Daca probati reteta mea de Supa de pasare cu galuste din gris, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.
Ingrediente:
- un tacam de pasare(am avut pasare de curte)
- o ceapa
- 2 morcovi
- ardei gras rosu si verde
- sare
- piper
- cateva fire de patrunjel
- 2 oua de marime medie
- 7 linguri cu gris(140g)
- 2 linguri ulei
- un varf cutit de sare
Mod de preparare.
Cand a fiert carnea pe jumatate adaugam ceapa intreaga (o puteti toca marunt) si restul legumelor taiate, apoi lasam sa fiarba impreuna la foc mic. Daca apa scade prea mult, iar carnea si legumele nu sunt bine patrunse mai putem completa cu apa fierbinte. Cand sunt toate fierte, scoatem carnea si indepartam ceapa.
Galuste:
Separam ouale si batem albusul spuma cu putina sare...sare cat luam in doua degete. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam grisul lingura cu lingura amestecand bine dupa fiecare cu un tel in forma de para. La sfarsit punem uleiul, amestecam si lasam compozitia aproximativ 10-15 minute ca sa se umfle grisul.
Grisul pe care il vom folosi nu trebuie sa fie fin, trebuie sa aiba o granulatie mai mare ca altfel galustile ies tari. Cand cumparam gris ne uitam pe pachet ca nu cumva sa fie scris gris extrafin. La aceasta reteta am folosit gris marca Baneasa.
*
Dupa acest timp, "taiem" cu lingurita din aluatul de galuste si-l punem in supa fierbine. Supa NU trebuie sa colocoteasa cand punem galustile. Dupa fiecare galsuca trecem lingurita prin supa fierbinte.
Acoperim oala partial cu un capac si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic sau pana galustile se umfla si se ridica deasupra supei.
Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece(punem intr-o cescuta apa rece si turnam peste ele). Condimentam cu sare si piper macinat, iar la sfarsit presaram patrunjelul tocat. Daca doriti, puteti adauga si carnea fiarta in oala cu supa sau o serviti separat cu mujdei de usturoi. Deliciu😋!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu SUPE/CIORBE.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE ROSII CU GALUSTE.
Dupa acest timp, "taiem" cu lingurita din aluatul de galuste si-l punem in supa fierbine. Supa NU trebuie sa colocoteasa cand punem galustile. Dupa fiecare galsuca trecem lingurita prin supa fierbinte.
Acoperim oala partial cu un capac si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic sau pana galustile se umfla si se ridica deasupra supei.
Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece(punem intr-o cescuta apa rece si turnam peste ele). Condimentam cu sare si piper macinat, iar la sfarsit presaram patrunjelul tocat. Daca doriti, puteti adauga si carnea fiarta in oala cu supa sau o serviti separat cu mujdei de usturoi. Deliciu😋!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu SUPE/CIORBE.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE ROSII CU GALUSTE.
super, excelenta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult ,Monica! te pup, o seara frumoasa <3
Ștergerelingurile de gris cu varf sau rase?
ȘtergereMasori cu lingura rasa...depinde foarte mult de marimea oului si de gris
ȘtergereBuna dimineata, Monica! :) Nu te-am mai "vazut"de ceva vreme, sper ca esti bine :)
ȘtergereFoarte apetisantă. Poza cel puțin. La gust nici nu mă îndoiesc că nu este EXCELENTĂ ! Mulțumesc !
ȘtergereIti multumesc frumos pentru aprecieri, te mai astept cu drag in bucataria mea virtuala. O zi buna!
ȘtergereNu stiu unde greaseam îmi eseau tari
RăspundețiȘtergereBuna! Incearca sa le faci dupa reteta mea.
ȘtergereCum faceți să iasă așa clara supa ?
RăspundețiȘtergereCred ca trebuie sa fie spumata foarte bine supa ca sa iasa clara Dl. Viorel.
ȘtergereDa, se spumeaza bine si daca este nevoie se strecoara. O zi fumoasa va doresc! :)
ȘtergereFoarte buna supa! Pentru prima data mi-au iesit galustele. Multumesc frumos, doamna scumpa si la cat mai multe delicii sa avem de unde invata!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Te imbratisez cu drag si iti multumesc si eu!
ȘtergereFelicitari pentru toate retetele....sunt minunate!
RăspundețiȘtergereIti multumesc din suflet. O seara frumoasa sa aveti!
ȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereAveti cumva si o reteta de galuste fara ou?Va multumesc!
Nu am, imi pare rau.
ȘtergereNu exista galuste fara ou...
ȘtergereO sa incerc si eu....galustele nu mi ieseau inainte...si de vreo 10 ani am renuntat sa mai fac
RăspundețiȘtergereIncearca reteta mea, apoi te astept sa revii si sa imi spui cum ti-au iesit :)
Ștergerefoarte bune galustele...eu am pus lingurile de gris mai pline ca erau ouale mari....
RăspundețiȘtergereAi procedat foarte bine. O seara frumoasa sa aveti!
ȘtergereSunteti o gospodina adevarata mereu ma ia foamea cand ma uit pe pagina dumneavoastra!
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult, o seara frumoasa sa aveti!
ȘtergereSunteti minunata!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, si tu esti minunata! <3
ȘtergereSuper! Mulțumim frumos, delicioase și pufoase!
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-au placut!
ȘtergereMulțumesc pentru rețetă am scris-o vreu s-o preparare și eu n-am făcut de mult ca îmi ieșeau găluști dure și am renunțat sa le mai fac
ȘtergereCu mare drag. Astept sa imi spuneti cum v-au iesit galustile. O zi frumoasa!
ȘtergereEu am facut după rețeta dumneavoastră si mi au iesit extrem de moi aceleași cantități unde am greșit?
RăspundețiȘtergereProbabil au fost ouale mai mari.
ȘtergereMulțumesc frumos,. Super!
ȘtergereCu drag, o seara minunata sa aveti!
ȘtergereMulțumim frumos !
RăspundețiȘtergereCu mare drag, o seara frumoasa!
Ștergeremulțumesc pentru sfaturi sunt f utile
RăspundețiȘtergereCu mare drag! La multi ani!
ȘtergereImi plac rețetele distribuite.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereMulțumesc pentru retete
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O seara frumoasa!
Ștergere