03.09.2017

Pasta de ardei si rosii

Tot ce este natural , este bun si sanatos.


loading...

      Ingrediente:
  • 5 kg rosii
  • 2,5 kg ardei capia
  • 2 linguri cu varf sare pentru muraturi




  • Mod de preparare:
    Spalam rosiile si ardeii, apoi le lasam sa se scurga bine de apa.
    Taiem rosiile in felii mai mari, indepartand cotorul.Le trecem prin masina de presat rosii.


    Taiem ardeii in fasii dupa ce i-am curatat de cotoare si seminte.Trebuie sa indepartam in totalitate semintele, astfel exista riscul sa fermenteze.Ii trecem prin masina de tocat.

    Punem sucul de rosii impreuna cu ardeii sa fiarba intr-o oala cu peretii grosi, la foc potrivit. Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
    Fierbem pana scad la jumatate si ramane o pasta groasa. Spre sfarsit adaugam sarea.



Punem pasta fierbinte in borcane sterilizate( spalam borcanele  foarte bine cu apa calda si detergent de vase apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace.Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, apoi inchidem cuptorul si le lasam acolo pana gemul este gata.)Pe masura ce le umplem le inchidem cu capace si le asezam cu gura in jos.Le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit complet, le depozitam la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va  fie de folos!
Aici gasiti reteta cu ZARZAVAT PENTRU CIORBE.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente