23.07.2018

Prajitura cu prune(sau alte fructe) si bezea

Minunata prajitura am facut!!(ma laud singura 😊))….este apetisanta si delicioasa. Se prepara rapid, contine ingrediente ieftine si la indemana oricui. Puteti inlocui prunele cu fructe de sezon sau la alegere.Recomand cu drag reteta!



Daca va place reteta mea de Prajitura cu prune si bezea, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult va placut.

loading...
      Ingrediente:
      Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 300 g faina(12 linguri)
  • 200 g zahar(8 linguri)
  • 150 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • o lingurita vanilie
  • un pliculet praf de copt(10g)
  • un varf cutit de sare
      Bezea:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar(6 linguri)
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • un varf cutit de sare
      Umplutura:
  • 800-1000 g prune sau alte fructe(caise, visine, mure, capsuni...)







Aici gasiti reteta PANDISPANULUI CU CAISE.


Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la foc mediu.
Spalam prunele, le stergem , apoi le rupem in jumatati indepartand samburii.
Punem hartie de copt intr-o tava(25x35cm).
Blat:
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
In bolul mixerului sau in alt bol mixam galbenusurile cu sarea, apoi adaugam zaharul in 2-3 reprize. Mixam bine pana zaharul se dizolva, apoi adaugam uleiul in fir subtire. Punem si iaurtul treptat, apoi esenta. Daca doriti puteti adauga coaja de lamaie sau aromele care va plac. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Va rezulta o compozitie putin mai groasa decat cea de pandispan. Intindem compozitia in tava si asezam peste ea jumatile de pruna, cu coaja in jos. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Bezea:
Batem albusurile spuma cu sarea. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in 2-3 reprize si mixam bine pana se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.

Scoatem tava cu prajitura din cuptor si intindem bezeaua. Trasam linii cu o racleta zimtata de bucatarie sau cu furculita. Putem sa facem diferite modele sau sa o lasam simpla.
Reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua se rumeneste usor.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot. Tragem hartia usor de sub ea, indepartam marginile prajiturii si o portionam dupa preferinta. Este bunatate de bunatate!…va las sa va convingeti.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.












Si in varianta cu mure...am taiat-o cand inca era calduta.

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente