02.06.2016

Placinta cu iaurt

Aceasta placinta a devenit desertul preferat al familiei mele. Se face super usor, este ieftina si tare buna. Recomand cu drag sa o faceti si voi!

Daca probati reteta mea de Placinta cu iaurt, va astept sa reveniti si sa-mi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

       Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg de iaurt gras
  • 7 oua mari
  • o cana (250 ml) rasa cu zahar
  • 150 g stafide(optional)
  • 1-2 linguri cu gris
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru uns foile (aproximativ 100 ml)
  • esenta de rom (pentru hidratat stafidele)





Aici gasiti reteta PLACINTEI CU BRANZA DULCE SI IAURT

Aici gasiti reteta placintelor POALE IN BRAU.


Mod de preparare:
Am spart ouale intr-un bol incapator si le-am mixat cu zaharul si sarea. Am adaugat  iaurtul, grisul, coaja de lamaie si am mai mixat cateva secunde cu mixerul la viteza mica.
Am tapetat o  tava (35x25x6 cm) cu hartie de copt si am asezat jumatate din foile de placinta unse intre ele cu ulei.Tava mea a fost mai mica decat dimensiunea foilor, asa ca le-am incretit putin .
Am turnat compozitia de iaurt si oua(compozitia este destul de lichida, sa nu va speriati), am presarat stafidele hidratate in rom si am acoperit cu celelalte foi unse si ele cu ulei.
Am dat tava la cuptorul incins(180°) pentru aproximativ 40-45 minute, pana placinta s-a rumenit usor. Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, am acoperit-o cu un prosop curat, usor umezit si am lasat placinta sa se raceasca. Am portionat prajitura si am servit-o cu mare pofta.
Varianta II:
Se procedeaza la fel ca in reteta de sus , doar ca inainte de a pune placinta la cuptor turnam deasupra ei un amestec format din 2 oua batute cu o lingura de zahar si o cana cu lapte. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.









VARIANTA ll

VARIANTA ll

Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

7 comentarii:

  1. Anonim11/12/16

    Am inlocuit traditionala pasca cu aceasta placinta! De fiecare data am impresionat musafirii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bestial de bine......Zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superb am sa o fac sieu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Reteta este foarte buna si usor de facut, ti-o recomand cu drag!

      Ștergere
  4. Foarte buna si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...