Recomand cu drag aceasta reteta! 💛
Daca probati reteta mea de Pandispan cu caise, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- 7 oua
- 200 g zahar (8 linguri)
- 250 g faina (10 linguri cu varf)
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de lamaie
- 1 varf cutit de sare
- 500 g caise sau orice fructe de sezon, uscate, din compot, etc.
Mod de preparare:
Spalam caisele si le lasam la scurs. Cand sunt scurse le scoatem samburii, apoi le taiem in patru bucati sau cat de mici sau mari doriti sa fie.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°C). Tapetam o tava(25x35cm) cu hartie de copt,
Spargem ouale separand albusurile de galbenus. Punem sarea peste albusuri si le mixam pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in doua transe si mixam bine de fiecare data pana se dizolva complet. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu mixerul la viteza mica incorporam, pe rand, cate un galbenus apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie incoropram faina cernuta. Amestecam usor de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia. Turnam compozitia in tava pregatita dinainte si o nivelam. Deasupra asezam bucatile de caise. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana pandispanul se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii: dupa primele 35 de minute infigem o scobitoare in mijlocul pandispanului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamana ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai lasam prajitura sa se coaca cinci minute si repetam testul. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam pandispanul 10 minute sa se racoreasca, apoi il scoatem din tava cu hartie cu tot. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il portionam. Eu l-am taiat cand mai era inca usor caldut. Optional, se poate pudra cu zahar pudra. Simplu si tare bun, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI CACAO.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU PRUNE SI BEZEA.
Sigur e foarte buna,urmează să o fac.Multumesc si eu.
RăspundețiȘtergereBuna. Astept sa imi spui cum ti-a iesit.
ȘtergereMulțumesc mult pentru rețetă va doresc sănătate.
RăspundețiȘtergereCu drag, sanatate multa sa aveti si voi!
ȘtergereBuna,am facut.o,dar cu capsuni.Este delicioasaaa!🤗multumim!
RăspundețiȘtergereDaa, mege cu orice fructe de sezon. Ma bucur ca v-a placut, pup!
Ștergere