Ingrediente:
- 800 g pulpa de porc
- 300 g carnati afumati de casa
- 300 g carne afumata
- 2 cepe
- 3-4 linguri ulei
- 1 frunza de dafin
- sare si piper
- 250 ml vin alb
- 2 linguri bulion(pasta de rosii)
- 3 catei de usturoi
- telemea (optional)
La acesta reteta am folosit carnati de casa si carne afumata tot de casa, dar se pot inlocui cu carnati din comert si ceva afumatura...ce va place si ce aveti voi. .
Mod de preparare:
Taiem in cuburi potrivit de mari pulpa de porc si carnea afumata. Carnatii ii taiem in rondele.
Intr-o cratita cu uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie adaugam cuburile din pulpa de porc, amestecam si lasam la inabusit pana carnea isi schimba culoarea- se albeste. In acel moment adaugam carnea afumata si carnatii. Lasam 5 minute sa se caleasca impreuna, apoi adaugam frunza de dafin, vinul si o cescuta cu apa.
Acoperim partial cratita cu capac si lasam sa fiarba in jur de 40-45 de minute sau pana bucatile de carne si carnat sunt patrunse.
Amestecam din cand in cand, iar daca mai este nevoie mai adaugam apa sau vin.
Dupa acest timp, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam bulionul diluat in putina apa .
Punem usturoiul zdrobit si mai lasam inca 10- 15 minute la fiert pana carnea si carnatii sunt bine patrunsi.
Servim tochitura alaturi de o mamaliguta moale si oua ochiuri, peste care radem branza. Bu-na- ta- te!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE PASARE CU GALUSTE DIN GRIS.
Intr-o cratita cu uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie adaugam cuburile din pulpa de porc, amestecam si lasam la inabusit pana carnea isi schimba culoarea- se albeste. In acel moment adaugam carnea afumata si carnatii. Lasam 5 minute sa se caleasca impreuna, apoi adaugam frunza de dafin, vinul si o cescuta cu apa.
Acoperim partial cratita cu capac si lasam sa fiarba in jur de 40-45 de minute sau pana bucatile de carne si carnat sunt patrunse.
Amestecam din cand in cand, iar daca mai este nevoie mai adaugam apa sau vin.
Dupa acest timp, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam bulionul diluat in putina apa .
Punem usturoiul zdrobit si mai lasam inca 10- 15 minute la fiert pana carnea si carnatii sunt bine patrunsi.
Servim tochitura alaturi de o mamaliguta moale si oua ochiuri, peste care radem branza. Bu-na- ta- te!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Este foarte bună ideea pentru când va veni Răzvan😋
RăspundețiȘtergereArată foarte bine, mă încântă să o fac și eu 😁
RăspundețiȘtergereDe de nu vă faceți canal de youtube și să filmați când pregătiți rețetele delicioase ? Mulțumesc pentru rețetă!😊
Iti multumesc, Mery!Refertitor la canalul de yoytube...deocamdata nu am timpul necesar. Te pup, o zi frumoasa!
ȘtergereArata foarte frumos felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereBuna , fara vin se poate ?
RăspundețiȘtergereBuna. Daa, se poate inlocui cu apa sau supa. O zi frumoasa!
Ștergere