea unui ou) 
  • 1 ardei gras 
  • o cana cu suc de rosii 
  • 3 linguri orez 
  • 2,5 litri supa pui ( sau apa) 
  • bors  dupa gust 
  • 1 ou 
  • sare 
  • cateva fire de leustean 
   Pentru perisoare:
  • 1/2 kg carne de pui tocata(piept si pulpe) 
  • o ceapa 
  • 2 linguri orez 
  • 1 ou 
  • cateva fire de marar si patrunjel 
  • sare 
  • piper macinat

Mod de preparare:
Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in cubulete. Le punem la fiert intr-o oala cu 2,5- 3 litri de supa de pui, legume sau apa. 
Cat legumele fierb ne ocupam de perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul, ceapa si verdeata tocate marunt. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi amestecam bine compozitia. Cu mainile umezite in apa luam din compozitie si formam perisoare pe care le-am asezat pe un platou.
*
Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam in oala perisoarele, iar dupa aproximativ 10 minute punem orezul. Lasam sa fiarba la foc mic. Daca supa/apa scade prea mult mai completam cu alta fierbinte. La mine nu a fost cazul.
Separat, dam borsul in 2-3 clocote. Cand perisoarele sunt bine patrunse si orezul  fiert punem borsul si sucul de rosii, apoi potrivim gustul de sare.
Lasam sa fiarba cu totul maxim 5 minte, apoi oprim focul de sub oala. Spargem un ou intr-un bol, il batem usor cu furculita si il adaugat in oala cu ciorba amestecand continuu ca sa se formeze "zdrente". La sfarsit presaram leusteanul tocat. Lasam ciorba 15-20 de minute ca sa se mai racoreasca, apoi o putem servi. A iesit o ciorba de nota 10, pe cuvant! 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z,


6 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).