18.06.2020

Salata de dovlecei cu maioneza si iaurt

Saptamana trecuta am fost la tara si am cules primii dovlecei din gradina. Am facut din ei o ciorba dreasa cu galbenus si iaurt, niste chiftele si aceasta minunata salata. Recomand cu drag sa o faceti si voi. Este o salata ieftina, rapida si plina de savoare.💜


Daca probati reteta mea de Salata de dovlecei cu maioneza si iaurt, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 700 g dovlecei(3 dovlecei mai micuti)
  • 1 lingura cu iaurt grecesc
  • 2-3 linguri cu maioneza
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ½ legatura de marar
    Pentru maioneza:
  • 1 galbenus
  • putina sare
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 ml ulei
  • 1-2 lingurite cu zeama de lamaie


Mod de preparare:

Spalam dovleceii si ii stergem cu prosoape de hartie. Ii decojim, ii taiem in jumatati, apoi cu ajutorul unei lingurite indepartam partea cu seminte. Ii taiem in cubulete, nu prea mari. Punem la fiert intr-o oala 1 litru de apa cu o lingura rasa de sare. Cand clocoteste adaugam cubuletele de dovlecei si le lasam la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si avem grija sa nu ii fierbem prea mult, ii lasam cat sa se inmoaie putin...in 2-3 minute vor fi gata. Cand sunt fierti, rasturnam dovleceii intr-o strecuratoare, ii trecem sub jet de apa rece, apoi ii lasam la scurs. Din cand in cand scuturam strecuratoarea...dovleceii trebuie sa se scurga bine.
Intre timp pregatim Maioneza: punem galbenusul intr-un bol, adaugam putina sare si mustarul, apoi omogenizam. Picuram ulei in timp ce amestecam continuu cu lingura de lemn. Cand maioneza capata consistenta incepem sa adaugam ulei in fir subtire. Nu trebuie sa ne grabim, amestecam bine de fiecare data pana uleiul se incorporeaza complet, apoi adaugam altul. Spre sfarsit punem zeama de lamaie dupa gust. Din aceste cantitati ne vor iesi cam 3 linguri de maioneza. Voi decideti daca o veti pune pe toata in salata...eu am folosit intreaga cantitate.
Cand dovleceii sunt scursi ii punem intr-un bol, adaugam putina sare peste ei, usturoiul si piper dupa gust. Amestecam usor, apoi punem si maioneza, iaurtul si mararul tocat marunt. Omogenizam, transferam salata in alt bol si o dam la frigider pentru cel putin o ora. Servim salata pe felii de paine proaspata sau prajita. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

5 comentarii:

  1. Gabriela Constantinescu6/7/21

    Arata foarte apetisant, o incerc maine, am 2 dovlecei ramasi singurei, de-abia asteapta sa devina salata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Ganrielea. Astept sa imi spui cat de mult v-a placut.

      Ștergere
  2. Elena Prunaru2/7/22

    Abia astept sa o incerc si eu. S-au facut dovleceii si sper sa gasesc si o metota de consevare care sa tina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim24/7/22

    Abia astept să încerc

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim25/7/22

    Foarte bune rețete!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!