22.06.2016

Sufleu de conopida

In afara de conopida in otet, nu imi placea niciun fel de mancare cu acesata leguma, dar am descoperit aceasta reteta...este o nebunie. Va recomand cu drag sa incercati acest sufleu, cu siguranta o sa va placa.

Daca probati reteta Sufleului de conopida, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

   Ingrediente:
  • 600 g conopida 
  • 250 g cascaval 
  • 4 oua 
  • 2 linguri faina 
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei 
  • 350 ml lapte 
  • sare 
  • piper macinat 


Mod de preparare:
Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. O fierbem aproximativ 13-15 minute dupa ce da in primul clocot.
Dupa ce s-a fiert o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs si racit.
Punem intr-o craticioara untul si uleiul si cand acestea se incing adaugam faina si amestecam repede pana se omogenizeaza.
Turnam laptele putin cate putin si amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana.
Cand s-a ingrosat luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca(sa devina caldut) si adaugam galbenusurile si cascavalul ras.
Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Ungem un vas ( 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul.
Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toate buchetelele de conopida.
Dam vasul la cuptor (foc mediu-180
°C) pentru 45-50 minute sau pana sufleul se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem vasul din cuptor si cand sufleul se mai racoreste il putem savura😊 Simplu de facut si delicios.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu APERITIVE/GARNITURI.









15 comentarii:

  1. O rețetă super! Îmi place foarte mult vasul termorezistent! Unde as putea găsi și eu așa ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana,iti multumesc frumos pentru vizita.
      Vasul l-am primit cadou cu ceva timp in urma. Este adus din afara,nu stiu daca se gaseste la noi. te pup si-ti doresc o seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Vas de ena pot folosii la acest preparat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra , un asemenea vas am folosit si eu. Sa ai spor!

      Ștergere
  3. Cu retetele d-voastea poate gati si un incepator. Ma bucur ca am descoperit site-ul.Vas de ena pot folosi la aceasta reteta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,Alexandra!Poti folosi orice vas, vas de ena am folosit si eu. Te pup, o seara frumoasa! <3

      Ștergere
  4. Multúmesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru retele trimise....minunate toate,felicitari!!!

      Ștergere
    2. Iti multumesc din suflet, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  5. Anonim5/10/23

    Mult spor si succes ! O zi buna .

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim5/10/23

    Vă urmăresc rețetele cu mare drag

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!