28.08.2023

Rulouri de vinete "Limba soacrei"



Acest aperitiv cu denumire amuzanta este de origine ruseasca, este gustos, se face usor si arata minunat asezat frumos pe un platou. Haideti sa cititi reteta mai jos si sa vedeti cat de simplu se face😉.

Daca probati reteta mea de Rulouri de vinete Limba soacrei, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.


    Ingrediente:
  • 2 vinete
  • 2-3 linguri maioneza
  • 1 lingura iaurt gras tip grecesc
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 rosie
  • cateva fire de patrunjel.
  • 3-4 linguri ulei pentru prajit vinetele



Mod de preparare:
La acesta reteta vom avea nevoie de vinete mai lunguiete. Le spalam si le stergem cu prosoape de hartie, apoi le feliem de-a lungul, in fasii de cca 5 mm grosime. Asezam feliile de vinete pe o tava si presaram sare pe ambele parti ca sa iasa apa din ele. Le lasam asa cca 20 de minute. Eu am folosit doar o vanata jumatate, cealalta jumatate am pus-o la un ghiveci.
Amestecam maioneza cu iaurtul si usturoiul dat pe razatoarea mica sau trecut prin presa speciala. Eu am facut o maioneza rapida(reteta aici) dintr-un ou mic, 150 ml ulei, 1 lingurita mustar si un varf cutit de sare. Am folosit 4 catei de usturoi mai mici, voi puneti dupa gustul vostru.
*
Tamponam/stergem feliile de vinete cu prosoape de hartie, apoi le prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu uleiul incins. Le prajim la foc mai mic ca sa se patrunda bine si sa nu se arda. Nu trebuie pus mult ulei, turnam cat sa fie o pelicula care acopera fundul tigaii. Pe masura ce le prajim le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca complet. Daca doriti le puteti frige pe o tigaie grill sau gratar, dar le ungeti inainte cu putin ulei.
Cat timp se racesc vinetele taiem rosia in felii subtiri si rupem coditele mai mari ale patrujnelului. Patrunjelul se poate inlocui cu marar.
Cand sunt reci, ungem cu maioneza cate o felie de vanata, presaram piper macinat(se poate aduga si direct in maioneza), apoi punem intr-un capat cate o feliuta sau doua de rosie si cateva frunze de patrunjel. Rulam cu atentie avand grija ca o parte din rosie si verdeata sa fie vizibile. Le asezam frumos pe un platou si le tinem la frigider macar o ora inainte de servire. Daca va mai ramane maioneza preparata o serviti alaturi de rulourile din vinete….un deliciu😋😊!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru VINETE PANE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!