09.06.2018

Pandispan cu caise

Ador prajiturile cu fructe, iar astazi m-am oprit la un pandispan simplu si tare bun.
Recomand cu drag aceasta reteta!
Daca probati reteta mea de Pandispan cu caise, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente:
  • 8 oua 
  • 8 linguri zahar(250g) 
  • 8 linguri faina(250g) 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 1 lingurita coaja de lamaie 
  • 1 lingurita zeama de lamaie 
  • 1 varf cutit de sare 
  • 500 g caise sau orice fructe de sezon, uscate, din compot, etc.







Mod de preparare:
Spalam caisele si le lasam la scurs. Cand sunt scurse le scoatem samburii, apoi le taiem in patru sau cat de mici sau mari doriti sa fie.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°)
Spargem ouale, separand-ule. Punem sarea peste albusuri si le mixam spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare, pana zaharul se dizolva complet. Punem si zaharul vanilat, apoi zeama de lamaie. Mixam bine pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam pe rand cate un galbenus. Adauam si coaja de lamaie. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie adaugam in 2-3 reprize faina cernuta. Amestecam usor de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia. Tapetam o tava(25x35cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam. Deasupra asezam bucatile de caise. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute, pana pandispanul se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul pandispanului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamana ca este copt). Cand este gata, il scoatem din tava, il lasam sa se raceasca, apoi il portionam. Eu l-am taiat cand mai era inca usor caldut. Optional, se poate pudra cu zahar pudra. Simplu si tare bun, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.























loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente