03.09.2017

Pasta de rosii si ardei capia

Tot ce este natural este bun si sanatos. Aceasta pasta de rosii si ardei capia se poate folosi la tocanite si diverse sosuri, pentru a le da un plus de culoare si gust.


Daca probati reteta mea de Pasta de rosii si ardei capia, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.




loading...
     Ingrediente:
  • 5 kg rosii 
  • 2,5 kg ardei capia (se poate folosi si ardei gras carnos) 
  • 2 linguri cu varf sare pentru muraturi 







Aici gasiti reteta SUCULUI DE ROSII.
Aici gasiti reteta ROSIILOR CUBULETE IN SUC PROPRIU.


Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor: le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, apoi inchidem cuptorul, punem si capacele in tava si le lasam acolo pana pasta de rosii este gata.
Spalam rosiile si ardeii, apoi le lasam sa se scurga bine de apa.
Taiem rosiile in felii mai mari, indepartand cotorul. Le trecem prin masina de presat rosii.
Taiem ardeii in fasii dupa ce i-am curatat de cotoare si seminte. Trebuie sa indepartam in totalitate semintele, astfel exista riscul sa fermenteze. Ii trecem prin masina de tocat.
Punem la fiert sucul de rosii impreuna cu ardeii dati prin masina, intr-o oala cu peretii grosi, la foc potrivit. Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
Fierbem pana cand legumele scad la jumatate si ramane o pasta groasa. Spre sfarsit adaugam sarea.
Punem pasta fierbinte in borcanele sterilizate. Pe masura ce le umplem le inchidem cu capace si le asezam cu gura in jos. Le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca lent. A doua zi le depozitam la loc racoros(camara, beci). Daca spatiul de depozitare nu este racoros, se pot steriliza borcanele umplute 35-40 de minute dupa primul clocot.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de CONSEVE/MURATURI.








loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente