04.12.2017

Carnati de casa


Carnati zemosi si bine condimentati...deliciu!!


loading...
      Ingrediente:
  • 5 kg burta ,fleica,piept de porc(am avut carne de porc crescut la curte)
  • 3 kg pulpa de porc
  • 2 kg carne de vita (pentru lucru)
  • 500 g usturoi
  • 150 g sare mare

  • 50 g piper
  • 20 g boia iute (facuta in casa)
  • 100 g boia dulce
  • 20 g cimbru
  • 500 ml vin alb(supa sau apa)
  • 10 m intestine de porc (aproximativ)



Aici puteti vedea cum a facut sotul meu AFUMATOAREA
Aici gasiti reteta de CARTOFI AURII CU CARNE SI CARNATI DE LA GARNITA

Mod de preparare:
Curatam usturoiul, il zdrobim si il frecam cu 2 linguri de sare(din cele 150g).Il punem intr-un castron si turnam vinul peste el. Amestecam bine.
Taiem carnea de porc in bucatele mici si o trecem prin masina de tocat.Eu am folosit o sita cu ochiuri mari. Punem carnea intr-un vas incapator si o amestecam bine. Incepem sa adaugam condimentele si amestecul de usturoi,treptat.Framantam bine carnea si o gustam. Daca ni se pare suficient de sarata si condimentata ne oprim in a mai pune sare si condimente.Carnea trebuie amestecata cel putin un sfert de ora. Mai puteti adauga putin vin daca cosiderati ca este prea uscata . Lasam carnea cateva ore(de preferat peste noapte) la odihnit, la loc racoros.




Framantam din nou carnea aproximativ 5 minute, formam 2-3 chiftele pe care le frigem intr-o tigaie.Gustam chifelele iar daca este nevoie mai adaugam condimente in carnea pentru carnati si amestecam bine.
Umplem carnatii cu ajutorul masinii speciale sau cu masina de tocat, la care vom atasa dispozitivul pentru umplut carnatii.Pe masura ce umplem carnatii le vom da o forma de spirala. Cand sunt gata, luam fiecare carnat si il trecem repede sub un jet de apa rece .Ii atarnam la roc racoros sa se zvante (cel putin o zi), apoi ii afumam sau ii consumam asa proaspeti. Ii putem pastra in congelator sau prajiti ,asezati in borcane si acoperiti cu untura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE






loading...
loading...

Un comentariu:

Postări populare

Articole recente