19.08.2016

Supa de pasare cu galuste

O supa usoara si delicioasa.


loading...
       Ingrediente:
  • un tacam de pasare(am avut pasare de curte)
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • ardei gras rosu si verde
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel


      Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 7 linguri cu gris
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare



Mod de preparare:
Spalam tacamul ,il portionam si il punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza.
Legumele le curatam si le spalam.Tocam ardeiul marunt iar morcovul in rondele .
Cand carnea este fiarta pe jumatate adaugam cepa intreaga,legumele taiate si lasam sa fiarba impreuna.Cand sunt toate fierte scoatem tacamul de pasare si indepartam ceapa.
Galuste:separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare.Adaugam galbenusul apoi grisul lingura cu lingura amestecand bine dupa fiecare.La sfarsit incorporam uleiul treptat.Lasam amestecul deoparte 7-8 minute, ca sa se umfle grisul.




Luam cu lingurita din aluatul de galuste si turnam in supa fierbinte (fara ca aceasta sa clocoteasca).Trecem lingura de fiecare data prin supa. Punem capacul si lasam sa fiarba inca 10-15 minte la foc mic. Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece(turnam peste ele, in oala). Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjelul tocat.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete din bucataria mea.













loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc mult ,Monica! te pup, o seara frumoasa <3

      Ștergere
    2. Anonim22/5/17

      lingurile de gris cu varf sau rase?

      Ștergere
    3. Masori cu lingura rasa...depinde foarte mult de marimea oului si de gris

      Ștergere

p.b.
});

Articole recente