Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de Facebook- Facebook.
Ingrediente:
- un ou
- 250 ml ulei
- 1-2 linguri zeama de lamaie sau dupa gust
- 1 lingurita mustar clasic
- ¼ lingurita sare sare
Pentru prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender(mixer vertical) si un bol inalt si mai ingust. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Cum procedam:
Spargem oul in bolul blenderului sau orice bol inalt si mai ingust. Puteti sa folositi si un borcan. Adaugam mustarul, sarea, zeama de lamaie si uleiul.
Introducem blenderul in bol astfel incat cupa lui sa cuprinda oul si sa atinga fundul vasului.
Il pornim, iar pe masura ce incepe sa se lege maioneza la fundul vasului(dupa 10-15 secunde) il ridicam cu miscari circulare si lente ca sa se amestece totul bine. Cand s-a incorporat tot uleiul, maioneza este gata. Se poate folsi imediat la diverse salate sau se poate pastra in frigider intr-un borcan inchis cu capac pana la 4 zile. Este cea mai simpla si usoara reteta de maioneza, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
buna d-na Gina cum oul intreg nu numai galbenusul?
RăspundețiȘtergereBuna! Da, se foloseste oul intreg
ȘtergereEu pun și un gălbenuș fiert, și inca o linguriță de mustr.Totul la temperatura camerei.
ȘtergereSunt Geta Ene.
ȘtergereBuna seara, Geta! Multumim pentru sfat/idee. Sarbatori binecuvantate!
ȘtergereBună seara D-na GINA vă mulțumesc pentru reteta de maioneza an 60 de secunde mi-a ieșit foarte bine
RăspundețiȘtergereBuna! Ma bucur mult ca ti-a reusit. Te pup, o seara frumoasa :)
ȘtergereMultumesc mult pentru reteta !
RăspundețiȘtergereCu drag! Si eu iti multumesc pentru vizita, Sarbatori cu bine!
Ștergeremultumim,,,,mereu sfaturi,,,,utile,,,,ne sunteti de mare ajutor,,,,
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi frumoasa!
ȘtergereMie mi s a tăiat 😌
RăspundețiȘtergereImi pare rau, ai gresit undeva....mai incearca.
ȘtergereAm făcut și eu maioneză din ou întreg dar nu mi-a plăcut așa că pun numai gălbenușurile și așa e f. bună. Múlt succes și numai bine! 😊
RăspundețiȘtergereCu siguranta este buna folosin doar galbenusul....o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereSuper rețete, super gospodină. Felicitări ,dnă Gicuța.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, o zi frumoasa!
ȘtergereMulțumesc pentru rețetă din prima mi-a ieșit o maioneza foarte delicioasa sarumana 🌹😘
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-a placut! Sarbatori fericite sa aveti!
Ștergeredalnaurere Tom Grable Download crack
RăspundețiȘtergerevordentserga
Delicios.
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereMultumesc !
RăspundețiȘtergereCu drag, sa iti fie de folos!
ȘtergereAm facut si eu a esit supet
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut.
ȘtergereToate bune dar mi se pare prea mult ulei pentru un singur ou.
RăspundețiȘtergereDaca doresti sa folosesti mai putin ulei, poti reduce din cantitate. Pentru noi asa a fost perfecta.
ȘtergereCe ne facem fara doamna Gicuță Sărbători fericite
RăspundețiȘtergereMi-a ieșit din prima, mulțumesc pentru rețeta, e foarte rapid. Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-a reusit. Sarbatori cu bine!
Ștergere