19.08.2016

Supa de pasare cu galuste

Supa cu galuste este o supa usoara, sanatoasa si delicioasa care se poate prepara cu orice carne de pasare sau vita. Galustile sunt pufoase si delicioase.❤




Daca probati reteta mea de Supa de pasare cu galuste din gris, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.

    Ingrediente:
  • un tacam de pasare(am avut pasare de curte) 
  • o ceapa 
  • 2 morcovi 
  • ardei gras rosu si verde 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de patrunjel 
    Pentru galuste:
  • 2 oua de marime medie 
  • 7 linguri cu gris(140g)
  • 2 linguri ulei 
  • un varf cutit de sare 





Mod de preparare.
Spalam carnea, o portionam si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa treaca peste carne cu 4 degete. Aceasta supa se poate face cu orice carne de pasare sau chiar de vita. Se pot folosi aripi sau tacamuri....daca aveti pasare de curte iese mult mai buna.  Adaugam si putina sare. Cand incepe sa fiarba avem grija sa indepartam spuma care se formeaza. Cat timp fierbe carnea curatam si spalam legumele. Taiem ardeiul in cubulete, iar morcovul in rondele .
Cand a fiert carnea pe jumatate adaugam ceapa intreaga (o puteti toca marunt) si restul legumelor taiate, apoi lasam sa fiarba impreuna la foc mic. Daca apa scade prea mult, iar carnea si legumele nu sunt bine patrunse mai putem completa cu apa fierbinte. Cand sunt toate fierte, scoatem carnea si indepartam ceapa.
Galuste: 
Separam ouale si batem albusul spuma cu putina sare...sare cat luam in doua degete. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam grisul lingura cu lingura amestecand bine dupa fiecare cu un tel in forma de para. La sfarsit punem uleiul, amestecam si lasam compozitia aproximativ 10-15 minute ca sa se umfle grisul. 
Grisul pe care il vom folosi nu trebuie sa fie fin, trebuie sa aiba o granulatie mai mare ca altfel galustile ies tari. Cand cumparam gris ne uitam pe pachet ca nu cumva sa fie scris gris extrafin. La aceasta reteta am folosit gris marca Baneasa.
*
Dupa acest timp, "taiem" cu lingurita din aluatul de galuste si-l punem in supa fierbine. Supa NU trebuie sa colocoteasa cand punem galustile. Dupa fiecare galsuca trecem lingurita prin supa fierbinte.
Acoperim oala partial cu un capac si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic sau pana galustile se umfla si se ridica deasupra supei.
Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece(punem intr-o cescuta apa rece si turnam peste ele). Condimentam cu sare si piper macinat, iar la sfarsit presaram patrunjelul tocat. Daca doriti, puteti adauga si carnea fiarta in oala cu supa sau o serviti separat cu mujdei de usturoi. Deliciu😋!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie. 
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu SUPE/CIORBE.



































Aici gasiti reteta pentru SUPA DE ROSII CU GALUSTE.



43 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc mult ,Monica! te pup, o seara frumoasa <3

      Ștergere
    2. Anonim22/5/17

      lingurile de gris cu varf sau rase?

      Ștergere
    3. Masori cu lingura rasa...depinde foarte mult de marimea oului si de gris

      Ștergere
    4. Buna dimineata, Monica! :) Nu te-am mai "vazut"de ceva vreme, sper ca esti bine :)

      Ștergere
    5. Mihuț11/11/23

      Foarte apetisantă. Poza cel puțin. La gust nici nu mă îndoiesc că nu este EXCELENTĂ ! Mulțumesc !

      Ștergere
    6. Iti multumesc frumos pentru aprecieri, te mai astept cu drag in bucataria mea virtuala. O zi buna!

      Ștergere
  2. Nu stiu unde greaseam îmi eseau tari

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum faceți să iasă așa clara supa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie sa fie spumata foarte bine supa ca sa iasa clara Dl. Viorel.

      Ștergere
    2. Da, se spumeaza bine si daca este nevoie se strecoara. O zi fumoasa va doresc! :)

      Ștergere
  4. Foarte buna supa! Pentru prima data mi-au iesit galustele. Multumesc frumos, doamna scumpa si la cat mai multe delicii sa avem de unde invata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta. Te imbratisez cu drag si iti multumesc si eu!

      Ștergere
  5. Felicitari pentru toate retetele....sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din suflet. O seara frumoasa sa aveti!

      Ștergere
  6. Buna ziua,
    Aveti cumva si o reteta de galuste fara ou?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. O sa incerc si eu....galustele nu mi ieseau inainte...si de vreo 10 ani am renuntat sa mai fac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca reteta mea, apoi te astept sa revii si sa imi spui cum ti-au iesit :)

      Ștergere
  8. foarte bune galustele...eu am pus lingurile de gris mai pline ca erau ouale mari....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai procedat foarte bine. O seara frumoasa sa aveti!

      Ștergere
  9. Anonim24/10/21

    Sunteti o gospodina adevarata mereu ma ia foamea cand ma uit pe pagina dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, o seara frumoasa sa aveti!

      Ștergere
  10. Super! Mulțumim frumos, delicioase și pufoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca v-au placut!

      Ștergere
    2. Anonim15/3/24

      Mulțumesc pentru rețetă am scris-o vreu s-o preparare și eu n-am făcut de mult ca îmi ieșeau găluști dure și am renunțat sa le mai fac

      Ștergere
    3. Cu mare drag. Astept sa imi spuneti cum v-au iesit galustile. O zi frumoasa!

      Ștergere
  11. Anonim1/5/22

    Eu am facut după rețeta dumneavoastră si mi au iesit extrem de moi aceleași cantități unde am greșit?

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim6/11/22

    Mulțumim frumos !

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim2/1/23

    mulțumesc pentru sfaturi sunt f utile

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim3/1/23

    Imi plac rețetele distribuite.

    RăspundețiȘtergere
  15. Palimaru Dănuț17/8/23

    Mulțumesc pentru retete

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O seara frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!