28.06.2016

Tort Mos Craciun


       Nu este perfect ca si aspect, insa este delicios :)
       Il putei prepara oricand si orna dupa preferinta si ocazie.


loading...
       Ingrediente:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • o cutie mica compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina granule

  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala (optional)
  • 150 ml apa
       Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • jeleuri rosii si negre




Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste,apoi le punem intr-un vas, pe foc mic. Lasam sa fiarba pana amestecul se ingroasa ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Amestecam bine si cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete.
Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic (folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot. Peste piscoturi turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.
Dam cratita la frigider pentru aproximativ 4 ore.




Cand timpul de stat in frigider s-a scurs, rasturnam tortul pe un platou.
Batem frisca, luam 3 linguri din ea, le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol punem 5 linguri de frisca si adaugam colorant pana ajungem la nuanta dorita. Acum cand avem totul pregatit incepem sa-l conturam pe Mos Craciun. Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu. Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura. Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.












 

loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente