Ingrediente:
- 600 g conopida
- 250 g cascaval
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 50 g unt
- 1 lingura ulei
- 350 ml lapte
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. O fierbem aproximativ 13-15 minute dupa ce da in primul clocot.
Dupa ce s-a fiert o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs si racit.
Punem intr-o craticioara untul si uleiul si cand acestea se incing adaugam faina si amestecam repede pana se omogenizeaza.
Turnam laptele putin cate putin si amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana.
Cand s-a ingrosat luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca(sa devina caldut) si adaugam galbenusurile si cascavalul ras.
Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Ungem un vas ( 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul.
Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toate buchetelele de conopida.
Dam vasul la cuptor (foc mediu-180°C) pentru 45-50 minute sau pana sufleul se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem vasul din cuptor si cand sufleul se mai racoreste il putem savura😊 Simplu de facut si delicios.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu APERITIVE/GARNITURI.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu APERITIVE/GARNITURI.
O rețetă super! Îmi place foarte mult vasul termorezistent! Unde as putea găsi și eu așa ceva?
RăspundețiȘtergereMariana,iti multumesc frumos pentru vizita.
ȘtergereVasul l-am primit cadou cu ceva timp in urma. Este adus din afara,nu stiu daca se gaseste la noi. te pup si-ti doresc o seara frumoasa!
V
ȘtergereVas de ena pot folosii la acest preparat?
RăspundețiȘtergereAlexandra , un asemenea vas am folosit si eu. Sa ai spor!
ȘtergereCu retetele d-voastea poate gati si un incepator. Ma bucur ca am descoperit site-ul.Vas de ena pot folosi la aceasta reteta?
RăspundețiȘtergereMultumesc mult,Alexandra!Poti folosi orice vas, vas de ena am folosit si eu. Te pup, o seara frumoasa! <3
ȘtergereMultúmesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCu mult drag!
ȘtergereFelicitari pentru retele trimise....minunate toate,felicitari!!!
ȘtergereIti multumesc din suflet, o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereMult spor si succes ! O zi buna .
RăspundețiȘtergereMultumesc din inima, o zi frumoasa!
ȘtergereVă urmăresc rețetele cu mare drag
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. O zi frumoasa!
Ștergere