12.06.2017

Maioneza rapida

Una dintre cele mai bune retete de maioneza, rapida si spornica. In 1-2 minute vom obtine o maioneza ferma si delicioasa.👍


Daca probati reteta mea de Maioneza rapida sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au iesit si cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata. 
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

    Ingrediente:
  • un ou 
  • 250 ml ulei
  • 1-2 linguri zeama de lamaie sau dupa gust
  • 1 lingurita mustar clasic
  • ¼ lingurita sare sare

Pentru prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender(mixer vertical) si un bol inalt si mai ingust. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Cum procedam:
Spargem oul in bolul blenderului sau orice bol inalt si mai ingust. Puteti sa folositi si un borcan. Adaugam mustarul, sarea, zeama de lamaie si uleiul.
Introducem blenderul in bol astfel incat cupa lui sa cuprinda oul si sa atinga fundul vasului.
Il pornim, iar pe masura ce incepe sa se lege maioneza la fundul vasului(dupa 10-15 secunde) il ridicam cu miscari circulare si lente ca sa se amestece totul bine. Cand s-a incorporat tot uleiul, maioneza este gata. Se poate folsi imediat la diverse salate sau se poate pastra in frigider intr-un borcan inchis cu capac pana la 4 zile. Este cea mai simpla si usoara reteta de maioneza, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



31 de comentarii:

  1. Anonim23/12/17

    buna d-na Gina cum oul intreg nu numai galbenusul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Da, se foloseste oul intreg

      Ștergere
    2. Anonim25/12/23

      Eu pun și un gălbenuș fiert, și inca o linguriță de mustr.Totul la temperatura camerei.

      Ștergere
    3. Anonim25/12/23

      Sunt Geta Ene.

      Ștergere
    4. Buna seara, Geta! Multumim pentru sfat/idee. Sarbatori binecuvantate!

      Ștergere
  2. Bună seara D-na GINA vă mulțumesc pentru reteta de maioneza an 60 de secunde mi-a ieșit foarte bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca ti-a reusit. Te pup, o seara frumoasa :)

      Ștergere
  3. Multumesc mult pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim,,,,mereu sfaturi,,,,utile,,,,ne sunteti de mare ajutor,,,,


    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi s a tăiat 😌

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, ai gresit undeva....mai incearca.

      Ștergere
  6. Am făcut și eu maioneză din ou întreg dar nu mi-a plăcut așa că pun numai gălbenușurile și așa e f. bună. Múlt succes și numai bine! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta este buna folosin doar galbenusul....o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  7. Super rețete, super gospodină. Felicitări ,dnă Gicuța.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc pentru rețetă din prima mi-a ieșit o maioneza foarte delicioasa sarumana 🌹😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca v-a placut! Sarbatori fericite sa aveti!

      Ștergere
  9. dalnaurere Tom Grable Download crack
    vordentserga

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim22/3/23

    Am facut si eu a esit supet

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim23/3/23

    Toate bune dar mi se pare prea mult ulei pentru un singur ou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca doresti sa folosesti mai putin ulei, poti reduce din cantitate. Pentru noi asa a fost perfecta.

      Ștergere
  12. Anonim23/12/23

    Ce ne facem fara doamna Gicuță Sărbători fericite

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim23/12/23

    Mi-a ieșit din prima, mulțumesc pentru rețeta, e foarte rapid. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca v-a reusit. Sarbatori cu bine!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!