04.12.2017

Carnati de casa

Carnati zemosi si bine condimentati...deliciu!!Nu conteaza anotimpul... si pe timpul verii fac carnati proaspeti din 4-5 kg de carne, nu ii afum, ii pun in pungute si ii tin in congelator.
Daca probati reteta mea de Carnati de casa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...
      Ingrediente:
  • 5 kg burta ,fleica,piept de porc(am avut carne de porc crescut la curte)
  • 3 kg pulpa de porc
  • 2 kg carne de vita (pentru lucru)
  • 500 g usturoi
  • 150 g sare mare
  • 50 g piper
  • 20 g boia iute (facuta in casa)
  • 100 g boia dulce
  • 20 g cimbru
  • 500 ml vin alb(supa sau apa)
  • 10 m intestine de porc (aproximativ)





Aici puteti vedea cum a facut sotul meu AFUMATOAREA.
Aici gasiti reteta CARTOFILOR AURII CU CARNE SI CARNATI DE LA GARNITA.


Mod de preparare:
Curatam usturoiul, il zdrobim si il frecam cu 2 linguri de sare(din cele 150g). Il punem intr-un castron si turnam vinul peste el. Amestecam bine.
Taiem carnea de porc in bucatele mici si o trecem prin masina de tocat. Eu am folosit o sita cu ochiuri mari. Punem carnea intr-un vas incapator si o amestecam bine. Incepem sa adaugam treptat condimentele si amestecul de usturoi. Framantam bine carnea si o gustam. Daca ni se pare suficient de sarata si condimentata ne oprim in a mai pune sare si condimente. Carnea trebuie amestecata cel putin un sfert de ora. Mai puteti adauga putin vin daca cosiderati ca este prea uscata. Lasam carnea cateva ore(de preferat peste noapte) la odihnit, la loc racoros.
Framantam din nou carnea aproximativ 5 minute, formam 2-3 chiftele pe care le frigem intr-o tigaie. Gustam chifelele, iar daca este nevoie mai adaugam condimente in carnea pentru carnati si amestecam bine.
Umplem carnatii cu ajutorul masinii speciale sau cu masina de tocat la care vom atasa dispozitivul pentru umplut carnatii. Pe masura ce umplem carnatii le vom da o forma de spirala. Cand sunt gata, luam fiecare carnat si il trecem repede sub un jet de apa rece. Ii atarnam la roc racoros sa se zvante (cel putin o zi), apoi ii afumam sau ii consumam asa proaspeti. Ii putem pastra in congelator sau prajiti, asezati in borcane si acoperiti cu untura. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE





Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

Un comentariu:

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente