25.12.2016

Tort Buturuga

Tortul Buturuga are un aspect deosebit si este absolut delicios. Se preparara destul de repede si nu este costisitor. De fapt, acest tort este o rulada, putin mai altfel.


Daca probati reteta mea de Tort Buturuga, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
      Ingrediente
      Blat:

  • 4 oua 
  • o cana zahar(cana cu capacitatea de 250 ml) 
  • o cana faina(cu varf) 
  • 75 ml ulei 
  • 75 ml apa 
  • o lingurita esenta vanilie 
  • o lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare
      Crema:
  • 250 g unt 82% grasime 
  • 3 linguri cacao 
  • 150 ml apa 
  • 7 linguri zahar 
  • 3 galbenusuri 
  • 1/2 sticluta esenta rom 
  • 5 linguri nuca macinata 





Aici gasiti reteta TORTULUI CIOCOLATOS (DE ANUL NOU).

Aici gasiti reteta PRAJITURII ALCAZAR.



Mod de preparare
Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu sarea. Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc si o lasam sa fiarba cateva minute, pana se dizolva zaharul.Turnam asa fierbinte, treptat, peste albusurile batute spuma. Adaugam galbenusurile batute cu uleiul si amestecate cu esenta de vanilie si mixam bine. Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta cu praful de copt. Tapetam o tava mare(34x31cm) cu hartie de copt si turnam aluatul, apoi nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, pana se rumeneste putin pe margine. Cand blatul este copt il scoatem din tava cu hartie cu tot si il acoperim cu un prosop. Il lasam sa se raceasca, apoi il desprindem usor de pe hartie.
Crema:
Amestecam intr-o craticioara zaharul si cacao, apoi adaugam apa si omogenizam cu telul. Punem craticioara pe foc si o lasam pana zaharul se dizolva. Dam deoparte si cand se raceste putin adaugam in fir subtire galbenusurile batute cu furculita. Amestecand rapid pana la omogenizare. Lasam sosul astfel obtinut sa se raceasca complet, apoi adaugam esenta. Mixam untul spuma, apoi adaugam treptat sosul de cacao. Impartim crema in doua, iar in una din ele punem nuca macinata.
Asamblare:
Peste blatul racit intindem crema in care am incorporat nuca. Nivelam si rulam pe latime cu ajutorul hartiei de copt. Dam la frigider 1-2 ore sa se raceasca bine si s-o putem taia. Cand s-a racit o scoatem din frigider, indepartam marginile si taiem din ea doua bucati(dimensiuni diferite) pe care le lipim cu crema, de rulada.Acoperim toata suprafata ruladei cu crema, apoi cu ajutorul unei furculite trasam linii care sa imite scoarta copacului. Decoram dupa preferinta. Pana la servire pastram rulada in frigider. Mi-a iesit frumoasa, nu-i asa? :)
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.









































Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

2 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...