03.06.2019

Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni este aromata, frageda si in acelasi timp pufoasa. Contine ingrediente la indemana oricui, este spornica si delicioasa. Putem inlocui capsunile cu orice fructe de sezon, din compot sau congelate…este o bunatate! 😋


Daca probati reteta mea de Prajitura cu iaurt si capsuni  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 5 oua
  • 200 g zahar (8 linguri)
  • 275 g faina( 11 linguri)
  • 125 ml ulei
  • 200 g iaurt simplu
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 450-500 g capsuni sau alte fructe



Mod de preparare:
Spalam capsunile, indepartam coditele si le lasam la scurs.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (25x 35 cm )cu hartie de copt. Eu am udat tava inainte ca hartia sa se lipeasca de ea.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas si presaram sarea peste ele. Incepem sa mixam adaugand in 2-3 reprize zaharul. Mixam bine de fiecare data ca zaharul sa se dizolve complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi adaugam treptat iaurtul. Aromatizam cu esenta si coaja de lamaie sau aromele care va plac. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat faina(tip 000) cernuta si amestecata cu praful de copt. Turnam aluatul in tava pregatita, il nivelam, apoi asezam deasupra capsunile taiate in jumatati. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Dupa primele 35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii, si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura in cuptor 5-7 minute si repetam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. La final o pudram cu zahar, o portionam si o servim cu mare pofta ca este tare buna😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
  

27 de comentarii:

  1. Foarte ușor de preparat și foarte bunaaa Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag! Pup, o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim5/5/22

    Mulțumim pentru rețete. O zi frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri! O zi frumoasa si voua!

      Ștergere
  4. Anonim5/5/22

    Multumim pentru reteta di chiar am so incerc astazi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Ai incercat reteta, cum a iesit prajitura?

      Ștergere
    2. Anonim1/6/22

      Am sa o încerc cât mai repede.Multumesc pentru rețetă.O zi frumoasa sa aveți!

      Ștergere
    3. Cu drag, o zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim1/6/22

    Mulțumim frumos pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
    2. Anonim9/6/24

      Mulțumesc frumos pentru reteta

      Ștergere
  6. Maria8/7/22

    Multumim ptr. toate retetele postate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim30/9/22

    Am facut prajitura. Nu iese fara soda de mincare. Nu e crescuta, nu inteleg de ce nu adaugati soda de mincare in reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce sa adug soda de mancare?...praful de copt este suficient ca prajitura sa creasca si sa fie frageda si pufoasa..

      Ștergere
  8. Anonim3/5/23

    Se poate și cu ,căpșuni congelate ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim10/6/23

    Mulțumesc pentru sfaturi, am sa le încerc.!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim21/1/24

    Multumim pentru toate retetele! Sunteti minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim22/5/24

    Mulțumesc pt. rețetele minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, va multumesc si eu pentru aprecieri

      Ștergere
  12. Anonim8/6/24

    Multumim pentru rețele minunate si foarte bine explicate! Va urmăresc cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, va multumesc si eu pentru aprecieri.

      Ștergere
  13. Anonim11/6/24

    Foarte bună și ușor de făcut! Mulțumesc!
    Aveți rețeta de pască în trei culori cu bezea și nucă?
    Mi-ați putea-o trimite, având în vedere că vine Înălțarea și aș putea să o fac. Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!