25.12.2016

Tort Buturuga



Tortul Buturuga are un aspect deosebit si este absolut delicios.Se preparara destul de repede si nu este costisitor.


loading...


    Ingrediente

    Blat:
  • 4 oua 
  • o cana zahar(de 250 ml) 
  • o cana faina(cu varf)
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa
  • o lingurita esenta vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare



    Crema:
  • 250 g unt 82% grasime
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml apa
  • 7 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta rom
  • 5 linguri nuca macinata



Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu sarea.Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc si o lasam sa fiarba cateva minute,pana se topeaste zaharul.Turnam asa fierbinte, treptat, peste albusurile batute spuma.Adaugam galbenusurile batute cu uleiul si amestecate cu esenta de vanilie si mixam bine. Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta cu praful de copt. Tapetam o tava mare(34x31cm) cu hartie de copt si turnam aluatul, apoi nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute, pana se rumeneste putin pe margine. Cand blatul este copt il scoatem din tava cu hartie cu tot si il acoperim cu un prosop. Il lasam sa se raceasca apoi il desprindem usor de pe hartie.





Crema: amestecam intr-o craticioara zaharul si cacao apoi adaugam apa si omogenizam cu telul.Punem craticioara pe foc si o lasam pana zaharul se topeste. Dam deoparte si cand se raceste putin adaugam in fir subtire galbenusurile batute cu furculita.Amestecand rapid pana la omogenizare.Lasam sosul astfel obtinut sa se raceasca complet apoi adaugam esenta.Mixam untul spuma apoi adaugam treptat sosul de cacao.Impartim crema in doua iar in una din ele punem nuca macinata.

Asamblare: peste blatul racit, intindem crema in care am incorporat nuca.Nivelam si rulam pe latime cu ajutorul hartiei de copt. Dam la frigider 1-2 ore sa se raceasca bine, ca sa poata sa fie taiata.Cand s-a racit o scoatem din frigider, indepartam marginile si taiem din ea doua bucati(dimensiuni diferite) pe care le lipim cu crema, de rulada.Acoperim toata suprafata ruladei cu crema, apoi cu ajutorul unei furculite trasam linii care sa imite scoarta copacului. Decoram dupa preferinta. Pana la servire pastram rulada in frigider. Sa va fie de folos!😘






















.
,
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente