Translate

03.09.2017

Pasta de rosii si ardei capia

Tot ce este natural este bun si sanatos. Aceasta pasta de rosii si ardei capia se poate folosi la tocanite si diverse sosuri, pentru a le da un plus de culoare si gust.


Daca probati reteta mea de Pasta de rosii si ardei capia, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut

.
Aici gasiti reteta ZARZAVATULUI PENTRU CIORBE...tare bun si acesta!



loading...
     Ingrediente:
  • 5 kg rosii 
  • 2,5 kg ardei capia (se poate folosi si ardei gras carnos) 
  • 2 linguri cu varf sare pentru muraturi 



Aici gasiti reteta SUCULUI DE ROSII.
Aici gasiti reteta ROSIILOR CUBULETE IN SUC PROPRIU.


Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor: le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, apoi inchidem cuptorul, punem si capacele in tava si le lasam acolo pana pasta de rosii este gata.
Spalam rosiile si ardeii, apoi le lasam sa se scurga bine de apa.
Taiem rosiile in felii mai mari, indepartand cotorul. Le trecem prin masina de presat rosii.
Taiem ardeii in fasii dupa ce i-am curatat de cotoare si seminte. Trebuie sa indepartam in totalitate semintele, astfel exista riscul sa fermenteze. Ii trecem prin masina de tocat.
Punem la fiert sucul de rosii impreuna cu ardeii dati prin masina, intr-o oala cu peretii grosi, la foc potrivit. Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
Fierbem pana cand legumele scad la jumatate si ramane o pasta groasa. La jumatatea fierberii adaugam sarea.
Punem pasta fierbinte in borcanele sterilizate. Pe masura ce le umplem le inchidem cu capace si le asezam cu gura in jos. Le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca lent. A doua zi le depozitam la loc racoros(camara, beci). Daca spatiul de depozitare nu este unul racoros, se pot steriliza borcanele umplute 35-40 de minute dupa primul clocot.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de CONSEVE/MURATURI.









Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...