16.05.2016

Pulpe de pui cu praz

O mancare delicioasa care se prepara usor si rapid, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Eu am folosit pulpe de pui, dar merg foarte bine si aripioarele, inimi si pipote sau chiar carnita de porc. 

Daca probati reteta mea de Pulpe de pui cu praz sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.


    Ingrediente: 
  • 3 pulpe de pui cu spate
  • 800 g praz
  • 3 linguri ulei
  • 300-400 g rosii cubulete
  • piper macinat
  • sare
  • cateva fire de patrunjel verde


Mod de preparare:
Parlim pulpele de pui, le curatam si spalam, apoi le taiem in jumatati. Le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa treaca peste ele cu 2-3 degete si un varf cutit de sare. Indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie si lasam pulpele sa fiarba la foc mic pana se patrund pe jumatate.
Intre timp curatam si spalam prazul, apoi il taiem in rondele groase cam de doi centimietri sau cat de mari doriti sa fie. Punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam rondelele de praz. Dupa ce se inmoaie putin punem rosiile cubulete. Le calim impreuna 4-5 minute, apoi asezam carnea deasupra prazului. Turnam din supa in care au fiert pulpele pana acopera prazul si dam cratita la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 25 de minute sau pana carnea si legumele sunt bine patrunse. Spre final condimentam cu sare si piper, iar cand mancarea este gata presaram deasupra patrunjel verde tocat. Servim aceasta delicioasa mancare cu paine proaspata sau chiar cu o mamaliguta....si niste muraturi merg, nu? 😊 Un deliciu!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.

4 comentarii:

  1. Este a treia reteta pe care o fac de la dumneavoastra și ...ca si celelalte este deliciasa.Am facut-o insa cu carne de porc pt ca asta aveam dar este f bună.Toti din casa am fost incantati.Multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, ma bucur enorm ca ai incercat si mai ales ca ti-au placut retetele mele.Iti doresc sa ai o zi frumoasa! <3

      Ștergere
  2. Anonim16/1/24

    Astazi am gatit ,,Pulpe de pui cu praz,, simplu ,gustos, si sanatos.Multumesc frumos .Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Elena, ma bucur mult ca v-au placut. Te imbratisez cu drag!

      Ștergere